San Diegon nähtävyydet

Katsaus Yhdysvaltain Kalifornian osavaltion San Diegon kaupungin parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien LEGOLAND California, SeaWorld San Diego, sekä USS Midway.

Jos tulet lomalle San Diegoon lasten kanssa, kaupunki on yksi maailman suosituimmista perheystävällisistä lomakohteista.

San Diego Kalifornia Yhdysvallat.

Upeiden hiekkaisten rantojen ohella paikkakunnalta löytyy erikoisia kokemuksia, kuten kiertokäynnit SeaWorldin kulissien taakse, LEGOLAND, SeaLife Aquarium, ja maailmankuulu San Diegon eläintarha.

Näistä eläintarhaan kuuluu kokemuksena pandojen, virtahepojen, koaloiden, jääkarjuhen, monien muiden näkeminen tilavissa häkeissään, ja käynti auttaa myös San Diego Zoon aktiivista toimintaa eläintensuojelun suhteen.

Matkabudjetille suotuisia käyntikohteita ovat luonnollisesti kaupungin hienot rannat, Balboa Park -puisto, sekä suuri osa kaupungin museoista.

Oma historiallinen Kalifornia kokemus on tietysti käydä San Diego Old Town alueella, josta saa ostettua erinomaista meksikolaista ruokaa.

Nähtävyyksiä San Diegossa on läpi koko kaupungin, joten sinun kannattaa suunnitella reittejä paikasta toiseen ja matkustustapoja jo etukäteen.

Jos olet vain kaupungissa yhden päivän, mikä tahansa alueen suurista huvipuistoista on aina varma valinta, ja saat rahalle vastinetta niistä jo puolenpäivän hauskanpidon myötä.

1) Cabrillon kansallinen monumentti (Cabrillo National Monument)

Cabrillo National Monument San Diego Kalifornia Yhdysvallat.

Portugalilaisen tutkimusmatkailija Juan Rodriguez Cabrillon ansioksi luetaan San Diegon löytäminen 1500-luvun aikana.

Cabrillon kansallinen monumentti, joka sijaitsee Point Loman kallioilla, jossa hänen uskotaan ensimmäisen kerran astuneen maihin alueella, on omistettu kertomaan tutkimusmatkailijan tarinan erilaisten näyttelyiden ja filmien kautta kompleksin vierailijakeskuksessa.

Näkymä San Diegon keskustaan täältä on postikorttikuvamaisen täydellinen. Panoramisten valokuvien ohella monille jää kuva-albumiin poseeraus Juan Rodriguez Cabrillon jättimäisen patsaan kanssa.

Kokonaisuuteen kuuluu 3,2 km pitkä kävelypolku, alueita piknik-ruokailua varten, vuorovesi-altaita, sekä paljon muuta.

Varhaisten talvikuukausien aikana voit nähdä paikan päällä myös valaita.

2) PETCO Park – San Diego Padres

Mikäli olet paikan päällä MLB-baseball kauden aikana, yksi parhaista kokemuksista kaupungissa on käydä seuraamassa San Diegon ylpeyden, San Diego Padresin koti-ottelua PETCO Park stadionilla.

PETCO Park on baseball-stadionina yksi koko Yhdysvaltain parhaimmista, jolta on fantastisten kenttänäkymien ohella hienoja näkymiä (osasta katsomoa) myös itse San Diegon kaupunkiin.

Stadionin innovatiivinen design tekee areenasta intiimin urheilun seuraamisen ympäristön, jonka huipputasoiset oheispalvelut on mitoitettu kaikilla budjeteilla liikkeellä oleville faneille.

Omalla autolla peliä katsomaan tuleminen on suhteellisen mutkaton prosessi San Diegossa, sillä areenan yhteydestä löytyy 9000 parkkipaikkaa nimenomaan Padresin faneja varten.

3) San Diego Embarcadero

San Diego Embarcadero Kalifornia Yhdysvallat.

“Embarcadero” on espanjankielinen sana, joka tarkoittaa “laskeutumispaikkaa”, ja San Diego Embarcadero toivottaa omalta osaltaan tervetulleeksi kaupunkiin saapuvia risteilyaluksia.

Satama-alue, joka on myös kotipaikkana USS Midway alukselle ja monille muille historiallisille laivoille, kattaa usean mailin alueen Lindberg Field International Airport -lentokentästä eteläänpäin.

