Rooma nähtävyydet

Rooma nähtävyydet kiinnostavimpiin kohteisiin kuuluvat Rooman Colosseum, Forum Romanum, Trevin suihkulähde, Pietarinkirkko, sekä Pantheon.

Rooman Colosseum on samalla lailla Rooman symboli kuin vaikkapa Eiffel torni symboloi Pariisia. Se valmistui ensimmäisellä vuosisadalla JK, ja sitä käytettiin aikoinaan gladiaattoritaisteluihin ja julkisiin spektaakkeleihin.

Colosseum on ehkä merkittävin muinaisen Rooman imperiaalista historiaa esittävistä maamerkeistä. Pääset käymään Colosseumissa pääsymaksua vastaan, ja usein myös paikan ulkopuolella on Rooman ja Colosseumin historiaan liittyviä tapahtumia, kuten katuteatteria.

Forum Romanum tai pelkästään Forum, on alue josta Rooma sai alkunsa ja jonka ympärille se kasvoi. Forum kuuluu yhteen Rooman suosituimmista nähtävyyksistä ja voit helposti kuvitella itsesi kävelemään muinaisten, toogaan pukeutuneiden Roomalaisten seassa Foorumin aluetta kiertäessäsi.

Forumin kohokohtiin kuuluvat Septimius Severuksen riemukaari, Saturnuksen temppeli, Maxentiuksen basilika, sekä Tituksen riemukaari.

Trevin suihkulähde on suurin ja kuuluisin Roomasta löytyvistä barokin aikaan (suihkulähde valmistui vuonna 1762) tehdyistä suihkulähteistä. Trevin lähde on tullut tutuksi myös useista vanhoista Hollywood elokuvista, kuten vuoden 1953 komediasta Loma Roomassa, pääosissa Gregory Peck ja Audrey Hepburn.

Vanhan legendan mukaan, jos heität kolikon Trevin lähteeseen, se takaa että tulet palaamaan Roomaan.

Pietarinkirkko, kuuluisin Rooman lukuisista vaikuttavista kirkoista, on varsinaisesti Vatikaanin kaupungin alueella, ja sen alueelle kuuluu myös Pietarin aukio.

Pietarinkirkko on kuuluisa arkkitehtuuristaan, sen asemasta katolisten pyhiinvaelluskohteena, ja sen sisältämästä taiteesta, joista merkittävimmät ovat Michelangelon tekemää.

Kirkon lähellä virtaa Tiber joki, jonka vartta on myös mukava kävellä osana Pietarinkirkon käyntiä.

Pantheon on yksi Rooman merkittävimmistä rakennuksista, joka aikoinaan rakennettiin temppeliksi kaikille muinaisen Rooman jumalille, ja jälleenrakennettiin vuonna 125 JK keisari Hadrianin kaudella.VIDEO: Uutiskanava CNN:n esittely Pantheonista.

Sitä on käytetty kuudennelta vuosisadalta ensin katolisena kirkkona ja Renesanssin kaudelta hautapaikkana.


Pantheonin kohokohtiin kuuluvat mm. taiteilija Rafaellon ja yhdistyneen Italian ensimmäisen kuninkaan, Vittorio Emanuele II:n haudat.