San Antonion nähtävyydet

Katsaus Yhdysvaltain Texasin osavaltion San Antonion kaupungin parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien DoSeum lastenmuseo, Six Flags Fiesta huvipuisto, sekä San Antonion taidemuseo.

San Antonio ei ole turhaan yksi Yhdysvaltojen johtavia turismin kohteita, sillä kaupungista löytyy useita koko Texasin osavaltion parhaimpiin kuuluvia nähtävyyksiä.

San Antonio Texas Yhdysvallat.

Mikäli etsit koko perheelle sopivaa vapaa-ajan viihdykettä tai vähän tunnettuja San Antonion helmiä, kaupungissa on erikoista koettavaa ja nähtävää kaikille vierailijoille.

Shoppailijoille erinomaisiin kohteisiin paikkakunnalla kuuluu mm. Pearl Brewery, historiallinen panimokompleksi, joka sisältää nykyisin myymälöitä, ruokailupaikkoja, maalaismarkkinat, sekä tapahtumatiloja.

Pearl Brewery on loistava paikka tehdä kävelyretki joen varrella, haukata palanen ruokaa, tehdä ostoksia, ja maistella paikallisten baarien erikoisuuksia.

Viikonloppuisin Pearl Breweryssä järjestetään San Antonion suurimmat maalaismarkkinat, joissa pääset maistelemaan paikallisesti tuotettua ruokaa ja kokemaan alueen kulttuuria rennoimmillaan.

Yksi kaupungin erikoisimmin nimetyistä nähtävyyksistä on “The Cave Without a Name”, eli suomeksi “Luola ilman nimeä”, joka on paikan virallinen nimi.

Tämä kaupallinen luola on uskomattoman kaunis nähtävyys sen luonnollisessa olotilassaan, jossa voit tuntea itsesi aidoksi tutkimusmatkailijaksi ja pitää olosi viileänä kuumimpien kesäkuukausien puitteissa.

Perheen pienempien rakastamiin museoihin San Antoniossa lukeutuu muun muassa lastenmuseo DoSeum.

DoSeum on hämmästyttävän erikoisessa rakennuksessa toimiva kokonaisuus, joka sisältää hauskoja ja opetuksellisia näyttelyitä kaikenikäisille lapsille.

Koko perheen ehkä suosituin kohde on kuitenkin Six Flags Fiesta huvipuisto, jossa on tusinoittain huvipuistolaitteita, show-ohjelmia, sekä muita aktiviteettejä.

1) Japanilainen teepuutarha (Japanese Tea Garden)

Japanese Tea Garden San Antonio Texas Yhdysvallat.

San Antonion japanilainen teepuutarha tuntuu käyntikohteena kuin suoraan elokuvista otetulta lavasteelta.

Kyseessä on maaginen ja lumoava paikka, joka on täydellinen kohde etenkin rakkauden julistuksille ja romanttisten sonettien kirjoittamiselle.

Restauroitu teepuutarha on kaunis käyntipaikka koko vuoden läpi, sisältäen viheriään puutarhan ja kukkanäyttelyitä varjoisten kävelyväylien puitteissa, kivisiä siltoja, yli 18 metriä korkean vesiputouksen, sekä lampia täynnä koi-kaloja.

Eriskummallisesti kiemurteleva kävelytie kattaa koko puutarhan alueen, tarjoten mukavan lounaan jälkeisen päivän käydä kävelyllä.

2) Majestic Theatre

Jos suunnittelet romanttista illallista Yhdysvaltain ja San Antonion lomasi yhteyteen, Majestic Theatre näytöksineen on erinomainen vaihtoehto.

Majestic Theatre on San Antonion vanhin ja suurin tunnelmallinen teatteri.

Teatteri, jonka lehtereille mahtuu maksimissaan 2311 ihmistä, on arkkitehti John Ebersonin vuonna 1929 Karl Hoblitzelle’s Interstate Theatres -seurueelle suunnittelema rakennus.

Tämän kauniin ja tyylikkään teatterin tiloissa käyvät esiintymässä maailman huippuesiintyjä muusikoista (kuten Willie Nelson) koomikoihin ja Broadway show-ohjelmiin (kuten Wicked) saakka.

Rakennus, joka on kotitiloina myös San Antonion sinfoniaorkesterille, on ollut listattuna Yhdysvaltain kansalliseen historiallisten paikkojen rekisteriin vuodesta 1975 saakka, ja se on ollut kansallinen historiallinen maamerkki vuodesta 1993.

