Salzburgin modernin taiteen museo

Salzburgin modernin taiteen museo sijaitsee upealla paikalla Mönchsberg kukkulan huipulla, ja tarjoaa kavalkadin sotien jälkeistä modernia ja nykytaidetta.

Modernin taiteen museo pyrkii olemaan linkki yhtäältä taiteilijoiden ja taiteen ystävien välillä, sekä toisaalta myös Itävaltalaisen taiteen ja kansainvälisen taiteen välillä.

Yhdellä kaupungin parhaista paikoista oleva museorakennus on neljän kerroksen kokoinen.

Kokonaisuuteen kuuluu museoravintola “Mönchsberg 32“, jossa kannattaa pistäytyä jo pelkästään sen ravintolaterassin takia, jolta on upeat näkymät Salzburgin kaupunkiin.

Salzburg Museum of Modern Art

KUVA: Salzburg modernin taiteen museo kuvattuna Mozart kävelysillalta, jolta pääsee ydinosaan Salzburgin vanhaakaupunkia. Etualalla oleva alus on Salzach-joen näköalaristeilyjä tekevä “Amadeus Salzburg“, joka on toiminnassa huhtikuun puolestavälistä aina lokakuun puoleenväliin.

Museolla on myös kaupungin omistama sisarmuseo, “Rupertinum”, joka toimii barokki-tyylisessä kaupunkitalossa Salzburgin ydinosassa, vastapäätä Franziskanerkirche kirkkoa.

“Rupertium” keskittyy omalta osaltaan grafiikkatöihin, mutta sen vaihtuvilla näyttelyillä on teemoja muistakin taidemuodoista.

Museum der Moderne Salzburg Mönchsberg
Mönchsberg 32
5020 Salzburg

Museum der Moderne Salzburg Rupertinum
Wiener-Philharmoniker-Gasse 9
5020 Salzburg

www.museumdermoderne.at

Yhdessä nämä kaksi modernin taiteen museota tarjoavat noin 3 000 neliömetriä näyttelytilaa 1900-ja 2000-luvun taiteelle sekä osalle Itävallan valokuvagallerian kokoelmasta.


Pääset helposti modernin taiteen museorakennukselle vaikkapa kävellen portaita pitkin Toscaninihof-alueelta (Festspielhaus rakennuksen vierestä)…josta matka Mönchsberg kukkulan huipulle ja Museum der Moderne museolle vie noin 15 minuuttia.