Risteily Tampereelta

Risteily Tampereelta on mahdollista tehdä mm. Katrina Linen ja Hopealinjan kanssa.

Tampereen sijainti sisävesiristeilyjen kannalta on ideaalinen, sillä kaupunki sijaitsee Näsijärven ja Pyhäjärven välisellä kannaksella.

Risteilyjä lähtee useammalta kaupungin satamalta, joista Laukontorin satama Pyhäjärven rannassa on yksi maan vilkkaimpia sisävesisatamia. Toinen suosittu satama on Mustanlahden satama, joka on Näsijärven eteläpäässä.

Hopealinja ja Runoilijan tie (Laiva Oy Matkailu ja Runoilijan tie)
www.runoilijantie.fi
www.hopealinja.fi

Laivayhtiö Hopealinja ja Runoilijan Tie tekee risteilyjä Tampereelta useampaa reittiä pitkin.

Reiteistä suosittu on mm. “Runoilijan tie” höyrylaiva risteilyreitti, joka menee edestakaisin reittiä: Tampere – Ruovesi – Virrat.

“Runoilijan tie” on reitin nimi sen takia, että Johan Ludvig Runeberg ja Zacharias Topelius matkasivat maantieteellisesti tätä sama reittiä jo sata vuotta aikaisemmin.

Reittiä liikennöi Höyrylaiva Tarjanne, on valmistui liikenteeseen toukokuussa 1908.

Vakioristeilyreittien lisäksi höyrylaiva tekee tilausmatkoja ryhmien tilauksesta ja erilaisia teemamatkoja kesän mittaan.

Hopealinja risteilyt puolestaan ovat modernilla kalustolla tehtyjä sävesilaivaristeilyjä Pyhäjärven ja Vanajaveden vesillä.

Pääreittinä Hopealinjan laivoille toimii reitti: Hämeenlinna-Visavuori-Tampere.

Katrina Line
www.katrinaline.net

Katrina Line tekee tilausristeilyjä Tampereen lähivesistöille tilauksesta räätälöityine reitteineen.

Aluksena toimii M/S Katrina, jossa tilaa on 80 matkustajalle, ja jonka ravintolaan mahtuu 60 henkilöä kerrallaan ja aurinkokannelle 30 henkeä.

Inttilaiva risteilyt
www.inttilaiva.fi

M/S Intti tekee sekä risteilyreittejä yleisölle että se on myös tarjolla tilausliikenteeseen ryhmille.

Yleisöristeilyihin kuuluvat mm. “Pohjoismainen vuonoretki”, joka lähtee Tampereen Mustanlahden satamasta ja kulkee Aunesillan kautta Teiskon Paarlahteen, Pohjoismaiden ainoalle sisävesivuonolle.


Ohjelmaan kuuluu myös “Pimeesalmen kierros”, joka kulkee Mustanlahden satamasta Ylöjärvellä olevan Pimeesalmen läpi, kiertäen Iso-Otavan saaren ympäri.