Santorini Kreikka nähtävyydet

Santorini Kreikka nähtävyydet parhaimmistoa ovat Skala Fira satama, Akrotirin punainen ranta, Oian kylä, Perissan ranta, ja tulivuorikraateri risteilykierros.

Skala Fira satama (thira.gr) on Firan kylän, joka on Santorinin pääkaupunki, satama, ja se on yksi dramaattisimmista satamista maailmassa, sijaiten 400 metriä korkean kalliojyrkänteen pohjalla.

Kylästä alas satamaan pääsee erilaisia tapoja käyttäen, joista suosituimpiin kuuluvat aasin selässä ratsastaminen kiemurtelevaa tietä pitkin, kävely alas portaita pitkin, tai köysihissin käyttö kylän ja sataman välillä.

Ylhäältä näkee sataman lisäksi myös upean panoraman johon kuuluvat mm. Nea Kamenin tulivuorisaari ja isot risteilijä-alukset jotka ankkuroivat pieneen satamaan Nea Kamenin ja Firan välillä.

Akrotirin punainen ranta on Santorinin kuuluisin ranta ja yksi sen kauneimmista, saaden kauneutensa ja värinsä punaisista ja mustista volkaanisista kivistä joista se muodostuu.

Punainen ranta muuttaa pituutensa matkalla vähiten väriä kohti valkoista, ja punaisen rannan vierellä sijaitseekin tästä johtuen toinen tunnettu ranta, Akrotirin valkoinen ranta, jossa valkoiset kivet ovat pääosassa.

Punainen ranta soveltuu varsinkin snorkkelointiin johtuen rannan erikoisen värisistä kivistä sekä veden selkeydestä ja kirkkaudesta.

Pääset punaiselle rannalle Firasta pienillä caique kalastaja-aluksilla, jotka kuljettavat kesäisin matkustajia Akrotirin ja Firan satamien väliä.

Santorini Kreikka nähtävyydet kohokohtia on myös Oian kylä, jonka nimi lausutaan ‘Ia’, ja joka on kaikkein kuuluisin Santorinin kylistä, ja tunnetaan varsinkin kuvankauniista arkkitehtuuristaan ja maailmankuuluisista auringonlaskuistaan.

Kylä sijaitsee vaikuttavan jyrkänteen reunalla, ja tarjoaa dramaattiset näkymät yli Palian tulivuoren ja Nea Kamenin sekä Thirassian yli.

Oia sijaitsee noin 11 km päässä Firasta, saaren pohjois-osassa.

Oiasta charmiin kuuluvat sen kapeat kujat, sinikupuiset kirkot, ja auringon kuluttamia talojen verantia. Turisteja varten kaduilla on useita muistoesineitä myyviä liikkeitä, tavernoja, kahviloita, ja muita kauppoja.

Oian kohokohtiin kuuluvat myös Oian merimuseo, kylän taidemuseot, sekä Ammoudi pienvenesatama, joihin pääset kulkemalla alas 300 askeleen portaikkoa.

Perissan ranta on kaikkein suosituin ranta Santorinissa, ja tarjoaa kattavimman valikoiman rantapalveluja alueellaan.

Perissan 8 km pituisen mustan hiekan värittämän rannan varrelta löytyy muun muassa ravintoloita, hotelleja, majoitustiloja, ja vesiurheiluun varusteita vuokraavia yrityksiä.

Ranta jatkuu Perivolos rantana, jolta löytyvät puolestaan Santorinin parhaat rantabaarit, kahvilat, ja tavernat. Molempien rantojen alueella järjestetään jatkuvasti erilaisia rantajuhlia, ja ne ovat täynnä ihmisiä.

Tulivuorikraateri risteily kierros on suosittu nähtävyyskierto, joka sisältää tyypillisesti tulivuorisaari Nea Kamenin, Palia Kamenin kuumat lähteet, sekä Thirassian.


Voit lähteä kiertokäynnille esimerkiksi Kato Firan satamasta, josta lähtevillä kierroilla pääsee yleensä Nea Kamenin tulivuorista tutustumaan mm. Mikri Kameniin, joka on saarten vanhin laavamuodostuma.