St. Petersburgin & Clearwaterin nähtävyydet

Katsaus Yhdysvaltain Floridan osavaltion St. Petersburgin kaupungin ja sen lähellä sijaitsevan Clearwaterin parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien Pier 60, Dali-museo, sekä Clearwater Marine Aquarium.

St. Petersburgin ja Clearwaterin alueet sisältävät useita Yhdysvaltojen parhaisiin kuuluvia rantoja, jotka tuovatkin alueelle eniten lomailijoita viettämään rentoa, auringontäytteistä lomailua upeiden valkoisten hiekkojen äärelle.

St. Petersburg & Clearwater Florida Yhdysvallat.

Seudulta löytyy monipuolisesti aktiviteetteja perheille, jotka haluavat viettää aikaa Meksikonlahden äärellä, mukaanlukien vierailut Fort De Soto Park -puiston 11,3 km pituisille kuvankauniille rannoille.

Mikäli olet luonnosta nauttiva lomailija, Clearwater Marine Aquarium on sekä merellistä eläimistöä esittelevä meriakvaario että toimiva merieläinten sairaala, jonka asukkaista löytyy mm. Delfiinitarina ja Delfiinitarina 2 elokuvien tähti, “Winter”, yksi maailman ainoista julkkisdelfiineistä.

Muista kohteista Floridan kasvitieteelliset puutarhat (Florida Botanical Gardens) tarjoaa pääsyn katsomaan kauniita perhosia, trooppisia kasveja, sekä jopa uhanalaisia lajeja kuten valkopäämerikotkia.

Voit myös vapauttaa sisäisen taiteilijasi St. Petersburgissa vierailemalla kaupungin Dali-museossa, joka sisältää vaikutuksen tekevän kokoelman taiteilijan töitä ainutlaatuisen rakennuksen puitteissa.

Morean Arts Center keskuksen Chihuly Collection on puolestaan paikka, jossa voit nähdä uskomattomia lasitaideteoksia.

Muihin vapaa-ajan vieton tapoihin St. Petersburgissa ja Clearwaterissa kuuluvat muun muassa venevuokraukset, vesiurheilulajit, golfin peluu täydellisissä sääoloissa vuoden ympäri, urheilutapahtumat, sekä erilaiset seikkailuretket.

Paikallinen tapahtumakalenteriin kuuluu kaikkea aina suurten tähtien konserteista ja performansseista lauantaisiin taidekävelyihin ja vuosittaisiin ruoka- ja musiikkifestivaaleihin saakka.

1) Pier 60

Clearwaterissa sijaitseva Pier 60 on paikka, jossa voi kokea ilmaisen, jokailtaisen auringonlaskun näytöksen oheistapahtumineen.

Perhe-ystävällisenä perinteenä järjestettävä festivaali tapahtuu päivittäinen klo 16:30 – 20:30, sään salliessa.

Tapahtuman kohokohtiin kuuluvat paikallisten taiteilijoiden ja käsityöläisten pop-up kauppoja sekä katutaiteilijoita, tarjoten live-maalausesityksiä, taikashow-numeroita, jonglöörausta, tulennielentää, puujaloilla kävelyä, ja paljon muuta, jotka houkuttelevat suuria katsojajoukkoja paikalle.

Pier 60 sisältää lisäksi tilavan leikkipuiston lapsia varten, pitäen heidät virkeinä pääshowta, auringonlaskua, odoteltaessa.

Osasta iltoja ohjelmistoon kuuluu Sunset Cineman ilmaiset elokuvanäytökset, joita varten sinun kannattaa ottaa mukaan rantapyyhe tai nurmikkotuoli hyvää katselupaikkaa varten.

2) Fort De Soto Park

Tierra Verden veneily-yhteisössä sijaitseva Fort De Soto Park -puisto on enemmän kuin pelkkä ranta.

Kyseessä on kokonaisuutena tyrmäävän kaunis, viiden saaren ja yli 400 hehtaarin alueen kattava puisto Meksikonlahden sekä Tampa Bayn puitteissa.

Ranta on voittanut yleisöäänestyksiä perheille parhaiten sopivana rantana koko Yhdysvaltojen alueella, sisältäen yli 11 km verran valkoisen hiekan ratana ja monipuolisen valikoiman vesi-aktiviteetteja.