3) San Antonion taidemuseo (San Antonio Museum of Art)

San Antonion taidemuseo Texas Yhdysvallat.

San Antonion taidemuseo sisältää yhden kattavimpia kokoelmia antiikin Egyptin, Kreikan, Rooman, ja Lähi-Idän taidetta Yhdysvalloissa.

Kyseessä on lisäksi yksi alansa suurimmista julkisessa museossa olevista kokoelmista, jonka näyttelyiden koot ja laajuudet ovat hämmästyttäviä.

Keskustan River Walk -kävelyväylän puitteissa oleva museo on suosittu koululaisluokkien käyntikohde kouluvuoden aikana, tarjoten informaatiota esittävien taiteiden alueelta monenlaisia vierailuja varten.

Museo toimii itse asiassa isäntänä yli 500 erilaiselle opastetulle kiertokäynnille vuosittain, joista löytyy vaihtoehtoja niin koululaisluokista perheille ja aikuisille kävijöillekin.

4) Tower of the Americas

Tower of the Americas San Antonio Texas Yhdysvallat.

Saadaksesi parhaat näkymät San Antonion kaupungin keskustaan, sinun kannattaa suunnata Tower of the Americas rakennukseen, joka valmistui maailmannäyttelyä varten vuonna 1968.

Keskustan alueella sijaitseva, 228,6 metriä korkea rakennus on keskellä Hemisphere-aukiota, tarjoten vaikuttavat näkymät sen näköalatasanteelta käsin, sisältäen lisäksi hauskan 4D Theatre -lastenteatterin.

Parhainta kokemuskokonaisuutta varten sinun kannattaa myös ruokailla tornin akselinsa ympäri pyörivässä Chart House fine dining ravintolassa, joka löytyy rakennuksen huipulta.

Rakennusta ympäröivä puisto, Hemisphere Park, sisältää omalta osaltaan kauniita alueita, vesiputouksia ja suihkulähteitä, lasten leikkikentän, historiallisia rakennuksia, sekä Institute of Texan Cultures -organisaation ja Children’s Magik Theater -teatterin.

5) The DoSeum

DoSeum lastenmuseo, joka sijaitsee 2,2 hehtaarin kokoisen tontin puitteissa, sisältää 2415 m2 verran sisätiloja näyttelyitä varten, kuin myös 3623 m2 alueen ulkoilmanäyttelytilaa.

Lastenmuseon näyttelyt ovat ainutlaatuisia koko Yhdysvaltain puitteissa, sisältäen mm. interaktiivisia robotteja, vakooja-akademian täynnä matemaattisia haasteita, interaktiivisen nukkeparaatin, musikaalisen lattilaitteen, puutalon, lasten joen, sekä merkittävän ulkoilmanäyttelyille varatun alueen.

DoSeumissa on aidosta jotain kaikenikäisille lapsille. Konttausikäisiä varten löytyy oma osionsa, Little Town, kun taas 6-10 vuotiaat lapset voivat viettää aikaa osioissa kuten Spy Academy.

Lukutaidon näyttely, “Imagine It”, on upea interaktiivinen tarinankerronnallinen näyttely, jossa lapset voivat yhdistää fantasian omaan mielikuvitukseensa rakentaakseen tarinan, jossa he itse voivat olla todellisia sankareita käyttäen 2D ja 3D elementtejä.

Lastenmuseon painotuksina ovat lasten tulevalle osaamiselle ja pärjäämiselle keskeiset tieteet, teknologiat, insinööritaidot, ja matematiikka, yhdistettynä lukutaitoon ja luovien taiteiden konsepteihin.

6) Briscoe Western taidemuseo (Briscoe Western Art Museum)

Briscoe Western taidemuseo on kokoelmiin perustuva instituutio, jonka taideteokset ja taide-esineet kertovat Amerikan lännen laajan ja monimuotoisen tarinan.

Kaupungin kuuluisan joenvarren kävelyväylän varrella oleva museo toimii San Antonion ensimmäisen julkisen kirjastorakennuksen ja sen oheen liitetyn paviljongin puitteissa.

Briscoen museo sisältää kokonaisuutena historiallisen museorakennuksen, Jack Guenther Pavilion -paviljongin, sekä McNutt Courtyard and Sculpture Garden -veistospuutarhat.

