Space Coastin nähtävyydet

Katsaus Yhdysvaltojen Floridan osavaltion Space Coast alueen parhaimpiin nähtävyyksiin, mukaanlukien Skydive Space Center, Kennedy Space Center, sekä US Astronaut Hall of Fame.

Space Coastin seudun ilmiselvin nähtävyys on Kennedy Space Center, jossa vierailijat voivat oppia mikä teki tästä seudusta niin kuuluisan ylipäätään.

Space Coast Florida Yhdysvallat.

Merkittäviin, kansainvälisesti tunnettuihin kohokohtiin lukeutuu lisäksi Port Canaveral, jonka on yksi maailman vilkkaimmin liikennöidyistä risteilysatamista.

Rantaelämää viettäviä varten Space Coast on myös omiaan, yhtenä kuuluisana pisteenä Cocoa Beachin Ron Jon Surf Shop, joka on maailman suurin surf-kauppa.

Yksi lisäkunnianosoitus Space Coastille on sen maailman suurin kokoelma astronauttien esineitä, joka löytyy U.S. Astronaut Hall of Fame museosta.

Kokonaisuutena Space Coast edustaa luontoa parhaimmassa olomuodossaan, jossa muun muassa Canaveral National Seashore on pitkälti koskematonta ja turmelematonta luontoa, paikkana, missä voit törmätä jopa uhanalaisiin eläimiin.

Yksi Space Coastin vähemmän tunnetuista ulkoilmahelmistä on Wickham Park, joka on aina täynnä ihmisiä festivaalien ja tapahtumien yhteydessä – mukaanlukien Food Truck Fridays -tapahtumat.

Voit pakata mukaan teltan ja pysyä Wickham Park -puistossa yliyön, joka tuo Floridan villimmän puolen lähelle ja henkilökohtaiseksi kokemukseksi.

1) Wickham Park

Wickham Park Space Coast Yhdysvallat.

Wickham Park on yksi Floridan kävijöiden suosikki-ulkoilmakohteista, joka on syrjässä suosituimmista turistirysistä, ei-turistikohteena osana Space Coastia.

Puisto, joka on erityisen suosittu yliopisto-opiskelijoiden parissa, sijaitsee Eastern Florida State College -yliopiston Melbourne kampuksen yhteydessä, joka tarkoittaa käytännössä runsasta valikoimaa tapahtumia aina keskiaikaisesta festivaalista monikulttuurillisiin juhlintoihin saakka.

Perjantai-ilta Wickham Park puistossa on ruokarekka-ilta.

Voit napata muutoinkin maukkaan aterian alueen ruokailupaikoista mukaasi, ja suunnata kohti rantaa, jossa kohokohtiin kuuluvat delfiinien havainnot.

Wickham Park sisältää monipuolisesti hauskoja ominaisuuksia ja oheispalveluita, mukaanlukien leiriytymismahdollisuuden (sähköpistokkeilla), monipuolisesti polkuja, uintipaikkoja, paviljonki, hevostalleja, useita järviä, frisbee-golf rata, lentopallokenttä, jalkapallokenttiä, koirapuisto, amfiteatteri, ja paljon muuta.

2) Skydive Space Center

Skydive Space Center Space Coast Florida Yhdysvallat.

Titusvillen Skydive Space Center on yksi Space Coastin kaikkein jännittävimmistä aktiviteeteista. Kyseessä on maailman korkein hyppy, 5486 metrin korkeudesta.

Paikka on myös ainoa pudotusalue maailmassa, joka ylikatsoo Kennedy Space Centerin sekä Cape Canaveralin.

Skydive Space Center omaa erikoisluvan NASA:lta lentää aivan sukkuloiden laukaisualustan ja kiitoradan päältä, joten yhtiön avulla sinulla on mahdollisuus kokea uniikki, ainutlaatuinen avaruuskeskus-ilmakierros, jota ei voi kokea millään muulla tavalla.

Hyppyjä on useita erilaisia ja eri budjeteille, mukaanlukien budjettihyppy tai video- ja valokuvaustodisteita kokemuksesta sisältävä vaihtoehto.

