San Sebastian Espanja nähtävyydet

San Sebastian Espanja nähtävyydet suosikkeihin kuuluvat San Sebastian vanhakaupunki, Monte Urgull vuori, Centro ostosalue, Playa de la Concha ranta, ja risteily Santa Clara saarelle.

San Sebastian vanhakaupunki eli Parte Vieja on ollut kaupungin perinteinen keskusta tuhannen vuoden ajan sen perustamisesta saakka, ja sitä ympäröivät muurit aina vuoteen 1863.

Parte Vieja sijaitsee aivan Monte Urgul vuoren varjossa, ja tarjoaa kapeakujaisten reittien varrella mm. Barokki- ja Gotiikan arkkitehtuuri tyylisuunnan kirkkoja ja muita rakennuksia, kuvankauniita aukioita, ja herkkukauppoja.

Herkuista, joita varsinkin vanhankaupungin ravintolat tarjoavat, kuuluisimmat ovat tapas-ateriat, paikalliselta nimeltään “pintxos”.

Osana vanhaakaupunkia on myös alueen länsipäädyssä oleva vanha satama, jossa näet kaupungin perinteisen kalastusteollisuuden täydessä touhussa päivittäin.

Satamasta löytyy myös merimuseo (um.gipuzkoakultura.net) ja akvaario (www.aquariumss.com).


VIDEO: Maailmanmatkaajan ja journalistin Rick Stevesin esittelyvideo San Sebastianista.

Monte Urgull vuori on yksi San Sebastiniani ympäröivistä vuorista jotka antavat paikalle sen “Rio de Janeiromaisen” luonteen, jota korostaa Monte Urgullin huipulla oleva Kristus-patsas.

Suosittu tapa tutustua vuoreen on käydä patikkaretkellä vuoren huipulla, jonne reittejä lähtee vanhankaupungin sataman vierestä, Santa Maria kirkon vierestä, ja voit myös nousta portaita, jotka sijaitsevat San Sebastian akvaarion vieressä, ylös vuorelle.

Tämän mini-vuoren huipulta löytyy Castillo de la Mota linnoitus, jossa on nykyään San Sebastianin historiasta kertova museo. Suosittu tapa nauttia muusta osasta vuorta on kävellä pitkin meren reunallista kävelyreittiä, joka menee Hotel Parman ja San Sebastianin akvaarion välin.

Toinen käynnin arvoinen San Sebastiania ympäröivä vuori on Monte Igueldo vuori, josta on ympäröivistä vuorista parhaimmat näkymät yli San Sebastianin, ja jonne ylös pääset funikulaarilla (vaijerikäyttöisellä rautatiellä), joka sijaitsee Playa de Ondarreta rannan länsipäädyssä.

San Sebastian Espanja nähtävyydet kohokohtia on myös Centro ostosalue, joka on parhain alue San Sebastianissa shoppailuun, ja tarjoaa valikoiman erilaisia erikoisputiikkeja ja suurempia tavarataloja.

Hyvä paikka aloittaa tutustuminen Centron shoppailumahdollisuuksiin on Alameda del Boulevard katu, joka erottaa Centro kaupunginosan vanhastakaupungista, ja jolta löytyy myös erittäin hyödyllinen San Sebastianin Tourism Information toimisto (www.sansebastianturismo.com), josta saa esimerkiksi ilmaisia kaupungin karttoja.

Centrosta löytyy kauniita 1900-luvun alun rakennuksia, mutta ei varsinaisesti shoppailun ohella muita merkittäviä nähtävyyksiä.

Playa de la Concha ranta sijaitsee aivan Centron kaupunginosan vieressä, lännen puolella, ja tarjoaa kaupungin parhaat ranta-alueet.

San Sebastianista löytyy myös kaksi muuta ranta-aluetta, Playa de Ondarreta, joka on suosittu varsinkin perheiden keskuudessa, ja Playa de Gros, joka vetää paikalle nuorempaa väkeä.

Playa de la Concha alkaa vanhankaupungin sataman vierestä ja jatkuu aina noin kilometrin matkan aina Miramar palatsille saakka, joka on merkittävä nähtävyys itsessään.

Rantaa reunustaa upea rantabulevardi, jota on miellyttävä kävellä upeiden näkymien saattelemina, ja joka päättyy Monte Igueldon funikulaarille.

Risteily Santa Clara saarelle, joka on San Sebastianin edustalla olevalla lahdella, on mahdollista tehdä pienveneillä jotka lähtevät vanhankaupungin satamasta kesäkauden ajan aamusta 10:stä aina kello 20.30:een, puolen tunnin välein.


Saarella voit kävellä sen retkeilyreittejä, lounastaa saarella olevassa kahviossa, tai voit ottaa mukaan piknik-varusteet ja nauttia leppoisasta piknikistä yhdessä Espanjan kauneimmista pisteistä.