San Francisco nähtävyydet

San Francisco nähtävyydet parhaimmistoa ovat Fisherman’s Wharf satama, ajelu F Market & Wharves raitiovaunulla, Golden Gate silta, 49-Mile Scenic Drive nähtävyysajoreitti, sekä Alcatraz vankilasaari.

Fisherman’s Wharf satama (visitfishermanswharf.com) on kaupunginosa San Franciscossa noin Ghirardelli aukiolta Pier 35 ja Kearny kadulle saakka.

Alue tunnetaan parhaiten Pier 39 ostoskeskuksesta, Cannery ostoskeskuksesta, Ghirardelli aukiosta, Ripleyn usko tai älä -museosta, Musée Mécanique museosta, Forbes saaresta, ja useista ravintoloista ja torimyyjistä jotka myyvät tuoreita kalaruokia.

Fisherman’s Wharf on helppo yhdistää vaikkapa F Market historialliseen raitiovaunuajeluun, sillä se kulkee alueen läpi. Muut raitiovaunulinjoja jotka kulkevat alueelle tai aivan sen viereen ovat linjat Powell-Hyde sekä Powell-Mason.


VIDEO: Fisherman’s Wharfin esittely.

Ajelu F Market & Wharves raitiovaunulla (streetcar.org) on monilla olennainen osa San Franciscon kokemusta.

Muista San Franciscon raitiovaunulinjoista poiketen F linja operoi ainoastaaan historiallisena näköala-ajeluna, käyttäen historiallisia raitiovaunuja jotka ovat käytössä vain tällä linjalla.

Fisherman’s Wharfin lisäksi F linjan ajelulla näkee San Franciscon kuuluisista alueista mm. Mission Doloreksen, kaupungintalon, Chinatownin, Nob Hillin, Jackson aukion, North Beachin, Telegraph Hillin, sekä Coit Towerin.

Golden Gate silta (goldengate.org) on yksi tunnetuimmista San Franciscon maamerkeistä samaan tapaan kuin Eiffel torni symboloi Pariisia.

Se oli maailman pisin riippusilta valmistumisvuonnaan 1937, ja se tunnetaan kokonsa lisäksi myös upeasta Art Deco tyylisestä designistaan ja oranssinpunaisesta väristään.

Suosituimmat valokuvauspaikat sillan kuvaamiseen ovat kaupungin (eteläiseltä) puolelta, South Vista Pointista, jota käytetään useimmiten valokuvauspaikkana postikorttikuviin.

Jos haluat San Franciscon kaupungin siluetin mukaan kuvaan, suosituin kuvauspaikka on (pohjoisesta) Marin Headlandsista, Conzelman Roadin paikkeilla olevalta kukkulalta.

49-Mile Scenic Drive nähtävyysajoreitti (onlyinsanfrancisco.com/maps/49miledrive.asp) kehitettiin vuonna 1938 ajoreitiksi, joka näyttää parhaat puolet kaupungin kauneudesta.

Reitti alkaa San Franciscon kaupungintalolta ja menee San Franciscon tärkeimpien historiallisten kohteiden ja maamerkkien ohi.

49 mailin eli 79 km pituisen näköalareitin läpiajaminen ja tärkeimmillä paikoilla pysähtyminen on tyypillisesti leppoisa päiväretki.

Reitin varrella on mm. Japantown, Union aukio, Pier 39, Golden Gate silta, sekä Twin Peaks kukkulat.

San Francisco nähtävyydet kohokohtiin kuuluu myös Alcatraz vankilasaari (nps.gov/alcatraz/), pienikokoinen saari San Franciscon lahden keskellä, joka ensin toimi majakkana, sitten sotilaslinnoituksena, ja lopulta vankilana vuoteen 1963 saakka.

Saaren kuuluisimpiin vankeihin kuuluvat Al Capone, George “konekivääri” Kelly, sekä Robert Stroud, jota kutsutaan myös Alcatrazin lintumieheksi.

Nykyään saari toimii historiallisena kohteena ja se on avoin turistikäynneille.


Pääset saarelle lautalle joka lähtee Pier 33:sta, läheltä Fisherman’s Wharf aluetta.