Seoulin nähtävyydet – 10 nähtävää Seoulissa

Katsaus Etelä-Korean pääkaupungin Seoulin nähtävyydet kohokohtiin, kymmeneen suosittuun nähtävyyteen kuten Dongdaemunin markkinat, Gyeongbokgungin palatsi, sekä Seoulin kaupungin muuri.

Seoul on Etelä-Korean pääkaupunki ja korealaisen kulttuurin, koulutuksen, politiikan, ja talouden keskus.

Kaupungista löytyy lukuisia historiallisia kohteita ja perinteisen korealaisen kulttuurin nähtävyyksiä, mutta myös moderneja kauppakeskuksia ja viihde-elämän kortteleita, jotka tuovat kaupunkiin massoittain turisteja vuosittain.

Seoulin keskustan läpi virtaava Hangang-joki luo kaupungille sen edukseen erottuvan kokonaiskuvan, joka sisältää monipuolisesti erilaisia paikkoja maisemien ja nähtävyyksien katselemiseen ja ilmapiiristä nauttimiseen.

1. Dongdaemunin markkinat

Dongdaemunin markkinat (english.visitseoul.net/Dongdaemun) ovat jättimäinen kauppakortteli, josta voit löytää lähes kaikkea ostettavaa.

Kaupallinen markkinapaikka koostuu perinteisistä markkinoista ja ostoskeskuksista, jotka kattavat alueen Dongdaemunin portin, merkittävän korealaisen maamerkin, ympärillä.

Kokonaisuutena Dongdaemun on Korean suurin tukku- ja vähittäismyynnin alue, josta löytyy yhteensä 26 kauppakeskusta, 30 000 erikoismyymälää, ja 50 000 valmistajaa.

Dongdaemun Seoul - Seoulin nähtävyydet.

Voit löytää paikan päältä kaikenlaista shoppailtavaa, mukaanlukien silkkituotteita ja kankaita, vaatteita, jalkineita ja asusteita, elektroniikkaa, nahkatuotteita, urheiluvarusteita, toimistotarvikkeita, eläintarvikkeita, sekä leluja.

Vaikka Dongdaemunin markkinat ovat perinteisesti kuuluisat etenkin sen yömarkkinoiden suhteen, paikka on suosittua shoppailuseutua täynnä asiakkaita ja turisteja kaikkina vuorokauden aikoina.

Samaan tapaan kuin Namdaemunin markkinat, Dongdaemunin markkinat myyvät laajaa valikoimaa tuotteita, mutta toisin kuin Namdaemunin markkinat, paikka on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa.

Dongdaemunin markkinoiden vetovoima tulee etenkin siitä faktasta, että voit ostaa markkinoilta lähes mitä tahansa erittäin edullisiin hintoihin, yhdestä kätevästä sijainnista ja kaikkina vuorokauden tunteina.

 

Alue sisältää lähes kaikki suuremmat tukkumyyjät ja vähittäiskaupat nuorisomarkkinoihin keskittyneiden erikoiskauppojen rinnalla, tehden Dongdaemunin markkinoista parhaan kohteen tehdä erittäin halpoja muotilöytöjä.

Jos haluat pysyä ajan tasalla korealaisen keittiön viimeisimmistä trendeistä, Dongdaemunin kuuluisa ruokakuja, Mukja Golmok, on keskeinen paikka tutustua näihin paikallisen ruokakulttuurin uusiin tuuliin.

Monipuolisen myymälävalikoiman ohella suuret alueen kauppakeskukset, kuten Good Morning City ja Freya tuovat ylimääräisen ulottuvuuden shoppailukokemukseen multiplex-elokuvateattereillaan, kun taas Doota tarjoaa jättikokoisen ulkokonserttihallin, jossa järjestetään erilaisia korkean profiilin tapahtumia, mukaanlukien muotinäytöksiä, konsertteja, mallikilpailuja, sekä klassisen korealaisen musiikin esityksiä turisteille.

2. Myeong-dong – Seoulin nähtävyydet

Myeong-dong (english.visitseoul.net/Myeong-dong) on Seoulin shoppailuparatiisi täynnä kauneusmyymälöitä ja -salonkeja, ostoskeskuksia, katumyyntikojuja, ja paljon muuta.

