Rayong Thaimaa

Rayong Thaimaa on kohtalaisen uusi lomakohde Thaimaassa, ja tarjoaa rauhallisempia lomakokemuksia Thaimaassa varsinkin perheille.

Rayongin kaupunki sijaitsee Thaimaan itäisellä puolelle, Simaminlahden rannalla, ja sen asukasluku on noin 100 000 asukasta (koko Rayongin provinssissa on noin puoli miljoonaa asukasta).

Turismin ohella alueen elinkeinot ovat kalastus, kemianteollisuus, ja läheltä löytyy myös autoteollisuutta.

Kaupunki sijaitsee noin 140 km etelään Bangkokista, ja noin 150 km Kambodzasta. Pattayan lomakohteeseen on matkaa vain 40 kilometriä.

Rayongin provinssin pohjoinen osa on vuoristoista aluetta, mutta muutoin provinssi koostuu matalasta maanviljelysalueesta, ja noin 120 km matkasta rantaa Siaminlahdella.

Rayongin provinssin suosittuja turistisaaria ovat Koh Samet, Koh Mun, Koh Kodi, ja Koh Man.

Näistä suosituin turistikohde on paratiisisaareksikin tituleerattu Koh Samet, joka tarjoaa aurinkoisia päiviä, vihreitä kookospähkinöitä, ja kristallinkirkkaita lämpimiä vesiä.

Koh Samet tarjoaa kaiken kaikkiaan 14 puhdasta rantaa vierailijoille, joita ympäröivät värikkäät koralliriutat ja kirkkaat vedet jotka soveltuvat snorklaamiseen, uimiseen, ja Scuba-laite sukeltamiseen. Samet saari on noin 6,5 km Ban Paesta, josta erilaiset venepalvelut ja majoitukset ovat tarjolla.


Yksi suosituimmista hotelleista provinssissa suomalaisille on Eurooppalaisen Accor-hotelliketjun Novotel Rim Pae Rayong (www.novotel.com/gb/hotel-1130-novotel-rayong-rim-pae/index.shtml), josta on hyvien palveluiden äärellä, ja josta on helppo tehdä retkiä esimerkiksi juuri Koh Sametin saarelle.