Ruka laskettelu

Ruka laskettelukeskus on ollut toiminnassa vuodesta 1954, ja tarjoaa 29 erilaista rinnettä, joista pisin on 1300 metrin pituinen.

Rukan hiihtokeskuksen rinteitä palvelee kaikkiaan 20 hissiä, jotka vievät parhaimmillaan korkeuseroltaan 201 metrin suuruisille, ja huippukorkeudeltaan 492 metrin suuruisille rinteille.

Hissien kapasiteetti mahdollistaa jopa 23 600 hiihtäjän kuljetuksen ylös tunnissa, ja hisseistä 5 on tyypiltään tuolihissiä, joista yksi on huippunopea RukaExpress.

Rukan laskettelukeskuksen kausi on yksi pisimpiä Pohjois-Euroopan alueella, ja tarjoaa keskimäärin 250 hiihtopäivää vuodessa, aina lokakuulta kesäkuuhun saakka.

Alueen majoitusvaihtoehtoihin kuuluvat mm. Ski-Inn huoneet, huoneistot ja mökit, sekä Hotelli RukaVillage.

Hiihtokeskuksen palveluihin kuuluvat välinevuokraamot, hiihtoshopit, sekä välineiden test centerit. Vuokraamopisteet tarjoavat myös välineiden huoltopalvelut murtomaa-, telemark- ja alppisuksille sekä lumilaudoille.

Vuokraamoista PisteVuokraamo sijaitsee Länsi-Rukan alueella, Eturinteiden tuolihissien tuntumassa ja toinen vuokraamoista, VuosselinPortin vuokraamo, sijaitsee Itä-Rukan alueella Vuosselin rinteiden alla.

Muihin alueen palveluihin kuuluvat Rukan kylän Kauppakeskus Kumpare, jossa on tarjolla valikoima ostospaikkoja.

Ruka
Rukankyläntie 8
93825 Rukatunturi
ski.ruka.fi

Kauppoihin kuuluvat mm. lasketteluvälinemyymälä ProShop, laskettelu asustekauppa KallePalander HaltiStore ja RukaShop, jonka valikoimaan kuuluvat myös mm. RukaPyhän oma asustemallisto, mutta myös erilaiset Ruka matkamuistot, lelut ja pelit.


Kauppakeskus Kumpareesta Kumpareessa löytyvät myös Happy Family lapsiparkki, touhutalo sekä kuntosali, elintarvikemyymälä K-Extra, Rukan Pentik ja Alko sekä kiinteistönvälitys- ja lakiasiaintoimisto LKV Ruka ja Rukan Lääkäriasema.