Skiathos Kreikka nähtävyydet

Suosituimpiin Skiathos Kreikka nähtävyydet kohteisiin kuuluvat Evangelistran luostari, Koukounaries ranta, Xerxes ranta, Lalarian pyöreät rantakalliot, sekä Tsougria.

Evangelistran luostari on vuonna 1794 perustettu luostari, joka sijaitsee upealla paikalla, Karaflizanakan, Skiathosin saaren korkeimman kohdan vieressä.

Luostarilla työskenteli sen kulta-aikana parhaimmillaan noin 70 munkkia, mutta nykyisin vain yksi, ja hänen avustajansa.

Evangelistra onkin rauhaisa paikka tutustua perinteiseen kreikkalaiseen luostarirakentamiseen ja -elämään, kohokohtina mm. luostarin kirkon alttarilta löytyvät puuveistokset.

Luostarille pääsee Skiathoksen kylästä bussilla, jotka ajavat väliä viidesti päivittäin, siten, että ensimmäinen lähtö Skiathoksen kylästä on klo 7:30, viimeisen paluun tapahtuessa klo 19:00.

Koukounaries on Skiathoksen kuuluisin ranta, ja sillä on maine myös koko Aegeanmeren kauneimpana rantana.

Ranta tarjoaa lähes kilometrin verran kultaisen hiekan rannikkoa, jonka vierestä löytyy luonnollista auringonsuojaa tarjoavia varjostinkuuseja (fi.wikipedia.org/wiki/Varjostinkuusikasvit).

Rantaa on myös kehitetty erittäin turistiystävälliseksi, ja sen yhteyteen onkin rakennettu kaikkiaan 3 rantatavernaa, 3 vesiurheilukoulua, sekä 2 ranta-kioskia.

Xerxes ranta on puolestaan kuuluisa sen historiallisen merkityksen takia, sillä vuoden 2007 elokuvassa “300” esitetty persialaisten, kuninkaansa Xerxeksen johdolla tekemä hyökkäys Eurooppaan vuonna 480 e.Kr. pysähtyi laivaston osalta Skiathoksen edustalla olleeseen tuhoisaan myrskyyn ja saaren rantakallioihin.

Rantana paikka on erittäin rauhaisa, turistimassoista vapaa alue, joka on auringosta nauttimiseen erittäin tuulelta suojaisa, korkeahkojen hiekkaseinämien ympäröimä poukama.

Lalarian pyöreät rantakalliot löytyvät Skiathos saaren pohjoiselta puolelta.

Kallioiden keskellä olevalle rannalle pääsee käymään ainoastaan laivoilla, joita lähtee aamuisin Skiathoksen kylän vanhasta satamasta, tarjoten kahden tunnin risteilyn Lalarian rannalle ja takaisin.

Rannalta löytyy myös harmaan marmorin pieniä pyöreitä rantakiviä ja kirkasta, turkoosin väristä kahlausrantaa, mutta päänähtävyys ovat kuitenkin merenkäynnin muokkaamat pyöreät, harmaat rantakalliot.

Tsougria on isoin Skiathoksen lähisaarista, yksi suosituimmista turkkilaistyylisten caique (en.wikipedia.org/wiki/Caïque) puuveneiden avulla tarjolla olevista päiväristeilypaikoista, ja rauhallisuuden keidas muutoin varsinkin kesäkautena turistien valloittamalla alueella.


Saarelta löytyy tutkittavaa kolmen ison rannan muodossa, joista päärannan yhteydestä löytyy turistikauden aikana taverna, jonka ruokalistan muodostavat kalaruoat, omeletit, sekä kreikkalaiset salaatit.