San Josen nähtävyydet

Katsaus Yhdysvaltain Kalifornian osavaltion San Josen kaupungin parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien SAP Center, Raging Waters vesipuisto, sekä Tech Museum of Innovation.

San Jose on pohjoisen Kalifornian alueen suurin kaupunki, ja yhteisö, joka yhdistää Silicon Valleyn moderniuden seudun lumoaviin espanjalaisiin juuriin.

Olitpa sitten työmatkalla, perheen kanssa lomalla, tai muutoin käymässä San Josessa, tämä yksi Amerikan turvallisimmista kaupungeista tarjoaa runsaasti tekemistä ja kokemista koko matkan ajaksi.

1) California’s Great America -huvipuisto

California's Great America huvipuisto San Jose Yhdysvallat.

Paramountin studion “Great America”, joka sijaitsee hieman San Josesta pohjoiseen, tarjoaa yhden parhaista South Bay alueen koko perheen vapaa-ajan viettopaikoista.

Great America puisto on loistava kohde iltapäivän viettoon, sisältäen laajan valikoiman viihdykkeitä aina huvipuistolaitteista leikkialueisiin, peleihin, ja show-ohjelmiin saakka.

Puiston kohokohtia ovat muun muassa huvipuistolaitteet kuten “Demon”, “Drop Zone”, sekä kokonaisuuteen kuuluva IMAX-elokuvateatteri.

2) Raging Waters -vesipuisto

Raging Waters vesipuisto San Jose Yhdysvallat.

Raging Waters on 9,3 hehtaarin kokoinen kokoelma villejä vesiliukuja, tarjoten viihdykettä etenkin varttuneemmille kävijöille.

Vesipuiston alueelta löytyy esimerkiksi pimennettyjä putkiliukuja, laaja 1,3 miljoonan litran kokoinen aalto-allas, sekä jopa 10 kerroksinen vesikaukalo.

Myöskään perheen pienimpiä ei ole unohdettu, tarjolla ollessa “Splash Island Adventure”, monikerroksinen vesileikkipuisto, josta löytyy mm. vesitykkejä, tunneleita, liukuja, ja tusinoittain muita kohokohtia.

3) Winchester Mystery House

Winchester Mystery House San Jose Kalifornia Yhdysvallat.

Sarah Winchester, kuuluisan kiväärinvalmistajan perijätär, aloitti tämän viktoriaanisen kartanon rakennuttamisen vuonna 1884.

Hän uskoi vakaasti, että jos työmaa ikinä loppuisi tämän kodin suhteen, henget tulisivat vahingoittamaan häntä, minkä vuoksi puusepät tekivät töitä talossa aina Sarah Winchesterin eliniän loppuun saakka, vuoteen 1922.

Lopputuloksena syntyi tämä 160-huoneen kokoinen jättimäinen rakennus San Josen keskustassa. Talon sisältämät antiikit ja rakennustöihin liittyneet omituisuudet antoivat paikalle liikanimen “The Mystery House”.

Kun käyt kierroksella talossa, tulet näkemään hienoja hopeisia ja kultaisia kattokruunuja, yhteensä 47 takkaa, Tiffany-ikkunoita, sekä lukuisia mihinkään johtamattomia väyliä ja portaikkoja.

Mikäli osallistut erityiselle “Behind the Scenes Tour” kierrokselle, pääset tutustumaan kodin aikaisemmin julkisuudelta piilossa olleisiin osioihin.

Kokonaisuuteen kuuluu myös Winchester kivääri näyttely, joka on näkemisen arvoinen.

Huomaa, että 9-vuotiaat ja sitä nuoremmat lapset eivät voi osallistua taloa esittelevälle pääkierrokselle tai kulissien taakse menevälle erikoiskierrokselle turvallisuussyistä johtuen.

4) SAP Center – San Jose Sharks

San Josen SAP Center stadion, joka tunnetaan myös lempinimellä “Shark Tank” (suomeksi “haisäiliö”), on koti-areena kaupungin NHL-joukkue San Jose Sharksille, jonka kotiottelut ovat erinomainen tapa viettää vapaa-aikaa.

Stadionilla järjestetään vuoden mittaan myös lukuisia muita urheilutapahtumia, mukaanlukien ammattilaistason ja yliopistosarjojen koripallo-otteluita, sekä areenajalkapallo-otteluita.

Monikäyttöisenä stadionina paikka hyödynnetään usein erilaisiin merkittäviin konsertteihin.

Menneisiin SAP Center stadionilla esiintyneisiin taiteilijoihin ovat kuuluneet esimerkiksi Rolling Stones, Garth Brooks, ja Bob Dylan.

