Reykjavikin nähtävyydet

Reykjavikin nähtävyydet parhaimmistoa ovat Sininen laguuni geothermaalinen kylpylä, Hallgrímskirkja kirkko, Laugavegur ostoskatu, Nauthólsvíkin ranta, sekä Perlan.

Sininen laguuni geothermaalinen kylpylä (bluelagoon.com) on yksi suosituimmista nähtävyyksistä koko Islannin alueella, ja koostuu vesistä jotka ovat osa laava muodostumaa.

Kylpylän vedet ovat sisällöltään rikkaita mineraalien suhteen, ja osittain tämän vuoksi Sinisessä laguunissa kylpemisellä on maine erilaisten ihotautien helpottajana.

Laguunin kylpemis- ja uimisalueiden keskilämpötilat ovat noin 40 °C. Laguunin vesi tulee läheisen maalämpövoimalan ulostulovedestä, joka on alkujaan peräisin pohjavedestä läheltä juoksevaa laavaa.

Kylpylä sijaitsee laavakentällä Grindavíkissä noin 39 km päässä Reykjavíkin keskustasta, helpon päivämatkan päässä.

Reykjavikin nähtävyydet suosituimpiin kohteisiin kuuluu myösHallgrímskirkja kirkko (hallgrimskirkja.is), joka on luterilainen 74,5 metrin korkuinen kirkko, ja myös neljänneksi korkein rakennus Islannissa.

Kirkko on nimetty Islantilaisen runoilijan ja papin Hallgrímur Péturssonin (1614-1674) mukaan.

Kirkko, joka valmistui 1974, tunnetaan varsinkin erikoisesta arkkitehtuuristaan, ja sen osana olevasta etutornista.

Arkkitehtuuriltaan kirkossa on paljon samaa ekspressionista arkkitehtuuria kuin vuoden 1926 Grundtvigin kirkossa (joka sijaitsee Kööpenhaminassa) on.

Kirkossa on myös näköalatasanne, jonne pääset hissillä, ja josta on upeat panoramiset näkymät yli Reykjavikin ja läheisille vuorille.

Kirkon kohokohtiin kuuluu myös sen edustalla oleva seikkailija Leifr Eirikssonin patsas, joka oli lahja Yhdysvaltain kansalta vuonna 1930.

Laugavegur ostoskatu on kenties tunnetuin Reykjavikin ostoskaduista. Kadun nimi merkitsee suomeksi Allas tietä, mikä johtuu siitä että tie aikoinaan johti Laugardalurin kuumille lähteille.

Alue kilpailee vetovoimallaan useiden ostoskeskusten kanssa, joista tunnetuimpia ovat Kringlan sekä Smáralind.

Laugavegur on kuitenkin varsinkin turistien suosiossa johtuen sen historiallisesta charmista ja sen varrella olevista luksustavaraliikkeistä.

Kadun varrella on myös useita baareja, yöklubeja, sekä ravintoloita. Alue täyttyy paikallisista juhlijoista varsinkin perjantaisin sekä lauantaisin.

Nauthólsvíkin ranta on ainoa Islannin rannoista jolla voi uida, johtuen siitä että osaa rannan vedestä lämmitetään keinotekoisesti.

Ranta sijaitsee Reykjavíkin eteläisellä rannalla, lähellä kaupungin keskustaa. Lämmitetty ranta-alue, jossa voit myös uida, on suojaisaa, osin lämmitettyä vettä sisältävää laguunia, ja paikalta löytyy myös palvelukeskus.

Laguunin vedenlämpö vaihtelee 18-20 C välillä, ja lämmitetyiltä kohdiltaan veden lämpötila kohoaa aina 30-35 C tasolle.

Ranta-alue on myös suosittua kävely- ja hölkkäys-aluetta, ja alueella on useita hölkkäysreittejä koko rannan pituudelta.

Rannalta löytyy myös ravintola joka on avoinna koko vuoden läpi, ja sen lisäksi voit ostaa palvelukeskuksesta pientä purtavaa.

Rakennuksissa toimivan Siglunes Sailing Clubin avulla on myös mahdollista osallistua kesäisin huvipurjehdukselle Reykjavikin merellisille lähialueille.

Reykjavikin nähtävyydet parhaimmistoa on myös Perlan (perlan.is), joka on yksi Reykjavikin tunnetuimmista maamerkeistä, ja joka varsinkin iltavalaistuksessa muistuttaa kauempaa katsottassa isoa helmeä.

Perlan sijaitsee Öskjuhlíð kukkulalla, ja sisältää yli 10 000 kuutiometriä näyttelytilaa “Talvipuutarha” nimisen pohjatason alueella.

Rakennus on tullut suosituksi näyttelyjen lisäksi myös konserttien pitopaikkana (Gus Gus sekä Emiliana Torrini esimerkkeinä), kuin myös erilaisten markkinoiden järjestyspaikkana.

Rakennuksen yksi kohokohta on sen näköalatasanne neljännessä kerroksessa. Näköalatasanteella on panoramisia teleskooppeja jokaisella kuudella rakennuksen kulmalla, ja turisteille suunnattuja näköaloja selvittäviä nauhoituksia viidellä kielellä.

Neljännessä kerroksessa on myös kahvila, gourmet kauppa, josta voit ostaa Islannille ominaisia gourmet tuotteita, lahjatavarakauppa, josta voit ostaa erilaisia Islantilais-aiheisia lahjatavaroita, kuten jäljitelmä viikinki kypäriä ja alkuperäistä Islantilaista taidetta, sekä ympäri vuoden toimiva joululahjatavaraliike.


Viidennessä kerroksessa Perlania toimii pyörivä ravintola, jossa voit ruokailun aikana nähdä koko Reykjavikin panoraman avautuvan hitaasti eteesi.