Salt Lake Cityn nähtävyydet

Katsaus Yhdysvaltain Utahin osavaltion Salt Lake Cityn kaupungin parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien Vivint Smart Home Arena, Snowbird Resort, sekä Temple Square.

Utahin osavaltio tunnetaan monista asioista, kaikkein tunnetuimpina ovat luultavasti alueen mormoni-uskonnon asukkaat ja vuoristojonot, joista molemmat luovat keskeisen roolin alueen kulttuurille.

Salt Lake City Utah Yhdysvallat.

Vaikka et olisikaan mormoni, sinun kannattaa tutustua uskontokunnan maailman keskuspaikkaan, Salt Lake Cityn Temple Squareen, jossa aluetta pääsee kiertämään lähetyssaarnaajan opastamalla ilmaisella kierroksella, tarjolla ollessa usein myös Mormon Tabernacle Choir -kuoron konsertteja.

Kesäisin voit nähdä Temple Squaren alueella satojen tuhansien kukkien kukinnan, ja talvilomapyhien aikaan puolestaan lukuisten koristevalojen välkkynän.

Mikäli kuulut amerikkalaiseen mormonikirkkoon, sinun saattaa kannattaa käväistä Family History Libraryssä, joka kertoo yksityiskohtia sukututkimukseen liittyen.

Itse mormonien päätemppeli on sisätiloiltaan poissa käyntikohteiden mahdollisuuksista, sillä sinne päästetään vain kirkon johtohenkilöitä.

Jos käyntisi Salt Lake Cityyn osuu talvikauden puitteisiin, voit suunnata Altan tai Snowbird laskettelukeskusten alueille, jotka ovat kaksi Utahin osavaltion kuuluisinta ja klassisinta lomakylää.

Mikäli haet rennompaa ilmapiiriä, Alta on erinomainen vaihtoehto. Toisaalta, jos etsit nopearytmistä, suurien vuorten tyylistä lomakeskusta köysijunavaunulla varustettuna, Snowbird on oikea valinta tätä varten.

Kesäkauden ajan molemmat näistä lomakeskuksista pitävät rinteensä avoinna patikoijia ja pyöräilijöitä varten.

Mikäli laakson kuumuus käy tukahduttavaksi kesäkauden aikana, sinun kannattaa harkita käyntiä korkean ilmanalan Wasatchissa, jossa kohokohtiin kuuluvat kauniin luonnon ihailu sekä kävelyretket vuoriluonnossa.

1) Alta Ski Area

Altan hiihtoalue on ollut avoinna myöhäiseltä 1930-luvulta saakka, joka tekee paikasta Yhdysvaltojen toiseksi vanhimman hiihtokeskuksen.

Tämä suosittu hiihtokeskus on ollut pitkään synonyymi fantastiselle laskettelulle, josta todisteena ympäri maailmaa keskukseen tulevat laskettelun harrastajat.

Erityistä kiitosta Alta saa edistyneille laskettelijoille tarkoitetuista nopeista ja jyrkistä laskuistaan, kuten mailin pituisesta “Crooked Mile” mäestä sekä huippunopeuksia tarjoavasta “Greeley Bowl” laskusta.

Aloittelijat ja keskitason harrastajat pääsevät myös laskettelun makuun Altassa, sillä paikalta löytyy useita rinteitä nimenomaan heitä varten suunniteltuina.

Altan laskettelukausi kestää yleensä marraskuulta toukokuulle saakka, mutta Alta on suosittu kohde kesäisinkin vapaa-ajan viettoa varten.

Pidätpä sitten villin luonnon tarkkailusta, lintujen bongaamisesta, tai patikoinnista, tämä korkealla ilmanalalla sijaitseva alue on loistava pakopaikka Salt Laken laakson kesäkuumuudesta.

2) Front Climbing Club


Salt Lake Cityn ympäristöä tutkiessa ei ole vaikea kuvitella että tämä alue on kotipaikkana yhdelle Yhdysvaltojen suurimmista kalliokiipeilyn yhteisöistä.

Kiitos tämän aktiivisen ja suuren kiipelijöiden joukon, Salt Lake Cityn kaupunki sisältää erinomaisia harjoittelu ja vapaa-ajan vieton paikkoja nimenomaan tätä lajia varten.

Front Climbing Club onkin Utahin tärkein boulderointiin (kiipeilyyn matalilla kiipeilyseinillä, kallioilla, tai siirtolohkareilla ilman varsinaisia varmistusvälineitä) tarkoitettu tila.