3) Merritt Islandin kansallinen villieläinten suojelualue (Merritt Island National Wildlife Refuge)

Suojelualue on kooltaan noin 566 neliökilometrin verran suoseutua, jossa asustaa yli 1500 lajiketta kasveja ja eläimiä, mukaanlukien yli 300 tyyppiä lintuja, aaverapuja, valekarettikilpikonnia, ja liemikilpikonnia, matelijoita, pesukarhuja, sekä punailveksiä.

Tämä luonnon aarrearkku on kokonaisuudessaan NASA:n omistama ja ylläpitämä, tarjoten yleisölle useita tapoja paikan kokemiseen.

Voit esimerkiksi osallistua opastetulle kiertokäynnille tai tutkia paikkaa neljän erilaisen kävelypolun avulla, jotka vaihtelevat pituudeltaan 400 metristä kahdeksaan kilometriin saakka.

Täydellisen villieläinkokemuksen suojelualueella käynnistä tekevät tarjolla olevat veneily- ja kanoottimelontamahdollisuudet, manaattien tarkkailupaikka (jossa on manaateista lisäinformaatiota antavia paneeleita), rannikon dyynit, suolavesisuistot, kalastusmahdollisuudet, sekä tilaisuudet luonnon valokuvaukseen.

4) Canaveral National Seashore

Canaveral National Seashore, joka sijaitsee puolessavälissä Floridan itärannikkoa New Smyrna Beachin ja Titusvillen välissä, on 23 335 hehtaarin kokoinen kansallinen suojeltu ranta-alue, johon sisältyy 38,6 km pituinen ranta.

Kansallinen suojeltu rannikko-alue toimii kotipaikkana yli 1000 eri kasvilajille ja 300 lintulajille, mukaanlukien 14 uhanalaista tai sukupuuton vaarassa olevaa lajia.

Rantapuisto, joka on merikilpikonnien suosimaa pesimäaluetta, on Floridan luontoa aidoimmillaan, villinä ja koskemattomana.

Vierailijat voivat nauttia leiriytymisestä suojelu-alueella (luvan kanssa), merellisistä rannoista, surffauksesta, kalastuksesta, veneilystä, sekä metsästyksestä.

Metsänvartijat tarjoavat ohjelmia vuoden ympäri liittyen aiheisiin kuten kanoottimelonta ja merikilpikonnien pesintä.

Suosittu reitti tutustua omatoimisesti rantapuistoon on Black Point Wildlife Drive, joka kulkee läpi suomaan.

Tarjolla on lisäksi WC-tiloja ja pieni kirjakauppa, mutta ei sen kehittyneempiä oheispalveluita, sillä puisto on tarjoitettu luonnon rauhasta nauttimiseen.

5) Port Canaveral

Port Canaveral on yksi maailman vilkkaimmin liikennöidyistä risteilysatamista.

Vaikka sataman kautta kulkee vuosittain miljoonia risteilymatkustajia, paikan ilmapiiri on säilynyt tästä huolimatta rentona.

Cape Canaveralissa A1A väylästä pääsyn paikalle tarjoava Port Canaveral toimii teollisena, taloudellisena, ja luksus-liikennöintikeskuksena, joka yhdistää maa-, meri-, ilma-, ja avaruusmatkailun.

Sataman päivittäisen maahantuonti-/vienti-toiminnan ohella paikka sisältää seitsemän parhaimpiin lukeutuvaa risteilyterminaalia.

Oheispalveluihin lukeutuvat syvämerenkalustusretket ja venevuokraukset.

Sataman osioista Cove at Port Canaveral on vedenrannan vapaa-ajan vieton alue, koti useille ravintoloille, myymälöille, charter-veneille, ja nähtävyyksille.

6) Ron Jon Surf Shop

Cocoa Beachin yhteydessä toimiva Ron Jon Surf Shop on maailman kuuluisin surf-kauppa.

Voit itse asiassa löytää Ron Jon myymälöitä koko rannan myötäisesti, aina New Jerseystä Marylandiin, mutta myymälä on suosittu turistinähtävyys myös Space Coastilla.

Myymälä on itse asiassa sekä ketjun suurin myymälä, että koko maailman suurin surf-kauppa.

Voit hankkia kaupasta erilaisia matkamuistoja, aurinkovoidetta, uuden uimapuvun, tai vaikkapa tietysti surffauslaudan.

Ron Jon, Cocoa Beachin maamerkki, sisältää kaikkea mitä tarvitset rannalla päivän viettämiseen.