Shoppailun keskuksena Myeong-dong on useille Seouliin tuleville olennainen käyntipaikka, mutta alue tarjoaa paljon enemmänkin kuinn vain ostettavaa.

Kokonaisuutena Myeong-dong on lisäksi kaupungin keskus liiketoiminnalle, finanssi-alalle, sekä kulttuurielämälle, jossa asioi päiväsaikaan noin 1,5 – 2 miljoonaa ihmistä.

Myeong-dong Seoul Etelä-Korea.

Shoppailijoille alue sisältää sekoituksen katumyyntikojuja ja vähittäismyymälöitä, jotka tarjoavat kaikkea aina huippumuodista rentoon päivittäispukeutumiseen saakka, kuin myös lukuisia korealaista kosmetiikkaa myyviä kauppoja, joiden tuotteet ovat tyypillisesti korkealaatuista tuotantoa edullisiin hintoihin myytynä.

Myeong-dong on erittäin suosittu kansainvälisten vierailijoiden keskuudessa, täyttyen japanilaisista ja kiinalaisista turisteista etenkin keväisenä loma-aikana, joka tunnetaan nimellä “Kultainen viikko”.

Seudun suosion taustalta löytyviin syihin lukeutuvat myös sen kauppojen suhteellisen edulliset keskimääräiset hinnat, etenkin verrattuna muihin Seoulin kauppa-alueisiin kuten Apgujeong-dong ja Cheongdam-dong.

3. Gyeongbokgungin palatsi

Gyeongbokgungin palatsi (royalpalace.go.kr/eng_gbg/) on ensimmäinen Joseon-dynastian aikana rakennettu kuninkaallinen rakennus, kolme vuotta sen jälkeen kun dynastia perustettiin.

Vuonna 1395 rakennettu palatsi valmistui tuolloin juuri pääkaupungiksi asetetun Seoulin (tuolloin vielä nimellä Hanyang) ydinkeskustaan, edustaen Joseon-dynastian suvereniteettia.

Gyeongbokgungin palatsi Seoul Etelä-Korea.

Rakennus on suurikokoisin viidestä suuresta palatsista (muiden ollessa Gyeonghuigungin palatsi, Deoksugungin palatsi, Changgyeonggungin palatsi, sekä Changdeokgungin palatsi), Gyeongbokgungin toimiessa Joseon-dynastian pääpalatsina.

Korean hallitus on toiminut aktiivisesti vuodesta 1990 jälleenrakennuttaakseen ja restauroidakseen tämän viiden palatsin rakennuskokonaisuuden, jotka tuhoutuivat japanilaisten miehityksen aikana.

Osana tätä projektia Gyeongbokgungin palatsi on tarkoitus palauttaa täysin alkuperäiseen kuntoonsa. Palatsi pitää nykyisin sisällään myös Korean kansallisen palatsimuseon ja Korean kansanmuseon tilat.

4. N Seoul -torni – Seoulin nähtävyydet

N Seoul -torni (nseoultower.co.kr/eng/) on Seoulin nähtävyydet kohteena yksi suosituimmista tavoista nähdä paikkakunnan upea kaupunkisiluetti.

Torni, josta käytetään myös nimeä Namsan Seoul torni, rakennettiin vuonna 1969 Korean ensimmäisenä yhdistettynä lähetystornina televisio- ja radiosignaaleille koko maan alueella.

Sen jälkeen kun torni avattiin yleisölle vuonna 1980, siitä on tullut yksi rakastetuimmista Seoulin maamerkeistä.

N Seoul torni - Seoulin nähtävyydet.

Tornin kohokohtiin kuuluvat sen julkisivuun heijastettu monivärinen digitaalinen taide ilta- ja yöaikaan, digitaalinen observatorio, kattoterassi, HanCook ravintola, n.Grill ravintola, sekä Haneul (“taivas”) wc-tilat.

Namsan Seoul tornin sijainti lähellä Namsan-vuorta on osaltaan tehnyt paikasta suositun kohteen levähtää niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa.