Kaikki mitä tarvitset tiloissa harjoitteluun osallistuaksesi ovat sopivat kengät. Niidenkin suhteen voit vuokrata kiipeilyyn sopivat paikan päältä.

3) Red Butten puutarha ja kasvitieteellinen puutarha (Red Butte Garden and Arboretum)


Red Butten puutarha ja kasvitieteellinen puutarha sijaitsee Salt Lake Cityn pohjoisessa päädyssä, kattaen alueen kaupungin ja Wasatchin esivuoriston välissä.

Täynnä elämää oleva yli 40 hehtaarin kokoinen kasvitieteellinen puistokokonaisuus sisältää yhteensä 11 teemallista puutarhaa ja 6,4 km verran kävelypolkuja.

Pelkästään keväällä puistossa kukkii yli 300 000 kukkaa, täyttäen alueen väriloistolla.

Kasvien ja puiden lisäksi Red Butten alueella järjestetään lapsille ja aikuisille suunnattuja tapahtumia, kesäleirejä, orkidea ja bonsai näyttelyitä, kuin myös koulutuksellisia kiertokäyntejä.

Voit käyttää aikaa oppiaksesi lisää kasveista itsestään, ottaen valokuvia, maalaamalla maisemia, patikoimalla pitkin puutarhoja, tai seuraamalla suosittua Bonneville Shoreline Trail -polkua.

4) Vivint Smart Home Arena – Utah Jazz

Salt Lake City on ollut kotipaikka NBA-ammattilaissarjan joukkue Utah Jazzille vuodesta 1979 saakka.

Utah Jazz pelaa koti-ottelunsa kaupungin Vivint Smart Home Arena stadionilla, aivan kaupungin keskustassa.

Koti-ottelussa käynti onkin yksi parhaista Salt Laken Cityn kokemuksia kun NBA:n runkosarja on käynnissä noin loka-marraskuusta huhtikuuhun saakka.

Parhain tunnelma otteluissa on Utah Jazzin suurimpia kilpailijoita vastaan, mukaanlukien Houston Rockets, Portland Trail Blazers, sekä Los Angeles Lakers.

Kunkin runkosarjan kuukauden aikana Jazz pelaa noin kuutisen koti-ottelua, joten jos koripallofani ja alueella näinä aikoina, ottelu on ehdottomasti käynnin arvoinen.

5) Utahin nykytaiteen museo (Utah Museum of Contemporary Art)

Utah Museum of Contemporary Art Salt Lake City Yhdysvallat.

Pitkään nimellä Salt Laken taidekeskus (Salt Lake Art Center) toiminut instituutio on tunnettu Utahin nykytaiteen museo nimellä vuodesta 2012 saakka.

Vuonna 1931 perustetusta taidemuseosta on kasvanut aikojen kuluessa menestyksekäs yhteisötaidekeskus, tarjoten sekä näyttelyitä että koulutuksellisia ohjelmia.

Näytteillä on sekä kansainvälisten että paikallisten taiteilijoiden teoksia globaaleilla ja alueellisilla teemoilla.

Jos olet kaupungissa pidemmän aikaa, sinun kannattaa tarkistaa myös taidemuseon tapahtumat ja koulutustilaisuudet, joihin lukeutuu nuoriso-ohjelmia, työpajoja, luentoja, ohjelmia, filmejä, ja jopa gaalatapahtumia.

6) Bonneville Shoreline Trail -polkuverkosto

Bonneville Shoreline Trail -patikkapolkuverkosto alkaa Salt Lake Cityn esivuoristolta kaupungin yläpuolelta, keskustasta koilliseen päin.

Bonneville Shoreline Trail kulkee ristiin ja rastiin aluetta, kattaen yhteensä noin 160 kilometriä.

Polkuun ei olemassa karttaa, vaan sen sijaan tarjolla on laaja ja monipuolinen verkosto toisiinsa yhteydessä olevia polkuja monilla aloitus-ja poistumispaikoilla varustettuna.

Salt Laken laakso (ja suuri osa Luoteis-Utahista) oli massiivisen vesimassan nimeltään Lake Bonneville alla, joka olisi pitänyt nykyisen Salt Lake Cityn kaupungin kymmenien metrien verran vedenpinnan alla.

Kun yksi vettä paikallaan pitänyt luonnollisesti muodostuneista padoista viimein murtui, Lake Bonneville tyhjeni täysin jättäen jälkeensä vain rantaviivasta kertovat muinaiset merkit, joita tämä polkuverkosto ohittaa.