7) US Astronaut Hall of Fame

US Astronaut Hall of Fame keskus tarjoaa maailman suurimman kokoelman astronauttien esineitä, toimien kunnianosoituksena Amerikan neljällekymmenelle-neljälle ensimmäiselle astronautille.

Keskuksessa voit nähdä esineitä kaikista menneistä avaruuslennoista ja astronauttien henkilökohtaisia muistoesineitä.

Monet esineistä ovat sekä harvinaisia että lumoavia, ja näyttelyt ovat inspiroivia kokonaisuuksia. Yksi kohokohdista on Hall of Heroes osion lasietsaukset.

Lisäksi voit ottaa oman avaruusaluksesi kontrolliisi 3D-360 Simulator -simulaattorilaitteella, jossa voit rakentaa ja laukaista oman rakettisi avaruuteen.

US Astronaut Hall of Famessa voit interaktiivisten näyttelyiden avulla kokea kuussa kävelemisen tunteen.

Keskuksen kolmas kerros on erinomainen paikka panoramisille näkymille Kennedy Space Centeriin ja Indian River Lagoonille.

Kaiken ohella Hall of Fame operoi yhteistyössä US Space Campin kanssa.

8) The Cocoa Beach Pier

Hieman yli 800 metriä pohjoiseen State Road 520 tietä A1A liittymästä löydät The Pier -kokonaisuuden, joka on jännittävä jatke Cocoa Beachin ja Space Coastin nähtävyyksiin.

Alueella voit nauttia live-musiikista – täällä esiintyneisiin artisteihin lukeutuessa muun muassa Beach Boys ja UB40 – samalla kun nautit herkullisesta ruoasta useita kymmeniä metrejä Atlantin valtameren yläpuolella “Oh Shucks” -ravintolassa.

Voit myös kävellä laiturin päätyyn Marlins-ravintolan tarjoamia klassisia kala-ja äyriäisruokia varten, vaihtoehtoihin kuuluessa lisäksi The Boardwalk ja Atlantic Ocean Grille erinomaisine ruokalistoineen.

Kokonaisuutta täydentävät The Pierin muistoesinemyymälät, lentopallokentät, sekä kalastuspaikat. Tämä 243 metriä pitkä maamerkki tarjoaa myös yhden alueen parhaista paikoista surffaukseen.

9) Brevard Zoo

Brevard Zoo on Yhdysvaltain ainoa eläintarha, joka tarjoaa kajakkiretkiä puistonsa alueelle, sisältäen yhteensä yli 880 eläintä eri puolilta maailmaa.

Voit mm. tutustua lähietäisyydeltä muun muassa valkosarvikuonon kanssa osana “Rhino Encounter” kokemusta (tarjolla klo 12-13), kulkea Cape to Cairo express-junan kyydissä, syöttää neitokakaduja ja lorikeet-lintuja lintuhuoneessa, tutustua eläintarhan asukkaisiin paijauseläintarhassa, sekä loiskutella vedellisten olentojen kanssa Paws On Play -laguunissa.

Muita käynnin kohokohtia ovat eläinpuiston kahvila ja muistoesinemyymälä, yliyön kestävät seikkailut, leiriytymiset, ja mahdollisuus vuokrata Nyami Nyami River Lodge -mökki erikoistapahtumia varten.

10) Kennedy Space Center

Space Coast on nimetty sen uniikin menneisyytensä NASA:n kanssa ansiosta, joka historiana liittyy keskeisesti Kennedy Space Centeriin.

Vaikka NASA:n viimeisin sukkulalaukaus avaruuteen tapahtui joitakin vuosia sitten, voit edelleen seurata ajoittaisia yksityisiä rakettilaukaisuja.

Kennedy Space Center on paikka nähdä ja kokea Amerikan legendaarinen avaruusohjelma sekä saada katsaus oikean avaruustutkimuslaitoksen toimintaan.


Voit ottaa osana käyntiä opastetun kierroksen, tai omatoimisesti kiertää historiallisista avaruustapahtumista kertovia näyttelyitä, nähdä 3D IMAX filmejä liittyen menneisiin, nykyisiin, ja tuleviin avaruuslentoihin, ja voit jopa päästä vertikaaliseen asentoon Shuttle Launch Experience -kokemuksessa.