Kaikkiaan Seoulista löytyy kattava määrä näköalatasanteita, joissa kävijät voivat nauttia iltaisista kaupunkinäkymistä tai katsella Hangang-joelle, mutta tornin digitaalinen observatorio on uniikki kokemus, tarjoten hämmästyttävän 360-asteen panoramisen näkymän koko kaupunkiin sekä 32 LCD kuvaruutua, jotka kertovat Seoulin kaupungin yli 600-vuoden pituisesta historiasta.

N Plaza aukion yhteydessä sijaitsevan tornin kattoterassi on tilava puinen näköalatasanne, jonka eksoottinen ilmapiiri tekee siitä suositun etenkin rakastavaisten pariskuntien keskuudessa.

5. Insa-dong

Insa-dong (english.visitseoul.net/Insa-dong) tarjoaa mahdollisuuden kokea Korean perinteistä ilmapiiriä ruokakulttuurin ja shoppailun kautta.

Mikään muu Seoulin alue ei edusta paikallista ja perinteistä viehätysvoimaa samaan tapaan kuin Insa-dong, idyllinen kaupunginosa keskellä Seoulia, joka vie vierailijan takaisin aikakaudelle, jolloin naiset pukeutuivat hanbok-mekkoihin ja miehet ratsastivat hevosilla.

Insadong Seoul Etelä-Korea.

Kävely Insa-dongin läpi on suosittu kokemus kaupungissa vierailijoiden keskuudessa, seudun tarjotessa mm. puisia teetaloja, putiikkigallerioita, ja perinteisiä herkkuja myyviä katumyyntikojuja.

Yksi parhaista ajankohdista käydä Insa-dongissa on sunnuntai, jolloin sen kaduista tulee autottomia kävelyväyliä katuperformansseineen ja katusoittajineen, perheiden, nuorien ja vanhojen tullessa paikan päälle kokemaan elämää yhdessä Seoulin mielenkiintoisimmista ja luovimmista lähiöistä.

Vaikka katuperformanssit ovat ilmaisia, Insa-dong kuuluu myös parhaisiin seutuihin Seoulissa ostaa perinteistä korealaista taidetta, tuotteita, ja muita matkamuistoja, sillä alue sisältää antiikkikauppoja, taidegallerioita, perinteisiä paperitavaramyymälöitä, käsityökauppoja, keramiikka- ja posliinimyymälöitä, kirjakauppoja, ja taidetavaraliikkeitä.

Löydät Insa-dongista lisäksi lukuisia perinteisiä ravintoloita ja korealaisia teehuoneita.

6. Namdaemunin markkinat – Seoulin nähtävyydet

Namdaemunin markkinat (english.visitseoul.net/Namdaemun-Market) ovat Korean suurimmat perinteiset markkinat, sisältäen yli 10 000 myymälää.

Tämä yli 10 000 myymälän valikoima reunustaa katuja Namdaemunin, vanhan kaupunginmuurin eteläisen pääportin ympärillä.

Markkinapaikka aloitti toimintansa alunperin kuningas Taejongin, kolmannen Joseon-dynastian aikaisen hallitsijan valtakaudella (1367-1422), kun maan tuolloinen hallitus rakennutti myymälöitä Namdaemunin ympärille ja vuokrasi niiden tiloja kauppiaiden käyttöön.

Namdaemungin markkinat Seoul Etelä-Korea.

Alue omaa yhden Korean suurimmista tavaroiden jakelurakenteista, toimittaen paikallistuotteita, päivittäistavaroita, ruokatuotteita, lääkintätuotteita, ja paljon muuta jälleenmyyjille ja kuluttajille eri puolilla maata.

Markkinapaikan tukkumyyntiprofiilista johtuen shoppaajat voivat helposti tehdä alueella hintavertailuja parhaimman saatavilla olevan hinnan löytämiseksi laajalle valikoimalle tuotteita.

Namdaemunin markkinat ovat lisäksi täynnä mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja ruokailupaikkoja, tehden seudusta suositun käyntikohteen niin paikallisten kuin kansainvälisten vierailijoidenkin keskuudessa.