Voit osallistua satamasta käsin myös päivittäin tarjolla oleville lounasristeilyille.

Lyhyt kävelymatka satamassa tuo sinut Seaport Villagen tiloihin, joka on rento vedenrannan markkinapaikka, sisältäen joukon laadukkaita ravintoloita ja valikoiman myymälöitä (joista saa mm. muistoesinetavaroita ja helyjä).

Sataman laitamilta löytyy San Diego Convention Center messukeskus sekä useita huipputason hotelleja, kuin myös Embarcadero Park South, hieno alue, jossa San Diegon sinfoniaorkesteri esittää suositut kesäkonserttinsa.

4) Old Town San Diego State Historic Park -puisto

Old Town on osavaltion puisto, paikka, jossa voit kokea San Diegon varhaiset ajat uudelleen, jälleenluoden alueen meksikolaisen ja Rancho Californian periodit aikakaudelta 1821-1872.

Alkuperäiset savitiilirakenteet ovat edelleen osa kompleksia, joihin lukeutuvat rakennukset kuten koulutalo, tallirakennus vaunukokoelmalla, San Diegon ensimmäisen sanomalehden toimitus, sekä sepän paja.

Voit käyskennellä värikkäiden putiikkien ja erikoismyymälöiden parissa, joista löytyy kaikkea aina keramiikkatöistä piñata-koristeisiin saakka, meksikolaista ruokaa, erinomaista kalifornialaista keittiötä, ja margarita-juomia kaikissa makuvariaatioissa myyviä paikkoja.

5) SeaWorld San Diego

SeaWorld San Diegossa voit paijata delfiiniä, seurata haukkuvien hylkeiden ja mursujen touhuja, hämmästellä jääkarhujen pulahduksia jäiseen veteen, katsoa pingviinien tepastelua jäisessä elinympäristössään, tulla silmätysten hain kanssa, ihastella kissojen ja koirien temppushow-numeroita, ja paljon muuta.

Kompleksin kokemuksiin kuuluvat lisäksi erilaiset jännittävät, adrenaliinipitoiset huvipuistolaitteet, kuten Wild Arctic Encounter, Shipwreck Rapids, sekä Journey to Atlantis.

Voit käydä lisäksi SeaWorldin Ride the Sky Towerissa, josta on unohtumattomat 360-asteen näkymät San Diegon kaupunkiin ja kauas Tyynelle valtamerelle.

SeaWorld puisto tarjoaa monenlaisia kulissien taakse vierailijoita vieviä, maksullisia kiertokäyntejä, joiden aikana pääsee tutustumaan läheltä ja henkilökohtaisesti erilaisten merenolioiden kanssa.

Perheen nuorimpia varten SeaWorld tarjoaa huvipuistolaitteita ja muita aktiviteetteja omassa “Elmo’s World” osiossaan.

6) USS Midway


USS Midway alus antaa tilaisuuden kokea miltä vaikuttaa olla “merellisen kaupungin” puitteissa jättämättä satamaa taakseen.

San Diego Embarcadero sataman Broadway Pier -laiturilla sijaitsevasta USS Midway museoaluksesta on tullut yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä sen jälkeen kun se avautui vierailijoille vuonna 2004.

Sekä lapset että aikuiset pitävät aluksen kiertämistä jännittävänä kokemuksena, tutustuessaan tämän 50-vuotisen historian omaavan, massiivisen lentotukialuksen puitteisiin.

Voit hyödyntää tarjolla olevaa audio-opasta, joka kuuluu sisäänpääsymaksuun ja joka on suunniteltu opastamaan sekä nähtävyyttä kiertäviä lapsia että aikuisia.

Kierroksen aikana pääset näkemään tämän kelluvan kaupungin sisäisiä toimintoja vierailemalla mm. miehistön makuutiloissa, konehuoneessa, ja jopa laivan postitoimistossa ja vankilassa.

Laivan komentosillalta on erinomaiset näkymät San Diegon lahdelle. Kokemukseen kuuluvat lisäksi esimerkiksi armeijan hävittäjälentokoneessa käynti, lentosimulaattorit, sekä 25 entisöityä historiallista lentokonetta.

7) San Diego Zoo Safari Park


San Diego Zoo Safari Park eläintarhassa pääset aivan leijonien viereen, syöttämään kirahveja, näkemään sarvikuonoja perheineen ja elefanttilauman polskuttelemassa vesilammella, ollen kokonaisuutena ainutlaatuinen minisafari Yhdysvaltain maaperällä.