Voit vuokrata rannalta kanootin, kajakin, tai päälläseisottavan melontalaudan ja tutustua seudun tyyniin vesiin.

Fort De Soto Park sisältää myös leiriytymispaikkoja, piknik-pöytiä, leikkipuistoja, paikkoja laittaa oma vene vesille, kaksi kalastuslaituria, sekä historillisen linnoituksen Espanjan-Yhdysvaltain sodan ajoilta.

Vierailijat voivat patikoida ja polkupyöräillä (voit vuokrata mm. motobike-rantapyörän) tutustuakseen puiston luontopolkuihin, jossa vastaan tulee alueelle ominaista eläimistöä ja kasvistoa.

3) Dali-museo (The Dali Museum)

St. Petersburgin kaupungin viehättävässä keskustassa sijaitseva Dali-museo omaa vaikutuksen tekevän kokoelman Salvador Dalin tekemää taidetta.

Jo itse taidemuseon rakennus on taideteos yli tuhannella kolmionmuotoisella lasipaneelillaan.

Kyseessä on ainutlaatuinen rakenne koko Pohjois-Amerikan mittakaavassa, jonka katolla oleva, massiivinen Dali-logo on nähtävissä vain ilmasta käsin lentokoneella ja helikopterilla (tai Google Mapsin avulla).

Lempinimen “The Enigma” (suomeksi “Arvoitus”) saanut rakennus tarjoaa henkeäsalpaavat näkymät maalaukselliseen St. Petersburgin rantaseutuun.

Museon sisältä löydät yli 2000 taideteosta, mukana muun muassa öljymaalauksia, vesiväritöitä, piirustuksia, painotaidetta, valokuvia, veistosteoksia, sekä taide-esineitä.

Dali-museon toimintaan kuuluu vuoden varrella kattavasti erilaisia erikoisohjelmia, mukaanlukien työpajoja, luentosarjoja, filmi-esityksiä, ja perhetapahtumia.

Pääsylippu museoon sisältää pääsyn kaikkiin taidegallerioihin, erikoisnäyttelyihin, opastettuihin yleisökiertokäynteihin, kuin myös audio-oppaan.

4) Floridan kasvitieteelliset puutarhat (Florida Botanical Gardens)


Largossa, noin 6,4 km päässä itään Indian Rocks Beachista sijaitseva Floridan kasvitieteelliset puutarhat ovat trooppinen, puhdasta tyyneyttä edustava keidas, jonne on ilmainen sisäänpääsy.

Kokonaisuuteen kuuluu yli 25 puutarhaa ja 60 rehevää, maisemoitua hehtaaria, ollen täydellinen käyntikohde luontoa rakastaville turisteille.

Kasvitieteellisten puutarhojen alueella voit tutustua monenlaisiin trooppisiin kasveihin, kuten hibiscus-kukkiin ja Floridalle ominaisiin hedelmäkasveihin.

Paikka sisältää lisäksi yli 150 erilaista lajia lintuja, matelijoita, ja muita eläimiä, mukaanlukien uhanalaisia lajeja kuten valkopäämerikotkia, maakilpikonnia (Gopherus polyphemus), ja Shermanin kettuoravia (Sciurus niger shermani).

Tarjolla on monipuolinen valikoima aktiviteetteja koko perheelle perhosten, villieläinten, ja trooppisten puiden ihailun lomassa.

Mukana tarjonnassa on myös lasten oma luontopolku sekä karttoja, jotka auttavat perheitä navigoimaan kasvitieteellisten puutarhojen alueella

Ennenkuin poistut nähtävyydestä, sinun kannattaa pistäytyä Botanical Bounty -muistoesinemyymälässä, joka sijaitsee paikan Garden Welcome Center -vierailijakeskuksen tiloissa.’

5) John’s Pass Village and Boardwalk

John’s Pass Village and Boardwalk on maalaismaiseksi kalastajakyläksi suunniteltu nähtävyys, vedenrannan vapaa-ajanvieton kompleksi, jossa mukana on matkamuistomyymälöitä, putiikkeja, baareja, yökerhoja, veneen vuokrausta, ja live-musiikkia.

