Salzburg nähtävyydet top 5 – Itävalta nähtävyydet

Salzburg nähtävyydet top 5, edustaen myös Itävalta nähtävyydet parhaimmistoa, ovat Festung Hohensalzburg linna, Salzburgin katedraali, Getreidegasse ostoskatu, Mirabell ja Hellbrunn palatsit, sekä Kotkanpesä.

Festung Hohensalzburg linna on Festungsberg kukkulalla oleva keskiaikainen linna, jonka rakentaminen aloitettiin 1077, ja jota rakennettiin ja laajennettiin useiden vuosisatojen aikana.

Kooltaan linna (salzburg-burgen.at/hohensalzburgcastle/) on 250 metriä pitkä ja 150 metriä leveä, joka tekee siitä yhden isoimmista keskiaikaisista linnoista Euroopassa.

Festung Hohensalzburg.

Linnoitus toimii nykyään museona, ja voit vierailla siellä läpi vuoden. Suosituin tapa mennä linnalle on funikulaarilla, vaijerikäyttöisellä rautatiellä, joka menee linnalle 10 minuutin välein.

Salzburgin katedraali on 1600-luvulla rakennettu barokkikatedraali, joka on myös Mozartin kastajaiskirkko.

Salzburgin katedraali - Salzburg nähtävyydet - Itävalta nähtävyydet.

Salzburgin katedraali.

Katedraali (salzburger-dom.at) valmistui vuonna 1628 Italialaisen arkkitehti Vincenzo Scamozzin suunnittelemana.

Valmistuessaan Salzburgin katedraali oli merkittävin kirkko rakennus Alppien pohjoispuolella ja se vaikutti valmistumisensa jälkeen koko Itävallan sekä eteläisen Saksan arkkitehtuuriin.

Osana Salzburg nähtävyydet parhaimmistoa Getreidegasse ostoskatu on yksi kaupungin kiireisimpiä ostoskatuja, sijaiten Salzburgin vanhankaupungin alueella.

Getreidegasse Salzburg Austria

Getreidegasse.

Kapeakulkuisen kadun varrella on esimerkiksi vaateliikkeitä, korukauppoja, taidemyymälöitä, sekä kirjakauppoja. Kadun varrella on myös useita kahviloita joissa voit välillä levähtää.

Mozart birth house Salzburg Austria

Getreidegasse 9.

Ostosten teon ja vanhankaupungin (joka on osa UNESCO:n maailmanperintöluetteloa) ihailun ohessa kannattaa piipahtaa osoitteessa Getreidegasse no. 9, jossa Wolfgang Amadeus Mozart syntyi ja eli aina 17 ikävuoteen saakka.

Mirabell ja Hellbrunn palatsit tarjoavat kesäpalatsi kokonaisuudet mytologiasta otettuine patsaineen ja viihdyttävine yksityiskohtineen, vastapainona Festung Hohensalzburg linnan sotaisalle historialle.

Mirabell palace unicorn statues Salzburg Austria

Mirabell.

Mirabell palatsi on suosituin nähtävyys Salzburgin uuden kaupungin osassa, ja tunnettu varsinkin barokkipuutarhoistaan, jotka suunnitteli vuonna 1690 Itävallan kuuluisimpiin kuuluva historiallinen arkkitehti, Johann Berhard Fischer von Erlach.

Hellbrunn palatsi, joka sijaitsee noin neljän kilometrin päässä Salzburgin keskustasta, rakennettiin kesäpalatsiksi yhdelle merkittävimmistä historiallisista Salzburgin asukkaista, arkkipiispa Markus Sittikukselle vuonna 1619.

Hellbrunn.

Palatsi (hellbrunn.at) tunnetaan parhaiten sen vesipuutarha-alueestaan, joiden kohokohtana ovat erilaiset “jeux d’eau” eli temppu-suihkulähteet.

Kotkanpesä (kehlsteinhaus.de/english/) sijaitsee Saksan puolella Geiereckin huippua, ja se oli Adolf Hitlerin loma-asunto, joka rakennettiin hänelle 50-vuotispäivän kunniaksi.

Kotkanpesä - Salzburg nähtävyydet - Itävalta nähtävyydet.

Kotkanpesä.

Linnamainen talo rakennettiin vaikeakulkuisen tien päätyyn 1 834 metrin korkeuteen Kehlsteinvuoren huipulle.


Talolta on upeat panoramiset näkymät esimerkiksi Salzburgin kaupungin yli Itävaltaan sekä vieressä sijaitsevalle Königseelle. Talossa toimii nykyään ravintola joka tarjoilee ruokia parhaimpaan baijerilaiseen perinteeseen tehtynä.