Sinun kannattaa tulla paikalle jos etsit esimerkiksi vaikkapa perinteisiä aasialaisia terveystuotteita, maahantuotuja lääkkeitä, perinteistä korealaista ruokaa ja maahantuotuja pikkupurtavia, hanbok-mekkoja tai Halloween-asuja.

Namdaemunin markkinat ovat erityisen kuuluisat valtavasta koostaan ja paikan puitteissa myynnissä olevien tuotteiden laajasta valikoimasta.

Myynnissä on lähes kaikkea auringon alta ostettavissa olevaa, kuten vaatteita, ruokatuotteita, päivittäistavaroita, jne., ainoana mahdollisena poikkeuksena rakennusmateriaalit.

Ei olekaan ihme, että Namdaemunin markkinat ovat täynnä asiakkaita aamusta iltaan, sillä päivisin paikan täyttävät paikalliset kuluttajat ja illan hämärtyessä yöksi ostamaan tuotteita tulevat jälleenmyyjät eri puolilta maata.

Turisteja paikalle tuovat alueen perinteisen korealaisen markkinapaikan viehätys, joka on ainutlaatuinen kokemus sinällään.

Lisäksi myynnissä olevien tuotteiden keskihinta on tyypillisesti erittäin alhainen. Vaikka yksittäiset Namdaemunin kaupat ovat pienikokoisia, useimmat niistä tuottavat myymänsä tuotteet itse, tarjoten asiakkaille mahdollisuuden ostaa tuotteita suoraan valmistajalta tukkuhintoihin.

7. Seoulin kaupungin muuri

Seoulin kaupungin muuri (english.visitseoul.net/Seoul-City-Wall) toimi aikoinaan aluetta suojanneena puolustusrakenteena, mutta nykyisin rakenne on kaunis, näköaloja tarjoava tapa tutustua kaupunkiin.

Kaupungin muuri rakennettiin alun perin vuonna 1396 ympäröimään Hanyangia (nykyistä Seoulin kaupunkia) Joseon-dynastian periodilla (1392-1987).

Seoulin kaupungin muuri - Seoulin nähtävyydet.

Keskimäärin noin 7-8 metrin korkuinen muuri kattaa pituudeltaan kaikkiaan 18,6 km, seuduilla Bugaksan, Naksan, Namsan, ja Inwangsan.

Seoulin kaupungin muuri sisälsi alun perin kahdeksan porttia, jotka lisättiin rakenteeseen vuonna 1396-1398, mutta joista vain kuusi on selviytynyt nykypäiviin saakka.

Porteista pohjoinen, eteläinen, itäinen, ja läntinen portti (Sukjeongmun, Heunginjimun, Sungnyemun, Dongeuimun) tunnetaan “Neljänä suurena porttina”, kun taas luoteis-, koillis-, lounais-, ja kaakkois-portit (Changuimun, Hyehwamun, Gwanghwamun, Soeuimun) ovat tunnettuja yhteisnimellä “Neljä pientä porttia”.

8. Dongdaemun Design Plaza – Seoulin nähtävyydet

Dongdaemun Design Plaza (english.visitseoul.net/Dongdaemun-Design-Plaza) sisältää upeaa arkkitehtuuria, tilana, jota käytetään Seoulin trendikkäimpiin ja muodikkaimpiin näyttelyihin.

DPP, joka on kokonaisuutena korealaisen disain-teollisuuden uusin ja ikonisin maamerkki, sijaitsee Dongdaemunin alueen keskustassa, toimien avaintapahtumapaikkana muotoilu-aiheisille näyttelyille, konferensseille, ja muille tapahtumille.

Zaha Hadidin suunnittelema Dongdaemun Design Plaza tunnetaan maailmanlaajuisesti etenkin epätyypillisestä arkkitehtuuristaan.

Dongdaemun Design Plaza - Seoul Korea.

Rakennukseen kuuluu viisi salia: taidesali, museosali, disain-laboratorio, disain-markkina, sekä Dongdaemunin historian ja kulttuurin puisto.

Näistä taidesali on uuden korealaisen luovan teollisuuden keskeinen laukaisualusta.

Sali toimii tässä roolissa tapahtumapaikkana muun muassa kokouksille, messuille, näyttelyille muotinäytöksille, konserteille, sekä performansseille.