7) Antelope Island State Park

Salt Laken metropolin alueen suurin saari on saanut nimensä John C. Fremontin ansiosta, joka metsästi antilooppeja siellä vuonna 1845.

Vuosian myöhemmin 17 biisonin lauma asutettiin saarelle, ja tämän lauman jälkeläisten lukumäärä on nykyään noin 600 yksilöä, jakaen saaren lukuisten muiden eläinlajien kanssa, mukaanlukien hirvet, hanka-antiloopit, kojootit, sekä erilaiset vesilinnut ja petolinnut.

Saaren osavavaltiopuisto on kävijöiden kokonaan tutkittavissa kiitos sen noin 24 km patikointi- ja polkupyöräilypolkuverkoston ansiosta.

Kunkin vuoden toukokuussa järjestetään Salt Lake Century polkupyörä ajeluja Salt Lake Citystä Antelope Island State Park puistoon ja takaisin. Voit liittyä tähän tapahtumaan mukaan tai ajaa reitin itsenäisesti.

8) Snowbird Resort

Utah omaa joukon todella suuria vuoria, ja niiden Wasatch vuoristojonon alueella olevista lomakeskuksista merkittävimpiä on Snowbird Resort.

975 metrin korkeuseron tarjoava laskettelukeskus sisältää 1011 hehtaarin verran laskettelu-alaa, ylös saakka vievän lasketteluvaunuhissin, sekä useita Utahin vaativimpia laskettelurinteitä alan tosiosaajille.

Snowbirdin tarjontaan kuuluu vaikeiden rinteiden ohella merkittävä määrä vähemmän jyrkkiä ja hyvin hoidettuja rinteitä, sekä laskettelukoulu niitä varten, jotka haluavat parantaa taitojaan.

Lomakeskus saa vuosittain keskimäärin noin 12,7 metrin verran lumisadetta, joten olosuhteet ovat koko talvikauden erinomaiset.

Kesäisin Snowbird muuttuu luonnossa patikoijien ja pyöräilijöiden paratiisiksi.

Snowbirdin lomakeskuksessa on tarjolla lisäksi erinomainen valikoima ravintoloita ja hotelleja, jotka itsessään tuovat paljon vierailijoita Salt Lake Citystä vuoden ympäri.

9) Utahin luonnonhistoriallinen museo (Natural History Museum of Utah)


Utah sisältää uskomattoman monimuotoisen geologian aina Wasatch ja Uinta vuorten huipuista punakallioisiin aavikkoihin ja Desolation Canyonin muodostelmiin saakka.

Aikojen kuluessa osavaltiota ovat asuttaneet dinosaurukset, mammutit, esihistorialliset ihmiset, sekä eurooppalaisten siirtolaisten jälkeläiset.

Utahin luonnonhistoriallinen museo on keskittynyt kertomaan tämän tarinan yksityiskohtia.

Korkealla punaisten esivuorten alueella University of Utah yliopiston kampuksen puitteissa sijaitseva museo toimii arkkitehtuurillisesti upeassa Rio Tinto Center -rakennuksessa.

Tämä vaikuttava rakennelma sisältää ekologisesti kestäviä design-elementtejä.

Jos olet kiinnostunut itse rakennuksesta, voit osallistua ilmaiseen, 45-60 minuuttia kestävään opastettuun kierrokseen, jonka aikana käydään läpi arkkitehtuurin yksityiskohtia ja taustoja. Näitä kierroksia järjestetään neljä kertaa päivässä arkisin ja kahdesti päivässä viikonloppuisin.

10) Temple Square

Temple Square on Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon eli mormonikirkon keskuspaikka, noin 4 hehtaarin kokoinen aukio, jonka yhteydestä löytyy lukuisia merkittäviä rakennuksia.

Informatiiviset kiertokäynnit tähän merkittävään nähtävyyteen tarjoavat historiallisia faktoja suurenmoisesta mormonitemppelistä, Seagull Monument -monumentista, Assembly Hall -salista, sekä kirkon tabernaakkelista.

Kirkon Assembly Hall tilassa järjestetään iltaisin live-klassista musiikkia, kun taas Mormon Tabernacle Choir -kuoron harjoitukset ja radiolähetykset ovat avoinna myös yleisölle.


Aukioon kuuluu joukko kauniita puutarhoja, mormonikirkon jäsenten ollessa aina lähettyvillä, innoikkaina jakamaan tietoa vierailijoiden kanssa.