Safari Park eläintarhan raitiovaunu kuljettaa sinut puiston ytimeen, jossa on kaikkiana yli 3200 eläintä yli 728:n tarkkaan suunnitellun, Afrikka-teemaisen hehtaarin alalla.

Yksi uusimpia lisäyksiä on Flight Line Safari köysirata (zip-linja), jolla näet alle jäävän puiston 48 metrin korkeudesta.

Toinen vaihtoehtoinen tapa nähdä eläintarha lintuperspektiivistä on Balloon Safari, joka on kokemuksena korkeuksiin nousu maahankytketyn kuumailmapallon kyydissä.

8) LEGOLAND California


LEGOLAND California on paikka sekä perheen pienimmille että ikinuorille aikuisille.

Kalifornian LEGOLAND on rakennettu kukkulan laelle, ylikatsoen Tyynen valtameren Carlsbadissa, noin 40-minuutin ajomatkan päässä San Diegon keskustasta.

Kokonaisuuden parhaimmistoon kuuluu Miniland USA, sisältäen miniatyyrimalleja kuuluisista kaupungeista ja maamerkeistä.

LEGOLAND kokemuksen voi helposti yhdistää naapurissa sijaitsevaan SEA LIFE Aquarium -meriakvaarioon, josta löytyy interaktiivisia näyttelyitä sekä läpikuljettava tunneli, jossa näkee keihäsrauskuja ja muita meren eläimiä uimassa aivan silmiesi edessä.

SEA LIFE Aquariumin sisältä löytyy yhtenä kohokohtana myös 13,7 metrinen LEGO torni.

Jos aiot yöpyä Carlsbadissa LEGOLAND käynnin yhteydessä, huomaa, että LEGOLAND:n toimintoihin kuuluu nähtävyyden vieressä oleva kolmikerroksinen LEGOLAND California Resort -hotelli.

9) Balboa Park


Sisältäen yli 85 erilaista kulttuurillista ja vapaa-ajan tilaa, Balboa Park on yksi parhaista San Diegon nähtävyyksistä.

Paras tapa aloittaa kierros Balboa Parkin puitteisiin on sen vierailijakeskus, josta mukaan saa kartan ja tapahtumakalenterin.

Voit ostaa vierailijakeskuksesta myös Balboa Park Passport -lipun, joka oikeuttaa sisäänpääsyyn suurimpaan osaan Balboa Parkin nähtävyyksistä yhdellä lipulla.

Yksittäisistä kohokohdista suosituimpia on puiston eläintarha, mutta vaihtoehtoihin kuuluvat lisäksi alueen 15 museota, kulttuurikeskukset, nurmikkokeilauskeskus, karuselli, ja miniatyyri-rautatie.

Tämän massiivisen kompleksin kiertäminen on tehty helpoksi ilmaisen raitiovaunukuljetuksen ansiosta. Sisäänpääsy puistoon on ilmainen, mutta kukin nähtävyyksistä on hinnoiteltu erikseen.

San Diegon asukkaat voivat vierailla osaan museoista ilmaiseksi tiistaisin.

10) San Diegon eläintarha

San Diegon eläintarha Kalifornia Yhdysvallat.

Käynti San Diegossa ei ole täydellinen ilman käyntiä maailmankuulussa San Diegon eläintarhassa.

Balboa Park -puistoa osana oleva eläintarha kattaa yli 40 hehtaaria ja sisältää yli 4000 eläintä ja 800 eläinlajia, joista monet ovat harvinaisia tai uhanalaisia, sekä yli 700 000 eksoottista kasvilajia.

Monet näyttelyistä on suunniteltu tietynlaisten elinolosuhteiden ympärille.

Esimerkiksi malesialaiset tiikeriperheet voi nähdä käyskentelemästä Tiger-joen viheriäissä kanjoneissa, leikkisät jääkarhut asuvat Polar Bear Plunge alueella, ja jättipandat nukkuvat (suurimman osan ajasta) Panda Trek näyttelytilassaan.


Käynnin yhteydessä sinun kannattaa tarkistaa erikoistapahtumien kalenteri, josta löytyy ajoittain kulissien taakse vieviä lisämaksullisia kokemuksia, joista riittää muisteltavaa moneksi vuodeksi eteenpäin.