Museosali, joka puolestaan tuo yhteen korealaista disainia ja globaaleja trendejä, koostuu viidestä sektiosta: disain-leikkikentästä, disain-polusta, disain-museosta, disain-näyttelysalista, sekä disain-lepotilasta.

Disain-laboratorio on omalta osaltaan hautomo nouseville korealaisille ja kansainvälisille luoville design-lahjakkuuksille.

DPP:n disain-markkina on monikäyttöinen tila, yhdistäen kulttuurin, kokemukset, sekä shoppailun. Halli on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa, tuoden lisäshoppailumahdollisuuksia Dongdamunin markkinoilla kävijöille kaupungissa, joka ei koskaan nuku.

Dongdaemunin historia- ja kulttuuripuisto on Seoulin keskustan uusin puistoalue. Puisto antaa katsauksen siihen aikakauteen, millainen alue oli aikanaan sotilaskoulutuskenttänä Joseon-dynastian periodilla.

Puisto levittäytyy saumattomasti DPP:n kattorakenteisiin, tehden siitä aidosti uniikin Korean puitteissa.

9. Hongdae

Hongdae (https://english.visitseoul.net/hongdae), joka on kaikkein energisimmillään ilta-ja yöaikaan, tunnetaan lukuisista kahviloistaan, klubeistaan, seinämuraaleistaan, muodistaan, underground-musiikkikulttuuristaan, sekä taidefestivaaleistaan.

Seutu on näyttämöä, jossa korealainen kulttuuri, niin pop- kuin indie-kulttuurikin, esittäytyy, etenkin yöaikaan.

Hongdae on suosittu käyntikohde etenkin vierailijoille, jotka suosivat pukeutumisessaan K-style muotia ja musiikkimaussaan K-pop tyyliä, sillä alue tarjoaa näiden paikallisten kulttuurien viimeisimmät virtaukset ennenkuin ne tulevat muun maailman tietoon.

Yksi syy, miksi Hongdae on trendien edelläkävijä, on alueen trendikkyys yliopisto-opiskelijoiden seutuna, jossa katupukeutumisen ja musiikkimaailman tyylejä luodaan ja niiden rajoja testataan päivittäin.

Hongdaen yksittäisiin kohokohtiin lukeutuu kolmikerroksinen Around the Corner myymälä, jonka multi-designer valikoima kattaa korealaisen katumuodin ajankohtaiset tyylit.

Muita Hongdaen muodin “instituutioita” ovat vaateliike Åland sekä suosiotaan nopeasti kasvattanut Understar.

10. Cheonggyecheon -joki – Seoulin nähtävyydet

Cheonggyecheon (english.visitseoul.net/Cheonggyecheon) on Seoulin nähtävyydet kohteena 11 km pitkä moderni joki, joka virtaa läpi kaupungin ydinkeskustan.

Joki luotiin osana kaupungin uudistamisprojektia, jälleenrakentaen vesiväylän, joka aikanaan virtasi Seoulin läpi ennen Joseon-dynastian periodia (1392-1910).

Cheonggyecheon joki Seoul Etelä-Korea.

Virtaus katettiin korotetulla moottoritiellä Korean sodan (1950-1953) jälkeen, osana maan sodanjälkeistä talouskehitystä.

Tämä korotettu moottoritie poistettiin vuonna 2003, joka palautti joen sen nykyiseen muotoonsa.

Cheonggyecheon alkaa Cheonggye Plazalta, suositulta kulttuuritapahtumapaikalta, virraten kaikkiaan 22 sillan alitse ennenkuin se yhtyy Hangang-jokeen, sisältäen useita nähtävyyksiä pituudensa varrella.

Cheonggyecheonin turbulenttia historiaa on esitelty Cheonggyecheonin museossa, joka avattiin syyskuussa 2005.

Museo tarjoaa kävijöille mahdollisuuden oppia lisää joen suhteen tehdyistä monista muutoksista, mukaanlukien sen maan alle piilottamisen ja restauroinnin nykyiseen olomuotoonsa.


Virtauksen tarina kerrotaan museossa, johon on ilmainen sisäänpääsy, pienoismallien ja periodista kertovien valokuvien avulla.