Sonera Stadion Helsinki

Sonera Stadion Helsinki on 10 770 katsojan kapasiteetin omaava jalkapallostadion Helsingin Töölön kaupunginosassa.

Stadium, josta käytettiin alunperin lempinimeä “Finski” sen ensimmäisen sponsorin, Finnairin, mukaan, avattiin yleisökäyttöön vuonna 2000.

Rakennus, jonka suunnittelivat Olivier Lemarchand, Ritva Kokkola, ja Thomas Seehan, on valmistettu betoni- ja teräsrakenteisena, ja sen pääomistajana toimii nykyisin Helsingin kaupunki.

Finnair stadion Helsinki

KUVA: Sonera Stadium kuvattuna sen vierellä olevan Helsingin Olympiastadioninkyljestä.

Kenttää käytetään varsinkin erilaisiin jalkapallon suurtapahtumiin, sekä jalkapallojoukkue HJK:n (www.hjk.fi) ja sen reservijoukkueen Klubi-04:n otteluihin.

Jalkapallon ohella stadionia ovat ajoittain käyttäneet Superpesis (www.superpesis.fi) sekä Suomen amerikkalaisen jalkapallon (www.sajl.org) yhdistys, joka on järjestänyt stadionilla niin sarja- kuin maaotteluitakin.

Stadion käyttää tekonurmista pelikenttää, kooltaan 105 × 68 metriä, ja se täyttää mm. kriteerit UEFA:n eurocupien sekä maaotteluiden pelaamiselle.


Sonera Stadiumin ravintola on FreshCo, joka toimii sekä erilaisten tapahtumien yhteydessä, lounasravintolana sekä tilausravintolana yksityis- ja yritystapahtumissa.