5) San Jose Heritage Rose Garden

San Jose Heritage Rose Garden Kalifornia Yhdysvallat.

San Jose Heritage Rose Garden on yli 2 hehtaarin kokoinen ruusutarha aivan San Josen kaupungin ytimessä, Taylor ja Spring Street -katujen välillä.

Vuonna 1995 käyttöönotettua ruusutarhaa hoidetaan vapaaehtoisten voimin, ja se sisältää yli 5000 ruusupuskaa ja 3700 erilaista lajiketta.

Mikäli etsi rauhallista paikkaa nauttia lounasta tai vain kohdetta, jossa voit ihastella näitä rikkaantuoksuisia kukkia, voit etsiä puistosta yhden tarjolla olevista penkeistä tätä tarkoitusta varten.

Kokonaisuuteen kuuluu mm. perintöruusuja, moderneja ruusulajikkeita, sekä miniatyyriruusuja.

6) Ruusuristiläisten egyptiläinen museo (Rosicrucian Egyptian Museum)

Mikäli sinua kiinnostavat antiikin ihmisten kulttuuri, teknologia, ja filosofia, sinun kannattaa vierailla juuri tässä museossa, joka sisältää yhden Kalifornian laajimmista kokoelmista antiikin Egyptin aikaista taidetta ja esineistöä.

Museossa näet esimerkiksi kopion egyptiläisestä haudasta, palmu- ja papyruspuutarhan, sekä valikoiman muumioita.

Museon planetaario esittelee teemaan liittyviä filmejä, pyrkien tuomaan esille kuinka antiikin ihmiset ajattelivat ja toimivat aikakautensa maailman puitteissa.

7) Tech Museum of Innovation


Cesar Chavez Plazalla sijaitseva Tech Museum of Innovation on helppo paikallistaa sen kirkkaan oranssin julkisivunsa ansiosta.

Tiede-ja keksintöaiheinen museo on lasten suosikki, ja myös aikuiset viihtyvät sen puitteissa.

Museossa voit hypätä kauko-ohjattavan rattiin tai tehdä koeajon samalla virtuaalisella simulaattorilla, jota Yhdysvaltain olympia-kelkkatiimi käytti osana harjoitteluaan.

Muita kohokohtia näyttelyissä ovat laserteknologiaan, robotiikkaan, ja avaruuden tutkimiseen liittyvät kokonaisuudet.

8) Pyhän Joosefin basilika-katedraali (Cathedral Basilica of St. Joseph)

San Josen Pyhän Joosefin basilika-katedraali on peräisin 1870-luvulta, vaikkakin kyseessä on kaikkiaan viides versio samasta kirkosta.

Katedraalikirkko on rakennettu kaupungin ensimmäisen kirkon (St. Joseph Church) kohdalle, joka oli savitiilinen rakenne vuodelta 1803.

Rakennuksen sisätiloista löytyy henkeäsalpaavan kauniita lasimaalauksia sekä uniikki kirkko-urku.

Katedraali-basilika on viehättävä, avoin, ilmava, ja elegantti rakenne, jonka edustama taide, historia, ja arkkitehtuuri ovat kokemisen arvoisia.

9) San Josen taidemuseo (San Jose Museum of Art)

San Josen taidemuseo on upea, kalifornialaiseen nykytaiteeseen keskittynyt instituutio.

Museon kokoelmiin kuuluu maalausteoksia, valokuvatöitä, lasiteoksia, sekä veistostöitä.

Erikoisnäyttelyihin kuuluu usein töitä taiteilijoilta kuten Dale Chihuly, jonka kattokruunut koristavat museon pääsisäänkäyntiä.

Muuhun museon keskeiseen toimintaan lukeutuvat runonlausunnat, seminaarit, ja ooppera-lausuntaesitykset.

Vierailijat voivat ostaa mukaansa koruja, kirjoja, tai ainutlaatuisia lahjatavaroita museon omasta myymälästä.

10) Children’s Discovery Museum of San Jose

Children’s Discovery Museum of San Jose on lasten museo, nykyaikainen rakennus, jonka tunnistaa sen purppuranvärisestä julkisivusta, ja joka suunniteltiin kolmen konseptin varaan: Community, Connections & Creativity (yhteisö, yhteydet, ja luovuus).

Lapset ja heidän vanhempansa kutsutaan osallistumaan museossa erilaisiin interaktiivisiin näyttelyihin, jotka vaihtelevat luonteeltaan taiteesta teknologiaan.


Useiden vakiokävijöiden suosikkinäyttely on “WaterWays”, joka kertoo veden ominaisuuksista ja sisältää toimivan kanaalijärjestelmän.