Romanian nähtävyydet

Romanian nähtävyydet parhaimmistoa ovat Bran linna, Bukarestin parlamentti palatsi, Mamaia Mustanmeren rantakaupunki, Prahova laakso, sekä Romanian kansallinen taidemuseo Bukarestissa.

Bran linna (brancastlemuseum.ro) on lähellä Bran kylää sijaitseva linnoitus, joka tunnetaan maailmalla maineestaan Vlad Tepes, Wallachian hallitsijan, linnana.

Vlad Tepes tunnetaan paremmin Bram Stokerin Drakulana.

Maineestaan huolimatta Bran linna ei ollut Vlad Tepesin linna, mutta hän vietti aikaa siellä vankeudessa Ottomaanien hallinnoidessa aluetta.

Linna toimii nykyään museona, ja museon näytekokoelmaan kuuluu niin taidetta kuin huonekaluja Romanian kuningatar Marielta.

Turisteille on tarjolla sekä itsetoimista linnan kiertämistä että ohjattua kierto-oppaita. Linnan kukkulan pohjalla on myös ulkoilmamuseo joka esittelee perinteistä Romanialaista maalaisrakentamista, kuten taloja ja navettoja.

Bukarestin Parlamentti Palatsi (cdep.ro/pls/dic/site.page?id=27) on Romanian parlamentin käytössä oleva massiivinen palatsi Nicolae Ceausescun hallitsija-ajalta.

Rakennus on maailman toiseksi suurin Pentagonin jälkeen, ja pitää sisällään mm. 1,100 huonetta, ja sen rakennustyöt ovat edelleen kesken (rakennustyöt aloitettiin vuonna 1983).

Palatsirakennus pitää sisällään myös kaksi museota. Voit tutustua koko rakennukseen opastettujen kiertokävelyjen avulla, joita järjestetään useilla kielillä.

Romanian Kansallinen Taidemuseo (mnar.arts.ro), Romanian isoin ja merkittävin taidekokoelma, sijaitsee entisessä kuninkaan palatsissa aivan Bukarestin keskustassa.

Palatsissa on kolme pysyvää näyttelyä, yksi kutakin kolmea kerrosta kohden: Keskiaikainen Romanialainen Taide; Moderni Romanialainen Taide; ja Eurooppalaiset Maalaukset ja Veistokset

Tunnetuimpiin kokoelman teoksiin kuuluvat Jacopo Amigonin muotokuva laulaja Farinellista, Antonello da Messinan teos Ristiinnaulinta, ja Alonso Canon Kristus Kolumnilla.

Mamaia Mustanmeren rantakaupunki on suurin Romanian Mustan Meren Rivieralla olevista lomakaupungeista. Se on aivan Constantan kaupungin vieressä.

Sen suosio perustuu ennenkaikkea (sään lisäksi) sen erikoiseen muotoon, joka on pitkulainen kaistale maata (8 km pituussuunnassa ja vain 300 m leveyssuunnassa) Mustan Meren ja Siutghiol järven välissä.

Prahova laakso kuuluu puolestaan Romanian suosituimpiin talviurheilukeskuksiin, sijaitsee noin 100 km Bukarestista, ja on maan ehdokas vuoden 2022 Talviolympialaisten pitopaikaksi.

Talviurheilun lisäksi laaksoa ympäröivät vuoret tarjoavat mahdollisuuksia myös kesäisin mm. maastopyöräilyyn ja vuoristoretkeilyyn.


Alueen tärkeimmät lomakeskukset ovat Predeal, Azuga, Busteni, Sinaia, Comarnic, sekä Breaza.