Briscoe Western taidemuseo, joka on nimetty entisen Texasin kuvernöörin Dolph Briscoe, Jr. ja tämän Janey-vaimon mukaan, säilöö ja tulkitsee Amerikan lännen taidetta, historiaa, ja kulttuuria erilaisten näyttelyiden, koulutuksellisten ohjelmien, ja yleisötapahtumien avulla.

Museon ainutlaatuiset kokoelmat sisältävät kohokohtina mm. Santa Anna’s Sword -miekan, John Colemanin “Visions of Change” -pronssiveistoksen, Pancho Villan nahka- ja hopeasatulan, Amerikan lännen postivaunujen hevosvaunujen kopion, ja paljon muuta.

7) Southtown

Southtown, San Antonion taidekortteli, joka löytyy King William District alueen vierestä, on yksi kaupungin historiallisimmista asuinalueista ja erinomainen nähtävyyksien katselupaikka.

Southtownin puitteissa löydät paikallisia taiteilijoita ja paikallista taidetta. Paikan Alamo Street -läpikulkuväylää reunustuvat taidegalleriat, Blue Star keskuksen ollessa yksi suosituimmista kohokohdista.

Blue Star ei ole pelkästään nykytaiteen keskus, vaan se sisältää myös ravintoloita, baareja, myymälöitä, teattereita, lisägallerioita, ja taiteilijoiden asuttamia ullakkoasuntoja.

Kokonaisuutena Southtown on paikallisten syvästi rakastama kohde, kuin pienkylä keskellä suurkaupunkia.

8) The Cave Without a Name

The Cave Without a Name on luonnollinen, elävä luola, joka sisältää yli 3,2 km verran luolaverkostoa.

Upeiden stalaktiittien ja stalagmiittien täyttämät luolastot, jotka ovat 18,9°C lämpöiset vuoden ympäri, ovat vierailijoiden kierrettävissä kuuden päähuoneen ja niiden välisten kävelyväylien osalta.

Luola on ollut avoinna ympäristölleen tuhansien ja tuhansien vuosien ajan, josta kertovat tiloissa olevat esihistorialliset löydökset.

Kaiken muun ohella luolasto toimi pontikan polttopaikkana noin vuonna 1920, joka oli paikan ensimmäisiä käyttötapoja ihmisten toimesta.

Paikka hylättiin kuitenkin tuolloin ja se löydettiin uudelleen kolmen pojan toimesta vuonna 1935.

9) Six Flags Fiesta Texas huvipuisto

Jos olet adrenaliinintäytteisiä kokemuksia hakeva matkaaja, et voi käydä San Antoniossa vierailematta Fiesta Texas huvipuistossa, joka on yksi alansa parhaita koko maassa.

Noin 80 hehtaarin kokoiselle entiselle kivilouhimolle rakennettu huvipuisto teemapuisto sisältää hampaitakalisuttavia huvipuistolaitteita, upeita show-ohjelmia, uskomattomia nähtävyyksiä, sekä White Water Bay -vesipuiston, jossa on mukava viilentyä kuumimpina kesäkuukausina.

Huvipuisto tunnetaan etenkin selkäpiitä karmivista vuoristoradoistaan, mukaanlukien “Rattler” ja “Superman Krypton Coaster”.

10) Pearl Brewery

Pearl Brewery on yksi parhaimmista San Antonion nähtävyyksistä.

Tämä vuonna 1883 perustettu panimo, entinen Pabst-oluen valmistuspaikka, on jälleenrakennettu historiallisesta panimosta nykyiseksi monikäyttöiseksi tilaksi, jossa voi käydä syömässä, shoppailemassa, oppimassa, työskentelemässä, ja asumassa.

Pearl Brewery sijaitsee Riverwalk-kävelyväylän laajennusosan yhteydessä, joten voit kävellä (tai ottaa venekierroksen) siltä keskustaan asti, ohi kohokohtien kuten San Antonion taidemuseon ja erilaisten taide-elementtien, jotka on rakennettu osaksi maisemaa.

Kokonaisuuteen kuuluu mm. fine dining ravintoloita ja katuruokaa myyviä paikkoja, hienoja San Antonio Culinary Instituten operoimia kahviloita, ja paljon muuta.

Culinary Institute ja Aveda School, joihin molempiin voi käydä tutustumassa, omaavat opetustiloja Pearl Brewery kompleksin puitteissa.


Kunakin lauantaina Pearl Brewery on kotipaikkana upeille maalaismarkkinoille, joista on tullut paikallisten viikonlopun vieton perinne.