Sacramenton nähtävyydet

Katsaus Yhdysvaltain Kalifornian osavaltion Sacramenton kaupungin parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien Sacramenton eläintarha, Powerhouse Science Center, sekä California State Capitol and Museum.

Sacramento on Kalifornian osavaltion pääkaupunki, joten, ei mitenkään yllättävästi, paikka tarjoaa runsaasti historiallisia nähtävyyksiä.

Sacramento Kalifornia Yhdysvallat.

Huippunähtävyyksiin lukeutuvat esimerkiksi Sutter’s Fort, rautatiemuseo, sekä Kalifornian osavaltion hallintorakennus museoineen.

Voit myös vierailla historiallisessa Old Sacramentossa, kaupungin historiallisessa vedenrannan kaupunginosassa.

Old Sacramento sisältää tuulahduksen alueen menneisyydestä puisine kävelyväylineen, vanhanaikaisine karkkikauppoineen, sekä saluunoineen.

1) Old Sacramento

Old Sacramento (“Vanha Sacramento”), joka on yli 11 hehtaarin kokoinen osavaltion historiallinen puisto ja johon voit tutustua kävelykierroksella tai hevosvaunukyydillä, oli aikoinaan (1840- ja 1850-luvuilla) merkittävä Yhdysvaltain taloudellinen keskus.

Alue sisältää myymälöitä, ravintoloita, museoita, ja show-esityksiä, jotka sekä viihdyttävät kävijöitä että kertovat Sacramenton ns. “kultakuumeen” aikakaudesta.

Parhaiten saat tietää ajankohtaisista Old Sacramenton tapahtumista käymällä kaupunginosan vierailijakeskuksessa, osoitteessa 1101 Second Street.

2) American River Parkway

American River Parkway on American-joen rannoille levittäytyvä 37 km pitkä ketju puistoja, joista löytyy kaikenlaista mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa.

Puistoista löytyy maileittain polkuja, joita voi käyttää polkupyöräilyyn, hevosratsastamiseen, sekä patikointiin.

Seikkailullisemmat kävijät voivat lisäksi osallistua vesiharrastuksiin kuten koskenlaskuun, kalastukseen, tai veneilyyn. Tarjolla on myös oheispalveluina piknik-suojia ja käymälöitä.

3) Sacramenton eläintarha (Sacramento Zoo)

Yli 5,6 hehtaarin kokoisella alueella toimiva Sacramento Zoo on Kalifornian Central Valleyn seudun suurin eläintarha.

Voit nähdä paikan päällä käymällä yli 4000 erilaista eksoottista eläintä, mukaanlukien lumileopardeja, punaisia pandoja, sekä Sumatran tiikereitä.

Noin neljännes eläintarhan 130 eläinlajista on uhanalaisten lajien listalla, ja paikka onkin laittanut käyntiin erikoisia ohjelmia tilanteen korjaamiseksi, kuten uhanalaisten lajien lisääntymisohjelmat.

Aikuiset ja lapset oppivat lisää näytillä olevista eläimistä myös tarjolla olevien esitysten, ilta-ohjelmien, ja viikonloppuisin järjestettävien eläinluentojen kautta.

4) Funderland


Funderland on erinomainen ensi-huvipuisto perheen pienimmille lapsille.

Kaikki Funderlandin huvipuistolaitteet ovat suunnattuja alle 8-vuotiaille, esimerkkeinä mm. teekuppihuvipuistolaite, törmäysautot, miniatyyrijuna, karuselli, sekä minivuoristorata.

Huvipuistoon kuuluu pikkupurtavaa myyvä ruokapaikka, jonka menu on koottu lasten suosimista ruoista, kuten kananuggeteista, nachoksista, ja hot dogeista.

5) Fairytale Town


Fairytale Town on vanhanajan teemaan toteutettu puisto, joka on suunniteltu rohkaisemaan mielikuvituksellista leikkiä.

Puistoon ei kuulu huvipuistolaitteita, vain vanhanaikaisten lastenlorujen ja satujen teemaan tehtyjä lavasteita, joiden puitteissa lapset voivat leikkiä olevansa satujen suosikkihahmojaan, tai toteuttaa oman versionsa saduista.

Paikkaa asuttavat eläimet (jänikset, siat, ankka, vuohet, lehmä, ja “Eeyore” niminen apina) antavat puistolle lisälumoa perheen pienimpien silmissä. Lasten vanhemmat arvostavat myös puiston upeaa maisemointia ja huvitusten alhaisia hintoja.

