Risteily Ahvenanmaalle

Risteily Ahvenanmaalle on tarjolla risteily-yhtiöistä Tallink Silja Lineltä, Viking Lineltä, Kristina Cruises laivayhtiöiltä ja Ålandstrafiken saaristolauttojen avulla.

Tallink Silja Line – Ahvenanmaa laivaristeilyt

Tallink Silja Line tekee laivaristeilyjä Turusta Maarianhaminaan Ahvenanmaalla risteilynimellä “Päivä saaristossa”, jossa päivä kuluu kauniin saaristoreitin varrella kohden Maarianhaminaa.

Matkaan kuuluu lähtö aamulla Turusta Silja Galaxylla kohti Ahvenanmaata, Maarianhaminassa vaihdat laivaa ja paluu kohti mannersuomea ja Turkua tapahtuu Silja Europalla.

Näin voit yhdistää saaristoristeilyn (www.tallinksilja.com/fi/trips/cruises/turAla/archipelagoCruise.htm) osassa kauneinta Suomea, kahden laivan ostokset, ruokailun, ja viihdytykset, ja tulla illaksi kotiin.

Voit tutustua Silja Galaxy laivaan osoitteessa:

www.tallinksilja.com/fi/ships/siljaGalaxy/

ja Silja Europa laivaan osoitteessa:

www.tallinksilja.com/fi/ships/europa/

Viking Line – Risteilyt Ahvenanmaa
www.vikingline.fi/reitit/piknik.asp

Viking Line tarjoaa risteilyjä Ahvenanmaan saaristoon “Piknik risteily” nimellä.

Näissä Piknik risteilyissä lähtö tapahtuu aamulla Turusta, vaihdat laivaa iltapäivällä Maarianhaminassa ja matka jatkuu siten, että olet illalla takaisin Turussa.

Kuten Silja Linen Ahvenanmaan risteilyjen kohdalla, voit Viking Linen kyydissä nauttia viihdytyksestä kahdella laivalla, ja esimerkiksi musiikkiohjelmat alkavat pian lähdön jälkeen, ja paluumatkalla ohjelmavalikoima on uusi verrattuna aamupäivän ohjelmaan.

Laivoina reitillä toimivat Viking M/S Amorella ja Viking M/S Isabella laivat.

Voit tutustua Viking Amorellaan osoitteessa:

www.vikingline.fi/merella/amorella/

ja Viking Isabellaan laivaan osoitteessa:

www.vikingline.fi/merella/isabella/

Kristina Cruises – Risteily Ahvenanmaalle
www.kristinacruises.com

Kristina Cruises tarjoaa risteilyjä Ahvenanmaalla M/S Kristina Brahe laivalla, risteilynimen “Saaristomeri & Ahvenanmaan saaristo” osana firman vuotuista risteilyohjelmaa (2009).

Kristina Cruises palkittiin tämän risteilytuotteen osalta vuonna 2004 palkinnolla “Pohjoismaiden Paras Matkailutuote 2004”.

Risteilyn matka kulkee Suomen kauneimpiin kuuluvien alueiden kautta, kulkien reittiä Helsinki – Jussarö – Tammisaari – Jurmo- Utö – Kökar – Nauvo – Helsinki.

Risteilyn kohokohtia ovat mm. Tammisaaren idyllinen saaristokaupunki, Utön linnake- ja luotsisaareen, joka on osa eteläisintä Suomea, ja tietysti Ahvenanmaan Kökarin saarille, jonka pääsaarella toimi keskiajalla fransiskaanimunkkien luostari.

Ålandstrafiken Ahvenanmaa saaristolautat
www.alandstrafiken.ax/fin/index.htm

Ahvenanmaan saaristolautoilla on mahdollista päästä laivamatkan kyydissä manner-Suomesta aina Ahvenanmaalle, tyypillisesti oman auton mukana pitäen.

Ssaaristolautta reittejä kohti Ahvenanmaata on kaksi.

Toinen lähtee Korppoon Galtbystä, johon on noin 75 km Turusta, ja se tulee Långnäsiin Ahvenanmaalla, joka on noin 30 km päässä Maarianhaminasta.

Toinen puolestaan lähtee Kustavin Vuosinaisista, johon on myös matkaa noin 75 km Turusta, ja se tulee Ahvenanmaalla Vårdön Hummelviikkiin, joka on noin 50 km päässä Maarianhaminasta.

Turusta automatkalla Galtbyyn on kaksi lossia, joka lisää ajomatkaa huomattavasti.


Vuosnaisten lauttarantaan mennessä puolestaan joudut käyttämään Vartsalan vaijerilossia, joka liikennöi aikataulun mukaan.