Sää Espanja

Katsaus parhaisiin sää Espanja palveluihin netissä, mukaanlukien maan virallinen meteorologinen palvelu AEMET.

Weather MSN – Espanjan säätiedot

Weather MSN on englanninkielinen palvelu, jonka avulla voit tarkastella maan säätietoja ja ennusteita säästä monesta erilaisesta näkökulmasta, mukaanlukien sääkartat, satelliittikuvat, pilvisyysennusteet, sekä historialliset säätiedot.

Parhaimmillaan palvelu on lähiaikojen sään ja sääkeskiarvojen selvittelyn suhteen, joista lähiaikojen säätä on mahdollista tarkastella pienillekin Espanjan paikkakunnille kolmen tunnin periodien mittaisina parille seuraavalle päivälle.

Historiallisten keskiarvojen suhteen voit tarkastella kullekin kohteelle historiallisia keskilämpötiloja päivä- ja kuukausi-tasolla, jotka voivat auttaa valitsemaan sellaiset lomaviikot kohteesssa, jotka ovat lämpötiloiltaan juuri sinua miellyttävät.

Palvelu (weather.msn.com/region.aspx?wealocations=Spain) on mielenkiintoinen myös siinä mielessä, että sen tuottaa Espanjan (ja muun Euroopan) osalta suomalainen yritys, Foreca (foreca.com).

Agencia Estatal de Meteorología – AEMET
www.aemet.es

AEMET on maan virallinen meteorologinen laitos, samaan tapaan kuin Ilmatieteen laitos tuottaa virallisia sääennusteita Suomessa.

Sää- ja ilmastotietoihin, joita laitos tuottaa ja joita käyttävät yleisesti useat suosituimmista nettipalveluista ja useat Espanjalaiset TV kanavat sääennusteitaan varten, kuuluvat muun muassa:

  • Meteorologinen säähavainnointi Espanjassa sekä datan arkistointi
  • Säävaroitusten julkistaminen
  • Sääennusteet valtiollisella, osa-valtiollisella, sekä paikallisella tasolla
  • Räätälöidyt sääennusteet muun muassa maa-ja vesiliikenteen tarpeita varten
  • Säätietojen myynti erilaisia sääpalveluja tuottaville massamedian yrityksille
  • Meteorogiset ja ilmastolliset tutkimukset sekä ilmastomallien kehitystyö
  • Kansainvälinen yhteistyö muiden maiden säätieteen laitosten kanssa, mukaanlukien Suomen Ilmatieteen laitos

AEMEt:n nettisivujen kautta voit tarkastella muun muassa säähavaintoja eri Espanjan kohteille, UV tietoja, satelliittikuvia, ukkostietoja, tutkakuvia säästä, sekä ilman laadun tiedot kaupunkikohteille.

Ennusteiden osalta tarjolla ovat standardi sääennusteet, säävaroitukset, merisäätiedot, rantasäät, vuoristosäätiedot, sekä sade-ennusteet.

El Tiempo – Espanja sää
en.eltiempo.es

El Tiempo on yksi maan suosituimmista sääpalveluista netissä, jonka yksityiskohtaiset säätiedot ja ennusteet kattavat yli 200 000 kohdetta Espanjan alueella.

El Tiempo palveluun kuuluvat sää-ennusteet, meteorologiset kartat, ranta-sää ennusteet, sekä säähavaintoihin liittyvät valokuvat.

Palvelu käyttää tietoja analyysiensä pohjalta, jotka tulevat Forecalta sekä Aemet:lta.


Yksittäisten kohteiden sään suhteen tarjolla on ennusteet 14 seuraavalle päivälle, yleiskatsauksena, tarkempina ennusteina, sekä tunnin periodien tarkkuudella.