Särkänniemen huvipuisto

Särkänniemen huvipuisto Tampere on yksi Suomen suosituimmista turistikohteista, ja alue sisältää huvipuiston ohella delfinaarion, taidemuseon, näköalatornin, sekä planetaarion.

Särkänniemi huvipuisto, joka on yksi Suomen suurimmista huvipuistoista, avattiin nykymuodossaan asiakkaille vuonna 1975.

Virallisesti huvipuistoa, jossa vierailee vuosittain noin 700 000 kävijää, kutsutaan elämyspuistoksi, ja sen alueella on kaikkiaan 35 laitetta, joista seitsemän on vuoristoratoja.

Särkänniemi huvipuisto Tampere

KUVA: Särkänniemi ja sen sisältämä huvipuisto sekä Näsinneulan näköalatorni, nähtynä Mustalahden sataman vieressä olevasta Näsinpuistosta.

Särkänniemen huvipuiston sisäänkäynti Tampere

KUVA: Pääsisäänkäynti huvipuisto-alueelle, jonka takaa löytyy, suoraan edestä,Särkänniemen planetaario-rakennus.

Särkänniemen huvipuisto Näsinneulasta Tampere

KUVA: Yleiskuva huvipuiston alueeseen kuvattuna Näsinneulasta. Kuvan keskiosassa olevat sinisävyiset rakennukset sisältävät muun muassa ravintoloita ruokailua ja kioskeja napostelua varten.

Vuoristorata Särkänniemen huvipuisto Tampere

KUVA: Edellisessä kuvassa näkyneet Tornado-vuoristoradan (fi.wikipedia.org/wiki/Särkänniemen_Tornado) rakenteet maan pinnalta nähtynä. Vuoristoradan, joka on huvipuiston suosituin laite, kyydissä huippunopeus on parhaimmillaan 75 km/h.

Jo ennen huvipuiston valmistumista Särkänniemen alue oli muodostunut merkittäväksi turistikohteeksi, sekä vuonna 1969 avattujen akvaarion ja planetaarion, että vuonna 1971 valmistuneen Näsinneulan näköalatornin ansiosta.

Alueeseen lisättiin vuonna 1985 delfinaario, ja nykyisin elämyspuistoon kuuluu myös lasten eläintarha sekä lasten huvilaitealue, Ipanaario, kuin myös Sara Hildénin taidemuseo.

Huvipuisto, joka sisältää myös Suomen ensimmäisen vesivuoristoradan, on avoinna aina huhtikuun lopulta syyskuun alkuun saakka.


Voit tutustua elämyspuiston laitteisiin, tapahtumiiin, ja tarkkoihin aukiolo-aikoihin paikan virallisten nettisivujen kautta, osoitteessa www.sarkanniemi.fi.