Sofia Bulgaria

Sofia Bulgaria on yksi vanhimmista kaupungeista Euroopasta, ja mainitaan ‘Serdica‘ nimisenä niinkin varhain kuin 29 e.Kr.

Sofia on Bulgarian pääkaupunki ja maan suurin kaupunki, ja toisaalta Euroopan Unionin mittakaavassa 12:ksi suurin, 1,4 miljoonan asukasmäärältään.

Kaupunki sijaitsee läntisessä osassa Bulgariaa, dramaattisella paikalla aivan Vitosha vuoren edustalla.

Maan suosituimman turismin kohdekaupungin tittelin ohella Sofia on myös Bulgarian hallinnollinen, kulttuurillinen, taloudellinen, ja koulutuksellinen keskus.

Saint Sofia statue Bulgaria

KUVA: Näkymä aivan Sofian ydinkeskustassa olevaan Nezavisimost (itsenäisyyden) aukiolle, jota reunustaa upea, kahdeksan metriä korkea “Sofia” patsas, 16 m korkean pylvään huipulla. Patsas on vuodelta 2000, jolloin se korvasi paikalla aikaisemmin olleen ja vuonna 1991 poistetun Lenin patsaan.

Mall of Sofia Bulgaria

KUVA: Sofia on sekoitus modernia ja vanhaa, vanhoja putiikkeja ja moderneja kauppakeskuksia, joista isoin on kuvan Mall of Sofia kauppakeskus (www.mallofsofia.com). Ostosten teon suhteen kannattaa tarkastaa myös Vitosha Bulevardi, joka on luokiteltu maailman 22:ksi kalleimmaksi ostoskaduksi maailmassa, ja tarjoaa korkeatasoisia putiikkeja ja designer-muotia.

Sofia bus station Bulgaria

KUVA: Sofiasta on erinomaiset jatkoyhteydet lähialueisiin, kuten vaikkapa Istanbuliin, varsinkin bussilla. Kuvassa kaupungin keskus bussi-asema.

Maria Luisa Boulevard Sofia Bulgaria

KUVA: Sofia tarjoaa kaupungin sisäiseen liikenteeseen useita eri vaihtoehtoja, mukaanlukien historialliset raitiovaunut, joista yksi kuvassa Maria Luisa Bulevardilla, Hotel Lionin (www.hotelslion.bg) ja Leijonapatsaiden koristaman sillan kohdalla.

Sofia train station statue Bulgaria

KUVA: Sofian juna-asema on yksi dramaattisimmista rakennuksista kaupungissa tarjoamansa jylhän neuvosto-arkkitehtuurinsa vuoksi, ja sen yksityiskohtiin kuuluu sen erikoinen telttarakennelma, kuvan patsaan taustalla. Junamatkojen suunnittelu Sofiasta eteenpäin, vaikkapaRomaniaan, onnistuu BDZ:n (www.bdz.bg) (paikallinen VR) avulla.


 

VIDEO: Esittelyvideo Sofiasta matkailukohteena.

Sofian suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa…

  • Aleksander Nevski katedraali (yksi suurimmista Itäisen Euroopan ortodoksi uskonnon kirkoista),
  • Mall of Sofia kauppakeskus (jossa on myös Itäisen Euroopan ensimmäinen 3D IMAX elokuvateatteri), sekä
  • Tsentralna Sofiiska Sinagoga (isoin sefardijuutalaisten synagogi Euroopassa).

Bulgarian matkat


Bulgarian matkat ovat kasvaneet suosiossa suomalaisten keskuudessa, ja turisteja maahan tuovat sen kulttuurinähtävyydet, Mustanmeren rannikon lomakohteet, sekä vuoristo-lomakylät.