Saksa nähtävyydet

Saksa nähtävyydet suosituimpiin kohteisiin kuuluvat Berliinin Brandenburgin portti, Neuschwansteinin linna, Munchenin Marienplatz, Dresdenin Frauenkirche, sekä Baijerin alpit.

Berliinin Brandenburgin portti on tunnetuin sekä Saksaa että Berliiniä symboloivista maamerkeistä, ja se on myös yksi tärkeimmistä Euroopan symboleista.

Sillä on pitkä historia Euroopan historiassa, ja mm. Napoleon Berliinin valtauksen jälkeen piti portin päällä olevaa Roomalaisen voiton jumalattaren Victorian ohjaamaa hevosvaljas patsasta Pariisissa, ennen valtakuntansa luhistumista, jolloin patsas palautettiin Berliiniin.

Neuschwansteinin linna (neuschwanstein.de) Baijerissa lähellä Füssenia on Saksan kuvatuin rakennus ja yksi maan suosituimmista turistikohteista. Sen rakennustyö aloitettiin vuonna 1869 Ludwig II:n, Bavarian kuninkaan toimesta.

Linna toimi esikuvana Walt Disneyn Prinsessa Ruusunen sadun linnalle.

Linnan kohokohtiin kuuluvat kuninkaan valtaistuinhuone, kuninkaan makuuhuone, sekä Ritarin Talo rakennus, johon kuuluu neliömäinen torni.

Marienplatz on Munchenin keskeisin aukio, joka on toiminut kaupungin keskuksena vuodesta 1158. Aukion keskeisin rakennus on Munichin Uusi Kaupungintalo (Neues Rathaus), joka rakennettiin vuosina 1867 – 1909 Flandersilaiseen gootti tyyliin.

Alue on myös hyvä tilaisuus ostoksiin, sillä kävelykatualue Karlsplatzin ja Marienplatzin välillä on täynnä useita kauppoja ja ravintoloita.

Dresdenin Frauenkirche (frauenkirche-dresden.org) on yksi maailman vaikuttavimmista Luterilaisista kirkkorakennuksista maailmassa. Kirkko tuhoutui pahoin Toisen Maailmansodan pommituksissa, mutta sen jälleenrakennus valmistui vuonna 2005, 13 vuoden restauroinnin jälkeen.

Frauenkirchen kohokohtiin kuuluu sen kuuluisa 96 metrin korkeuteen ulottuva kupoli, jota kutsutaan “die Steinerne Glocke” (“Kivi Kello”) nimellä sekä Frauenkirchenin kirkkourku, jonka vihki käyttöön urkukonsertilla Sebastian Bach vuonna 1736.

Baijerin Alpit (bayern.by/en/index.html) tarjoaa luonnonystäville ainutlaatuisia ulkoilumahdollisuuksia, niin kesällä kuin talvellakin.


Yksi alueen suosituimpia kohteita on Oberstdorf (markt-oberstdorf.de), josta voit vaikka tehdä kävelyretken Itävallan puolella olevaan Kleinwalsertalin laaksoon, jota reunustavat kolmelta puolelta yli 2 000 metriä korkeat vuoret.