Keskus on rakennettu 335 metrin pituisen puisen jalkakäytävän ympärille, jossa saat nauttia Meksikonlahden näkymistä ja äänimaailmasta hienoissa puitteissa.

Kohokohtia kompleksissa ovat esimerkiksi mahdollisuus syöttää eläviä alligaattoreita, kalastusveneiden charterit, kajakkimelontaretket, simpukankuorien keräilyretket, auringonlaskun risteilyt, sekä delfiinien katselukierrokset.

John’s Pass Village and Boardwalk järjestää jokaisena lauantaina erikoisohjelmana live-bändejä ja erikoisdrinkkejä kohteissa Bamboo Beach Bar and Grill, The Florida Winery, ja The Hut.

6) Sky Surfing Aviation

Adrenaliinintäytteisiä lomakokemuksia hakeville St. Petersburgin ja Clearwaterin alueella tarjolla on Sky Surfing Aviation.

Kokemuksessa nouset lentävän moottoripyörän selkään, jota seuraa huikea nousu ilmaan sekä ikimuistoiset näkymät samalla kun surffaat ilmojen halki.

FAA-sertifioidun lennonopettajan johdolla operoimassa kokemuksessa opit perusteet lajista, jota kutsutaan kolmipyörälentämiseksi.

Koska näissä lentolaitteissa on riippuliito-tyyliset siivet, ne on suunniteltu laskeutumaan myös täysin ilman voimanlähdettä.

Useimmat turistit valitsevan yhden tunnin kestävän lentokokemuksen, jonka aikana pääset näkemään alueen kohokohdista mm. paikat Clearwater Marine Aquarium, Clearwater Marina, Pier 60, Shell Key, John’s Pass, Fort DeSoto, Sunshine Skyway Bridge, ja tietysti myös osan Meksikonlahtea.

Sinun kannattaa olla tarkkaavainen lennon aikana, sillä usein näkyviin tulee esimerkiksi delfiinejä, manaatteja, merikilpikonnia, keihäsrauskuja, ja jopa haikaloja.

Pidempää kokemusta halajavat voivat valita myös 2,5 tuntisen lennon tai oman suunnitelman pohjalta toteutettavan, räätälöidyn puolen päivän seikkailun.

Kolmipyörälennon hinta riippuu valitsemastasi lennon pituudesta. Kaikki lennot lähtevät ilmaan Clearwater Airparkista.

7) Tarpon Springs Sponge Docks

Tarpon Springs Sponge Docks antaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua alueen erikoiseen ja kiehtovaan pesusieni-kulttuuriin.

Kreikkalaiset siirtolaiset asettuivan aikanaan asumaan Tarpon Springsin rannikkoseuduille, ja havaitsivat alueen olevan rikas hyvin kaupaksi käyneiden pesusienien (spongia officinalis) suhteen.

Nämä perheet avasivat seudulle joukon kreikkalaisia ravintoloita ja leipomoita, kuin myös muistoesinemyymälöitä, kaupaten simpukankuoria sekä pesusieniä.

Kun kävelet pitkin värikästä Dodecanese Boulevard -katua, voit ruokailla aidon kreikkalaisen ruokakulttuurin parissa ja käydä niissä alkuperäisissä (edelleen samojen perheiden omistamissa) kaupoissa, jotka loivat Tarpon Springsille sen maineen pesusienien suhteen.

8) Spring Training – Spectrum Field

Spectrum Field Clearwater Florida Yhdysvallat.

Maaliskuu on poikkeuksellista aikaa Clearwaterissa, kun baseballin MLB-ammattilaissarjan pelaajat tulevat Spectrum Field kentälle aloittamaan harjoituskautensa seudun täydellisissä oloissa tulevaa runkosarjaa varten.

Näiden ammattilaispelaajien harjoituskauteen kuuluu sekä harjoitusotteluita että näytöspelejä, joita urheilulajin fanit tulevat katsomaan eri puolilta Yhdysvaltoja.

St. Petersburg/Clearwater alue on toiminut isäntänä näille baseball-ammattilaisten kevätharjoituksille vuodesta 1914, ja MLB-joukkue Philadelphia Phillies on tullut nimenomaan Clearwateriin vuodesta 1948.

