Rio de Janeiro nähtävyydet

Rio de Janeiro nähtävyydet parhaimmistoon kuuluvat Corcovado vuoren Kristus-patsas, Copacabanan ranta, köysiratakäynti Sokeritoppavuorella, jalkapallo-ottelu Maracanã stadionilla, sekä Niteroi.

710-metriä korkea Corcovado kukkula, ja sen granittisella huipulla oleva Kristus-patsas ovat Rion karnevaalin ohella kaupungin tunnetuimmat nähtävyydet.

Corcovado, joka sijaitsee kaupungin keskustasta länteen, näkyen pitkälle kaupungin rajojen ulkopuolellekin, tunnetaan ennenkaikkea sen 38-metriä korkeasta Cristo Redentor (“Kristus vapahtaja”) patsaasta.

Kukkulan huipulle ja patsaan juurelle pääsee sekä kapeaa ajoväylää pitkin, että 3,8 km pitkää rataa kulkevan, 20 minuuttia huipulle kestävän Corcovadon junan avulla, joita lähtee asemalta puolen tunnin välein (klo 8:30-18:30 välisen ajan).

Patsaasta löytyy, sen alustalta, suosittu näköalatasanne mahtavin näkymin, jonne pääsee 223 askelmaa pitkää nousua, mutta myös käyttäen hissejä tai liukuportaita.


VIDEO: Visit Rion tekemä minuutin pituinen video, joka esittelee Rio de Janeiron näkymiä ja tunnelmaa.

4 km pitkä Copacabanan ranta on yksi maailman kuuluisimmista, jonka ympäristöstä löytyy myös kaupungin monipuolisin valikoima majoituspaikkoja, kaikkiaan 63 hotellia ja 10 hostellia.

Copacabana alkaa Princesa Isabel Avenue kadulta, päättyen Posto Seisin (uimavahtitorni kuusi) kohdalla.

Rannan viereltä löytyy Arpoadorin ranta, joka on kuuluisa surffaajien suosimista “täydellisistä” aalloista, sekä toinen Rion maailmankuuluisista rannoista, Ipanema.

Copacabana on rantaelämänsä ohella kuuluisa myös erilaisista rannalla vuoden mittaan pidättävistä tapahtumista, joihin kuuluu Rion uuden vuoden vieton pääpaikkana olemisen lisäksi lukuisat erilaiset konsertit.

Köysiratakäynti Sokeritoppavuorella on vierailu Guanabaran lahden osana olevalla, niemimaan kärjessä sijaitsevalla 396 korkealla sokeritoppaa muistuttavalla vuorella.

Olennaisen osan vuorella käynnin kokemuksesta muodostaa huipulle vievä, lasipaneloiduin vaunuin varustettu köysirata, joka vie 1400-metriä pitkän reitin Pão de Açúcar ja Cara de Cão huippujen välillä, 20 minuutin välein (klo 8:00-20:00).

Sokeritoppavuorelta olevan panoramisen näkymän lisäksi myös köysirata-ajelu tarjoaa 360-asteen näkymät ympäröivään Rio de Janeiron kaupunkiin.

Rio de Janeiro nähtävyydet kohokohtiin kuuluu myös jalkapallo-ottelua katsomassa käyminen Maracanã stadionilla (joka valmistui vuoden 1950 FIFA World Cup turnausta varten), joka on paras tapa tutustua paikallisten jalkapallojoukkueiden Flamengon tai Vasco da Gaman osaamiseen.

Stadionin tunnelma jalkapallo-areenana on ainutlaatuinen, sillä sen kapasiteetti, 82 238 katsojaa, on sekä Brasilian että Etelä-Amerikan suurin.

Niteroi on Rio de Janeiron vieressä, 14 km päässä oleva moderni kaupunki, joka on suosittu päiväkäyntipaikka joko idyllisen lauttamatkan tai upean Rio-Niterói sillan kautta.


Paikka kuuluu kymmenen varakkaimman brasilialaisen kaupungin joukkoon (maan noin 5 600:sta kaupungista), ja tämän vuoksi päivävierailun kohokohtiin kuuluu tyypillisesti shoppailu yhdessä neljästä Niteroin kauppakeskuksesta: Niterói Shopping Mall, Plaza Shopping, Itaipu Multi Center, tai Baymarket.