Rossignol laskettelu

Rossignol lasketteluvälinevalmistaja on ranskalainen, valmistaen myös lumilautoja ja murtomaahiihdon tuotteita, kuin myös ulkovaatteita ja oheistuotteita lasketteluharrastukseen.

Yritys toimii Ranskan Isèren kaupungista käsin, ja tunnetaan varsinkin siitä, että firma on ollut ensimmäinen välinevalmistaja sekä muovi-materiaaleista tehtyjen, metallisten, että lasikuituisten laskettelusuksien suhteen.

Rossignol brändin lisäksi firma tuottaa välineitä myös Dynastar ja LOOK brändien alla.

Yritys perustettiin vuonna 1907 Abel Rossignolin toimesta tuottamaan sekä vaatteita että suksia laskettelijoille.

Rossignol oli itse innokas laskettelija, ja käytti timpurin taitojaan tehdäkseen ensimmäisiä suksia puumateriaalista.

Vaatimattomasta alusta yritys kuitenkin kehittyi nopeasti merkittäväksi lasketteluvälineiden valmistajaksi, ja yksi kehityksen merkkipaaluista tapahtui vuonna 1937, kun Emile Allais voitti laskettelun maailmanmestaruuden Rossignolin “Olympic 41” suksien kanssa.

Maailmanlaajuinen myyntiverkosto kehittyi kuitenkin vasta kun Rossignol myi firmansa Laurent Boix Vivesille vuonna 1956, ja uuden omistajan ohjauksessa firma myös keskittyi palvelemaan vain laskettelijoiden välinetarpeita.

Yrityksen historiallisia merkkipaaluja olivat myös vuoden 1960 talviolympialaiset, joissa Jean Vuarnet voitti kultaa maailman ensimmäisillä täysin metallisilla laskettelusuksilla, “Allais 60s” suksilla.

Samanlainen edistyneisyys jatkui, kun Rossignol alkoi valmistamaan vuonna 1964 “Strato” suksia, ensimmäisiä lasikuituisia laskettelusuksia.

Rossignolin varsinainen kultakausi sijoittui kuitenkin 1970-luvulle, jolloin se, voimakkaan Yhdysvalloissa olleen suosionsa myötä, nousi maailman suurimmaksi suksien valmistajaksi.

Rossignol laajensi tuotevalikoimaansa vuonna 1990, jolloin tuotevalikoimaan lisättiin monot, suksien siteet, sekä lumilaudat ja vuoristovaatetukset.

Yhtiö on kautta aikain tunnettu monien korkean profiilin laskettelu-ammattilaisten suosimana välinevalmistajana. Näistä Rossignolia käyttäneistä supertähdistä tunnetuimpiin on historiallisesti kuulunut mm.Alberto Tomba.

Muita legendaarisia laskettelijoita jotka ovat käyttäneet Rossignolin tuotteita ovat muun muassa…


  • Emile Allais,
  • Jean Vuarnet,
  • Adrien Duvillard,
  • Annie Famose,
  • Perrine Pelen,
  • Nancy Green,
  • Erika Hess,
  • Bode Miller, ja
  • Pernilla Wiberg.

Rossignolilla on viralliset nettisivut osoitteessa www.rossignol.com, josta voit tutkia kuluvan laskettelukauden mallistoa välineille ja etsiä Suomessa lähimmän tuotteita myyvän jälleenmyyjän, “Store Finder” linkin takaa.