Phillies ei ole kuitenkaan ainoa seudulla kevätharjoituksiaan toteuttava MLB-seura, sillä Toronto Blue Jays on vieraillut keväisin läheisellä Dunedinin kentällä vuodesta 1977.

Spectrum Field on erinomainen paikka käydä katsomassa näitä alansa huippuja pelaamassa harjoitusotteluita, sisältäen yli 7000 istuinpaikkaa erinomaisilla näkymillä pelikentälle.

Stadionin oheispalveluihin kuuluvat VIP-sviitit, lasten leikkialue, Tiki Pavilion, josta saa ostettua kylmiä juomia pelin seuraamisen yhteyteen, sekä ravintolamaailma, jonka ruokalistoilta löytyy aina kuuluisa philadelphialainen erikoisuus, Phillie Cheesesteak.

Kevätharjoituskauden ulkopuolella Spectrum Field kenttä toimii kotikenttänä paikalliselle, alemmalla sarjatasolla pelaavalle baseball-seura Clearwater Threshersille.

9) Chihuly Collection

Chihuly Collection on taidemuseo, joka on omistettu taiteilija Dale Chihulyn uskomattomille lasitaideteoksille, joita on nähtävillä St. Petersburgin ohella museoissa ympäri maailmaa, New York Citystä Pariisiin.

Mutta taiteilijan pysyvä kokoelma löytyy kuitenkin juuri St. Petersburgin Chihuly Collection museossa, jota operoi Morean Arts Center ja joka on nimenomaan hänen töitään esittelemään suunniteltu galleria.

Beach Drive -kadun varrella oleva taidemuseo on helppo löytää, sillä sen sisäänkäyntiä koristaa 6 metrinen, vertikaalinen kalliomainen lasitaideteos, työntyen esiin taivasta kohden eläväisen vaalenpunaisessa sävyssään.

Sisällä pääset lumoutumaan Chihulyn värikkäiden ja eksoottisten teostenmaailmaan, kohokohtina muun muassa neonvärinen “Tumbleweed” ja suoraan fantasiamaailmasta oleva, lonkeromainen “Mille Fiore”.

Kun olet kiertänyt taidemuseon näyttelyt, sinun kannattaa tutustua myös museon kauppaan, jossa kaupan on rajoitettuja eriä alkuperäisiä painoteoksia ja studio-versioita töistä.

Mikäli taidekokemukset kiinnostavat sinua laajemmaltikin, voit ostaa alennetun St. Petersburg Art Experience yhteislipun, jolla pääsee käymään kohteissa Chihuly Collection, Glass Studio & Hot Shop, Morean Arts Center Galleries, sekä Morean Arts Center for Clay (joista jälkimmäisin on toimiva keramiikkastudio historiallisen rautatieaseman tiloissa).

10) Clearwater Marine Aquarium

Clearwater Marine Aquarium on kansainvälisesti tunnettu paikkana, joka toimii pysyvänä kotina Hollywoodin hittielokuvien “Delfiinitarina” ja “Delfiinitarina 2” tähdelle, “Winter” -delfiinille.

Muutoin meriakvaario sisältää pelastettuja delfiinejä, merikilpikonnia, amerikansaukkoja, keihäsrauskuja, viiksihaikaloja (Ginglymostoma cirratum), ja paljon muita lajeja.

Eläintähtiensä ja Hollywood-kuuluisuuksiensa ohella meriakvaario on myös toimiva merisairaala eläimille.

Clearwater Marine Aquarium on pelastanut merellisiä eläimiä ja tarjonnut informaatiota tämän työn suhteen yleisölle vuodesta 1981.

Keskuksessa pääset tutustumaan kulissien takaisiin tapahtumiin ja siihen, kuinka paikan työntekijät hoitavat pelastettuja eläimiä takaisin kuntoon niiden luontoon palauttamista varten. Jos luontoon takaisin päästäminen ei ole mahdollista Clearwater Marine Aquarium toimii näiden eläinten pysyvänä hoitopaikkana.


Yksi tärkeistä keskuksen toimintamuodoista on uhanalaisen merikilpikonnapopulaation kasvattaminen, suojelemalla 41,8 km pituista osaa Pinellas Countyn puitteissa olevasta rannikkoseudusta.