Riika nähtävyydet

Riika nähtävyydet hienoimpaan antiin kuuluvat historiallinen Riian keskusta, Riian tuomiokirkko, Riian linna, Centraltirgus keskusmarkkinat, sekä Skyline Bar.

Historiallinen Riian keskusta on monella tapaa ainutlaatuinen, ja kuuluu UNESCO:n maailmanperintö kohteisiin. Sen hienointa antia ovat Art Nouveau tyyliin rakennetut historialliset rakennukset, joiden määrä on laajin tyylissään koko maailman alueella, UNESCO:n mukaan.

Historiallisen keskustan latviankielinen nimi on “Vecriga”, ja alue on kuuluisa myös lukuisista vanhoista kirkoistaan ja katedraaleistaan, joihin lukeutuu Riian Katedraali sekä St. Peterin kirkko.


VIDEO: Riian vanhankaupungin esittelyvideo.

Riian tuomiokirkko (doms.lv) on Baltian suurin keskiaikainen kirkko, jonka rakennutti 1210-luvulla Daugava joen varteen Albrecht von Buxthoeven, jota pidetään Riian perustajana.

Tuomiokirkon kohokohtiin kuuluu vuonna 1844 rakennettu massiivinen 6718 piippuinen kirkkourku.

Riian linna on Daugava joen varrella oleva, vuonna 1330 valmistunut historiallinen linna, joka toimii nykyään Latvian presidentin virallisena residenssinä.

Linnassa toimii presidentin toimitilojen lisäksi Latvian Historian Museo sekä Ulkomaisen Taiteen Museo.

Centraltirgus keskusmarkkinat (centraltirgus.lv/en/) ovat yksi suurimmista markkinoista Balttiassa ja suurin ulkomarkkina kauppapaikka Euroopassa.

Markkinapaikka on monella tapaa katsaus Latvialaiseen kaupanteko perinteiseen, sillä keskusmarkkinat ovat edelleen suosituin kaupantekopaikka Latviassa.


VIDEO: Riga in Your Pocket julkaisun tekemä Centraltirgus markkinoiden esittely.

Skyline Bar on yksi maailman kuuluisimmista baareista, sijaiten Riian keskustan korkeimman hotellin, Reval Hotel Latvija hotellin 26:ssa kerroksessa, josta aukeavat hienot näkymät yli Riian historiallisen keskustan.


Paikalliset usein pukeutuvat näyttäytyäkseen Sky Barissa, ja saatat helposti törmätä baarissa paikallisiin kuuluisuuksiin.