Slovenia laskettelu

Slovenia laskettelukeskuksia on tarjolla kaikkiaan 45, ja maailmankuuluja niistä ovat varsinkin Kranjska Gora ja Maribor Pohorje hiihtokeskukset.

Kuuluisista hiihtokeskuksista Kranjska Gora (kranjska-gora.si) sijaitsee Juliaanisten alppien alueella, ja paikka toimii vuosittain pitopaikkana mm. miesten slalomin ja suur-pujottelun maailmancup kilpailuille.

Toinen kuuluisista hiihtokeskuksista, Maribor Pohorje (pohorje.org), joka on suurin hiihtokeskus Sloveniassa, toimii puolestaan vuosittain naisten slalomin ja suurpujottelun Golden Fox kilpailujen näyttämönä.

Korkeimmalla oleva hiihtokeskus Sloveniasssa on Kanin vuorella (www.boveckanin.si), jonka rinteet sijaitsevat 1600 m – 2300 m korkeuksissa, ja jossa hiihtokausi jatkuu pitkälle kevääseen.

Muihin suosittuihin Slovenian laskettelukeskuksiin kuuluvat Krvavec (www.rtc-krvavec.si), suhteellisen lähellä Ljubljanan kaupunkia, Rogla (www.rogla.eu) Zreče Pohorje maakunnassa, sekä Golte (www.golte.si) Mozirje kylän vieressä.

Modernein perhehiihtokeskus Sloveniassa on Cerkno Hiihtokeskus (www.ski-cerkno.com), noin 10 km Cerknon kylästä.

Useimmissa isommissa Slovenian hiihtokeskus kohteissa on rinteiden lisäksi myös murtomaahiihto latuja, alueita lumilautailuun ja new school lasketteluun, sekä myös hiihtovaellus alueita.

Murtomaahiihto latuja löytyy Sloveniasta myös monien järvien ja tasankojen ympäristöstä, kuten Pokljuka, jossa järjestetään vuosittain mm. ampumahiihdon maailmancup kilpailu, sekä Bloke tasanko, joka on yksi vanhimpia hiihtokeskuksia koko Euroopan alueella.

Joissakin hiihtokeskuksissa on mahdollista myös osallistua vaikkapa koiravaljakko safarille tai hevosvaunuajelulle talvisessa Slovenian maastossa.

Voit tutustua kaikkiin Slovenian hiihtokeskuksiin maan virallisen turistimin edistämiskeskuksen nettisivujen kautta osoitteessa www.slovenia.info.


Sivusto esittelee kunkin hiihtokeskuksen suhteessa tarjolla olevien rinteiden määrään, hiihtohissien määrään, oheispalveluihin, hintoihin, ja tarjolla ovat myös yhteystiedot kustakin paikasta.