Risteily Kuopiosta – saaristokaupungin risteily

Risteily Kuopiosta on mahdollista tehdä varsinkin Kallavedellä saaristokaupungin risteily periaatteella, tarjolla ollessa pidempiäkin reittejä sekä teemoilla varustettuja vaihtoehtoja, joissa pääset tutustumaan esimerkiksi paikalliseen viinitilan miljööseen ja viinitilan tuotteisiin.

Risteilyt lähisaaristossa ja Kallavedellä kuuluvat liikennemäärien suhteen Suomen runsaimpaan sisävesiristeilytoimintaan.

Kesäisin voit valita risteilyn jopa noin parikymmenen risteilyn joukosta päivittäin, joten valinnanvaraa löytyy eri pituisten ja eri reittisten matkojen suhteen.

Risteily Kuopion satamasta - Risteily Kuopiosta.

Loma-ohjelmaasi saattavat toisaalta kiertoreittien ohella sopia Hop-On Hop-Off -risteilyt, joita on tarjolla Bellanrannan rientoihin sekä Rauhalahteen ja sen Jätkänkämpän perinnetunnelmiin.

Koski Laiva Oy
koskilaiva.com

Koski Laiva Oy käyttää risteilyynsä, jotka lähtevät reiteilleen Kuopion matkustajasatamasta, M/S Osmo sekä M/S Koski aluksia.

Näistä risteilyaikataulun mukaan M/S Kosken kyydissä voit tehdä risteilyjä (kesäkuun alusta elokuun loppupuolelle) teemoilla “Saaristokaupungin kanavaristeily” sekä “Iltaristeily”, joista jälkimmäinen lähtee reitilleen klo 19.

Risteily Kuopiosta - M/S Koski.

M/S Koski.

Saaristokaupungin risteily kestää 1,5 tuntia, kun taas romanttinen iltaristeily on 2 tunnin kestoinen elämys.

M/S Osmo seilaa myös “Saaristokaupungin kanavaristeily” teemareittiä kesäaikaan, mutta erona on se, että puolenpäivän lähdöllä on lounasmahdollisuus ja illan viimeisen lähdön kesto on puoli tuntia pidempi kokemus.

Voit tutustua M/S Osmon puolenpäivän lounasristeilyn ruokalistaan laivayhtiön verkkosivuilla.

Roll Risteilyt – risteily Kuopiosta – saaristokaupungin risteily
roll.fi

Roll Risteilyt tekee paikallisristeilyjä Kuopiossa kahden laivan voimin, M/S Queen R ja M/S Princess Anne.

Alusten kyydissä voit valita Kallaveden nähtävyyksiin vesiltä käsin tutustumisen kahta eri reittiä pitkin, joko Saaristokaupunkikierros tai Keski-Kallaveden kierros.

Molemmat reitit vievät sinut tutustumaan Kuopion ja upean kauniin Kallaveden järvimaisemiin ja vierailukohteisiin elämyksellisiä vesireittejä pitkin. Voit halutessasi liittää M/S Queen R risteilyysi myös ruokailun, jossa tarjolla on paikallisen keittiökulttuurin hienouksia, risteilitpä laivalla lounas- tai illallisaikaan.

Kuopio Kallavesi risteily - M/S Queen R.

M/S Queen R.

Laivayhtiön teemaristeilyihin kuuluvat lisäksi ‘Viinitilan reitti’ risteilyt, joissa pääset tutustumaan Vaajasalon saaressa sijaitsevaan Alahovin viinitilan maalaismiljööseen ja paikallisiin tuotteisiin.

Liput näihin viinitilateemaristeilyihin, joita järjestetään kesäkuun lopulta elokuun alkuun, ovat poikkeuksellisesti myynnissä vain laivan edestä ennen lähtöä (eivätkä siis verkkokaupan kautta) .


Roll Risteily järjestää kesäisin M/S Princess Annen kyydissä, Kuopion matkustajasatamasta käsin, Hop On Hop Off risteilyjä Bellanrantaan ja Rauhalahteen, kahdella lähdöllä päivittäin. Laivan lähtöpaikka satamassa on Minna Canthin kadun päässä.