Rockefeller Center New York

Rockefeller Center New York tarjoaa muun muassa kauppoja, näköalatasanteen yli kaupungin 70. kerroksessa, sekä luisteluringin.

Rockefeller Center tarjoaa näköalatasanteen nimeltään “Top of the Rock”, joka sijaitsee keskuksen 70. kerroksisen pilvenpiirtäjän huipulla, ja tarjoaa yhdet parhaista näkymistä varsinkin New Yorkin keskuspuistoon.

Rockefeller Center in New York City

KUVA: “Top of the Rock” näköalatasanne sijaitsee 70 kerroksisen Rockefeller Center rakennuksen huipulla. Hissimatka ylös on osa keskuksen kokemusta, sillä se sisältää multimedia show esityksen, joka on heijastettu hissin lasikattoon.

Rockefeller Center NYC

KUVA: Voit tulla sisään Rockefeller Center keskukseen monesta sisäänkäynnistä. Kuvassa on sisäänkäynti osoitteessa 1250 Avenue of the Americas.

Rainbow Room Rockefeller Center New York City

KUVA: Näkymä 50th kadun sisäänkäyntiin, josta löytyvät lipunmyynti sekä hissit ylös Top of the Rock näköalakerrokseen.

Rockefeller Center observation deck New York City

KUVA: Ylhäällä näköalatasanteella (joka pitää sisällään useampia kerroksia), voit käyttää myös tarjolla olevia kiikareita nähdäksesi paremmin joitakin kuuluisia Manhattanini ja lähialueiden rakennuksista. Tässä suhteessa on hyvä hankkia alakerran lipunmyynnistä kartta, jossa on osoitettuna kaikki tärkeimmät rakennukset, jotka näkyvät näköalatasanteen panoramassa.

Observation deck at Rockefeller Center view to Central Park NYC

KUVA: Näköalatasanne tarjoaa yhdet henkeäsalpaavimmista näkymistä jotka löydät kaupungista, varsinkin New Yorkin keskuspuistoon.

Rockefeller Center observation deck view to Downtown NYC

KUVA: Näkymä alakaupungille ja New Yorkin finanssikeskukseen. Korkea rakennus kuvan keskustassa on Empire State Building pilvenpiirtäjä, josta löytyy toinen kaupungin kuuluisimpiin kuuluvista vierailtavissa olevista näköalatasanteista.

Rockefeller Center tarjoaa useita nähtävyyksiä, mukaanlukien NBC studiot (joihin voi tehdä opastetun vierailun), Top of the Rock näköalatasanteen, luisteluringin, sekä Radio City Music Hallin, jossa useat kuuluisat esiintyjät tarjoavat päivittäin performansseja.

Näistä keskuksen näköalatasanne on yksi helpoiten vierailtavissa ja suosituimmista kohokohdista, sijaiten 70 kerroksen korkeudessa, ja tarjoaa upeat esteettömät 360º näkymät ympäröivään Manhattanin alueeseen.

Näköalatasanteen kokeminen alkaa jo ylös menevässä hississä, jossa tarjolla on multimedia show, joka kertoo Rockefeller Center keskuksesta sekä Yhdysvalloista yleisimmin.

Hissi menee ylös aina näköalatasanteelle, joka on ollut avoinna yleisölle vuodesta 1939 alkaen, ja joka sijaitsee 259 metrin korkeudessa katutason yläpuolella.

Alunperin näköalatasanteen design oli tarkoitus muistuttaa 1930-luvun luksus valtameriristeilijöiden kansien varustelua kansituolineen ja elegantteine koristeluineen.

Nykyinen design on kuitenkin huomattavasti selkeälinjaisempi, vaikkakin tarjolla on aulatuoleja joilla voit rentoutua.

Viimeinen hissi menee ylös kello 23, joka tarkoittaa että voit käydä katsomassa New Yorkin siluetin sekä päivä-että iltavalaistuksessa, jolloin monien mielestä allaoleva kaupunki näyttää kauneimmat värinsä.

Kun laskeudut pois näköalatasanteelta, poistumistie käy läpi Top of the Rock muistomyymälä kaupan, jossa tarjolla on erilaisia muistoesineitä Rockefeller Center keskuksesta sekä sen näköalatasteesta.

The Top of the Rock kaupalla on myös internet kauppa, osoitteessa www.topoftherockshop.com.

Rockefeller Center tarjoaa talvikautena myös mahdollisuuden luisteluun jääkaukalossa, joka sijaitsee keskuksen pilvenpiirtäjän juurella, lähellä Fifth avenue katua (49th ja 50th katujen välillä).

Luistelurinki Rockefeller Center keskuksen alemmalla aukiolla pitää sisällään myös kuuluisan Paul Manshipin valmistaman pronssisen, kullatun Prometheus-nimisen kreikkalaisesta mytologiasta olevan titaani-patsaan. Voit katsella luistelijoita esimerkiksi vieressä olevien ikkunoiden takaa, josta löytyy paikan Starbucks kahvila.

Luistelu Rockefeller Center keskuksessa alkoi joulupäivänä vuonna 1936.

Tänään, luistelurinki on yksi paikan kohokohdista yhdessä keskuksen monien kauppojen ja ravintoloiden, NBC studio kierroksen, ja Top of the Rock näköalatasanteen kanssa.

Jääkaukalo, johon on pääsymaksu, mahdollistaa vain maksimissaan 150 luistelijan pääsyn kaukaloon yhtä aikaa, joka varmistaa että kaukalossa on aina tilaa liikkua.

Jos olet ensi kertaa jäällä, voit ottaa myös yksityisiä luistelutunteja perusteiden oppimiseen.

Rockefeller Centerin luistelukaukalo aukeaa tyypillisesti Columbus Day viikonloppuna (viikonloppu ennen lokakuun toista maanantaita), ja pysyy avoimena aina varhaiselle huhtikuulle saakka.

Voit vuokrata keskuksesta luistimet, jos mukanasi ei ole omia.

Paikkoja joista voit seurata luistelijoita ovat muun muassa Starbucks kahvila pohjakerroksessa, Rock Center Café, Sea Grill ravintola, sekä Cucina & Co ravintola.

Rockefeller Center luistelurinki
Sisäänkäynti Fifth Avenue kadulta
(49th ja 50th katujen välissä)
New York, New York, 10020
Puhelin: (212) 332-7654
www.therinkatrockcenter.com
Avoinna: ma-to 9:00 – 22:30, pe-la 8:30 – 24:00, su 8:30 – 22:00

Rockefeller Center näköalatasanne
30 Rockefeller Plaza
(sisäänkäynti 50th kadulta)
New York, New York, 10112
Avoinna: päivittäin 8 – 24 (viimeinen hissi menee ylös kello 23)
www.topoftherocknyc.com

Massiivinen patsas, joka tarjoaa taustan luisteluringille on kuvanveistäjä Paul Manshipin tekemä, vuodelta 1933, ja joka vuosi aivan sen takana on paikka, jossa Rockefeller Center keskuksen kuuluisa joulukuusi on pystytettynä.


Pääset helposti Rockefeller Center keskukselle NYC maanlaisen avulla, käyttäen jotakin linjoista B, D, F, tai V, jääden pois asemalla “Rockefeller Center, 47-50 Streets”.