Saint Severin Pariisi

Saint Severin Pariisi on yksi Pariisin vanhimmista kirkoista, joka rakennettiin viikinkien tuhoaman aikaisemman basilikan kohdalle 1000-luvulla.

Kirkko on omistettu pyhälle Séverinille, erakolle, jonka sanotaan eläneen alueella ja rukoilleen pienessä vaatimattomassa oratoriossa, joka sijaitsi kirkon kohdalla.

Severinin kuoleman jälkeen vuonna 540 paikalle rakennettiin basilika, jonka viikingit tuhosivat 800-luvun Pariisiin kohdistuneissa hyökkäyksissään.

Saint Severin church Paris France

KUVA: Näkymä kirkon julkisivuun sen vierestä menevältä Rue Saint-Jacques kadulta.

Nykyistä myöhäisen gotiikan tyylisuunnan kirkkoa alettiin rakentaa 1000-luvulla ja sitä jälleenrakennettiin voimakkaasti 1400-luvulla.

Gotiikan kirkoille tyypillisesti sen rakenteista löytyy muun muassa useita upeita Gargoili (fi.wikipedia.org/wiki/Gargoili) yksityiskohtia, ja kirkon kellot, jotka valettiin vuonna 1412, ovat itse asiassa Pariisin vanhimmat vielä jäljellä olevat.

Näiden kirkon kellojen sointi on yksi asioista joita Alan Seeger (en.wikipedia.org/wiki/Alan_Seeger), yhdysvaltalainen runoilija, joka kuoli vapaaehtoisena Ranskan puolesta ensimmäisessä maailmansodassa, tuo esiin Pariisia ylistävissä runoissaan (www.gutenberg.org/catalog/world/readfile?fk_files=916054&pageno=2).

Sisätilojen kohokohtiin kirkossa kuuluvat sen historialliset lasimaalaus teokset, kuin myös erikoinen palmupuun muotoinen sisäpylväs.


Voit tutustua kirkon toimintaan ja suunnitella vierailua sen tiloissa paikan virallisten nettisivujen kautta osoitteessa www.saint-severin.com.