Salzburg ostokset

Katsaus parhaisiin Salzburg ostokset tekopaikkoihin vanhassakaupungissa ja kauppakeskuksissa eri puolilla kaupunkia.

Salzburgin vanhakaupunki katujen Getreidegasse, Linzergasse, ja Judengasse on keskeisintä aluetta ostosten tekoon monelle kaupungissa vierailevalle.

Kaikenkaikkiaan vanhakaupunki tarjoaa noin 800 erilaista myymälää viehättävässä ympäristössä, ja tarjolla on ostosmahdollisuuksia aina designer muodista antiikkeihin, koruihin, kirjoihin, ja musiikkiin.

Getreidegasse Salzburg Austria

KUVA: Getreidegasse on kaupungin kuuluisin kauppakatu, tarjoten mielenkiintoisia kauppojen kylttejä, kauniita kaupanovia, ja idyllisiä sisäpihoja. Kadun varrelta löytyy myös Mozartin synnyinkoti (Getreidegasse 9).

Linzergasse Salzburg Austria

KUVA: Toinen kaupungin kuuluista historiallisista kauppa-kävelykaduista on Linzergasse, kuvassa. Sen varrelta löytyy myös hieno St. Sebastianskirche. Kadun varrelta löytyy myös nousupaikka viereiselle Kapuzinerberg kukkulalle, jonka vartta reunustavat kuusi barokkityylistä Via Dolorosa teosta paikallisten taiteilijoiden tekeminä vuosilta 1736 – 1744.

Sacher cake shop Hotel Sacher Salzburg Austria

KUVA: Ruokashoppailun suhteen Salzburg tarjoaa ainutlaatuisia ruokaperinteitä, joihin kuuluvat alkuperäiset Sacher-kakut, joita tarjoaa kuvan Hotel Sacherin (www.sacher.com) shoppi.

Cafe Konditorei Fürst Salzburg Austria

KUVA: Ruokailuperinteisiin kuuluvat myös alkuperäiset Mozartkugel (Mozartinkuula) suklaat, jotka kehitettiin kuvan Cafe Konditorei Fürst (www.original-mozartkugel.com) kahvilassa vuonna 1890, ja josta niitä saa alkuperäiseen reseptiin valmistettuna. (osoite: Brodgasse 13)

Cafe Tomaselli Salzburg Austria

KUVA: Shoppailun ohessa kannattaa nauttia kuppi kahvia kuvan Cafe Tomasellissa (www.tomaselli.at), joka on läntisen maailman vanhin edelleen toimiva kahvila, perustettu 1703, ja kuuluisa Mozartin vakiokahvilana hänen asuessaan kaupungissa. (osoite: Alter Markt 9)

Salzburg on myös tunnettu Wiener Kaffeehaus kahvilakulttuurin kehtona Euroopassa, ja joita vanhakaupunki tarjoaa erilaisten ravintoloiden ohella lukuisia, suosituimpana Cafe Tomaselli.

Suosittuihin tuliaistuotteisiin Salzburgista kuuluvat vanhastakaupungista ostettuna varsinkin erilaiset Mozart aiheiset tuotteet, kuten CD:t, kirjat, ja t-paidat, kuin myös seinäjulisteet kuuluisalla Mozartin perhepotretilla.

Muihin suosittuihin tuliaisiin kuuluvat Salzburgin ruokakulttuurin salat paljastavat reseptikirjat, sekä CD tallennukset viimeisimmän Salzburg Festivaalin konserteista.

Myös Itävaltalaiset “trachten” perinne-asut (en.wikipedia.org/wiki/Tracht) ovat suosittuja tuliaisia kaupungista.

Vanhankaupungin ohella kaupunki on tunnettu myös modernista Europark Salzburg (www.europark.at) kauppakeskuksestaan, joka sijaitsee aivan kaupungin rajan laidalla.

Europarkia pidetään arkkitehtuuriltaan yhtenä maailman kauneimmista kauppakeskuksista, ja sen suunnitteli italialainen arkkitehti Massimiliano Fuksas.

Kauppakeskus tarjoaa yli 130 myymälän valikoiman 36 000 m2 alueella, joukossa mm. Interspar, Hervis, H&M, Humanic, Saturn, Peek & Cloppenburg, Thalia, Zara, C&A, Ikea, Esprit, Vero Moda, Tommy Hilfiger, Wolford, Douglas, Swarovski, Stiefelkönig, Rieger Fashion, Jeans Only, Puma, Salomon, Mexx, Marionnaud, Marc O’Polo, Levi’s Store, Benetton, Body Shop, Don Gil ja monia muita.


Europark Salzburg sijaitsee Klessheimer Allee kadun päädyssä, noin 10-minuutin ajomatkan päässä keskustasta, ja pääset kauppakeskukseen myös bussilla (bussilinja 1 juna-asemalta).