6) Powerhouse Science Center – Discovery Campus

Tämä mieltäylentävä museo sisältää monipuolisen valikoiman ajatuksia herättäviä tiede-aiheisia näyttelyitä, joista suurin osa on luonteeltaan interaktiivisia.

5,6 hehtaarin kokoisen museopuiston läpi menevä luonnonpolku on myös yksi paikan lapsiperheitä puoleensa vetävistä kohokohdista, ja lapset voivatkin odottaa näkevänsä puistossa käynnin yhteydessä erilaisia eläviä luonnon otuksia.

Lisäksi museon löydöshuoneessa pääsee tutustumaan lähietäisyydeltä hyönteisiin, kilpikonniin, ja muihin vastaaviin eläinlajeihin.

Osana kompleksia toimiva planetaario tarjoaa arvostettuina kokemuksina esimerkiksi simuloituja avaruuslentoja.

Museon toimintaan kuuluva kolmas, erillisessä paikassa sijaitseva osio käsittelee Sacramenton historiaa ja kultakuumeen aikakautta.

7) Sutter’s Fort State Historic Park

Sveitsiläinen siirtolainen John Sutter perusti vuonna 1839 linnoituksen, josta tuli Sacramenton ensimmäinen siirtokunta ja joka oli aikoinaan suosittu matkalaisten pysähdyspaikka.

Nykyään linnoitus on entisöity sen 1850-lukulaiseen olomuotoonsa, sisältäen erilaisia näyttelyitä, joihin voi tutustua omatoimisilla kierroksilla, jonka yhteyteen saa käsiradion kautta tapahtuvia juontoja.

Pääset tutustumaan Sutter’s Fortissa mm. paikan asuintiloihin, vankilaan, leipomoon, sekä sepän tiloihin, jotka ovat alkuperäisissä kunnoissaan.

8) California State Capitol and Museum

California Capitol Sacramento Yhdysvallat.

California State Capitol and Museum tuo esiin alueellista ja osavaltion historiaa juuri sen rakennuksen tiloissa, joka on toiminut Kalifornian hallituksen toimipaikkana vuodesta 1869.

Museotilat tarjoavat mielenkiintoisen katsauksen niihin ihmisiin ja asioihin, jotka ovat tehneet Kaliforniasta kansainvälisesti tunnetun kohteen, osin kouluttaen vierailijoita sen suhteen, miten he voivat vaikuttaa osavaltion poliittiseen ja lakiasäätävään järjestelmään.

Hallintorakennukseen ja museoon on mahdollista tutustua myös opastetuilla kiertokäynneillä.

9) Crocker taidemuseo (Crocker Art Museum)

Crocker taidemuseo Sacramento Yhdysvallat.

Tämä museo toimii historiallisessa, 1870-luvulta peräisin olevassa kartanossa, edustaen osavaltion laajinta kokoelmaa taidetta, sekä vanhaa että uutta taidetta.

Kokoelmaan kuuluu teoksia eurooppalaisilta, aasialaisilta, sekä pohjois-amerikkalaisilta mestaritaiteilijoilta, joita tuodaan kiertäen näytille osana laajaa pysyvää kokoelmaa.

Kokoelman kalifornialaisen taiteen ja eurooppalaisen piirrustustaiteen osiota ovat erityisen merkittävä osa kokonaisuutta.

Näytillä on lisäksi valokuvaustaidetta sekä kansainvälistä keramiikkaa.

Taidemuseon erikoisnäyttelyt sekä kattava valikoima ohjelmia edistävät omalta osaltaan kävijöiden rakkautta taiteeseen ja luovaan toimintaan.

Museoon on ilmainen (paikallisen liike-elämän sponsoroima) sisäänpääsy jokaisen kuun kolmantena sunnuntaina.

10) Kalifornian osavaltion rautatiemuseo (California State Railroad Museum)


Kalifornian osavaltion rautatiemuseo on informatiivinen museo, jonka pysyvät näyttelyt sisältävät historiallisia vetureita ja junanvaunuja, kun taas museon teatterit esittävät rautatietoiminnan historiaan liittyviä filmejä.

Kesäkuukausina museon entisöity Sacramento Southern Railroad -höyryjuna kulkee säännöllisellä aikataululla hieman alle 10 km matkan pitkin Sacramento-joen vartta kulkevaa rataa.


Ajoittain tarjolla on myös erikoisteemaisia juna-ajeluja, mukaanlukien “Tuomas Veturi” ja “Joulupukin juna” aiheiset retket.