Saint Ferréol les Augustins Marseille

Saint Ferréol les Augustins Marseille on kaupungin Vieux Port sataman alueella oleva gotiikan tyylisuunnan kirkko vuodelta 1588.

Marseillen Saint Ferréol les Augustins, joka tunnetaan myös Église des Augustins (Augustinolaisten kirkko) nimellä, oli yksi Katolisen Augustinolaisen kirkkokunnan pääkirkoista.

Sen rakentaminen alkoi vuonna 1447, ja kirkko valmistui vuonna 1588. Kirkon rakennustöitä kävi ihailemassa useitakin aikansa merkkihenkilöitä, mukaanlukien paavi Clément VII yhdessä sisarentyttärensä Catherine de Médicin, Ranskan kuningas Henri II:en vaimon, kanssa.

Saint Ferreol les Augustins church Marseille France

KUVA: Näkymä Saint-Ferréol les Augustins kirkolle Les Petits Trains de Marseille (www.petit-train-marseille.com) minijunien lähtöpaikan vierestä Marseillen vanhassa satamassa.

Kirkon alkuperäinen julkisivu oli Augustinolaiselle kirkkokunnalle sopivana varsin vaatimaton, mutta se uusittiin nykyiseen uusklassiseen muotoonsa vuonna 1874.


Sisätilojensa osalta kirkko tarjoaa useita kohokohtia, mukaanlukien sen “Altar des Augustins” alttariteos, jonka on veistänyt Dominique Fossaty, sekä Jeanne d’Arc:ia esittävä patsas, jonka on tehnyt Louis Botinelly, ja joka muistuttaa hänen toista Jeanne d’Arc patsastaan Saint Vincent de Paul kirkon edustalla.