Sevilla nähtävyydet

Sevilla nähtävyydet parhaimmistoa ovat Sevillan katedraali, Sevillan Alcázar, Museo de Bellas Artes taidemuseo, Museo del Baile Flamenco museo, ja Isla Mágica huvipuisto.

Sevillan Katedraali (catedraldesevilla.es) on maailman suurin gotiikan tyylisuunnan kirkko ja neljänneksi suurin Kristinuskon kirkoista maailmassa.

Katedraalin, joka valmistui 1400-luvulla, huominarvoisin yksittäinen kohokohta on sen suuri torni, Giralda, joka rakennettiin Reconquistan jälkeen käyttäen aikaisemmin paikalla ollutta Almohad minaretin rakennetta pohjana, joka puolestaan oli ollut maailman suurin torni valmistuessaan 97,5 metrin korkeudellaan.


VIDEO: Deutsche Welle kanavan Sevilla-kaupunkikierros osan tärkeimmistä nähtävyyksistä, mm. Alcázarin, läpi.

Katedraaliin on kuuluisista historiallisista henkilöistä haudattu muun muassa Kristoffer Kolumbus.

Katedraaliin tutustuessa kannattaa käydä juuri sen tornin huipulla, josta on huikeat näkymät yli kauneimman Sevillan kaupungin.

Sevillan Alcázar (patronato-alcazarsevilla.es) on kuninkaallinen palatsi joka alunperin toimi Moorilaisena Al-Muwarak nimisenä linnoituksena.

Palatsi on yksi parhaimmista esimerkeistä mudéjar (Al-Andaluksen Moorit) arkkitehtuuria maailmassa ja rakennus on Espanjaan monarkin virallinen asunto Sevillassa.

Palatsi rakennettiin alunperin 1400-luvulla, mutta useat hallitsijat ovat lisänneet siihen oman jälkensä vuosisatojen kuluessa, eritoten Charles V, joka lisäsi kuuluisan arkkitehdin Luis de Vegan suunnittemia Italian Renesanssi tyylisen toisen kerroksen sisäpihan käytävälle.

Patio de las Doncellas sisäpiha onkin maailmankuulu monestakin syystä, ja sen mainetta on lisännyt se, että elokuvaohjaaja Scott Ridley kuvasi elokuvan Taivas Maan Päällä (Kingdom of Heaven) arkkitehtuuriltaan kaikkein dramaattisimpia osia juuri sisäpihalla.

Alcázar sijaitsee aivan Sevillan Katedraalia vastapäätä, joten näiden kahden nähtävyyden näkeminen on helppo yhdistää toisiinsa.

Museo de Bellas Artes taidemuseo (www.museosdeandalucia.es/cultura/museos/MBASE/?lng=en) on Espanjan toiseksi tärkein taidemuseo Madridin Prado taidemuseon jälkeen.

Museo koostuu 15:sta näyttelyhuoneesta, jotka tarjoavat kattavan katsauksen Sevillalaiseen taiteeseen aina Gotiikan periodilta 1900-luvun varhaisiin tyylisuuntiin.

Kokoelmista merkittävimmät näytillä olevat teokset sisältävät mestariteoksia muun muassa taitelijoilta Murillo, Pacheco, Zurbarán, Valdés Leal, ja useilta muilta Sevillan Koulukunnan mestareilta.

Museon etupuolella olevalla aukiolla on ulkoilma taidemarkkinat joka sunnuntaina noin kello 13:30 tienoilla.

Museo del Baile Flamenco museo (flamencomuseum.com) on yksi parhaista tavoista tutustua flamenco tanssiin, joka on yksi Andalusialaisen kulttuurin kulmakiviä.

Museo on jaettu kolmeen pääasialliseen näyttelykerrokseen.

Sisääntulokerros toimii paikkana, josta löydät museon kaupan sekä museon kenties kaikkein tärkeimmän osion, flamenco tanssin opetusta, muutaman tanssiliikkeen kotiin tuomiseksi.

Toisessa kerroksessa voit puolestaan tutustua flamenco tanssiin erilaisten audio-visuaalisten esitysten avulla, ja kolmas kerros on varattu flamenco aiheisille näyttelyille.

Käynti flamenco museoon kannattaa ajoittaa siten että näet samalla museossa esitettävän autenttisen flamenco esityksen. Näiden esitysaika vaihtelee kausittain, joten museoon kannattaa soittaa etukäteen oikean ajankohdan selvittämiseksi.

Sevilla nähtävyydet parhaimmistoa on myös Isla Mágica huvipuisto (islamagica.es), joka sijaitsee Cartuja saarella, ja se on rakennettu puisto alueelle, jolla pidettiin Sevilla Expo ’92 maailmannäyttely.

Puisto avasi ovensa vieraille ensi kertaa vuonna 1997.

Puiston kohokohtiin kuuluvat erilaiset vuoristoradat, muut huvipuistolaitteet, ja live ja filmi show esitykset.

Yksittäisistä huvilaitteista kohokohtia ovat varsinkin “Cinemoción” liikkuvine penkkeineen ja valtavan kokoisine elokuvakankaineen, joka on myös maailman isoin virtuaalitodellisuus elokuvateattereista, ja “El Jaguar” vuoristorata, joka on ensimmäinen ympäri menevä vuoristorata Espanjassa (rata menee ympäri kaiken kaikkiaan viisi kertaa).