Stadtmuseum Munchen

Stadtmuseum Munchen esittelee kaupungin kulttuuria ja historiaa mm. erilaisten näyttelyiden ja filmien avulla.

Museo, jonka virallinen nimi on Münchner Stadtmuseum (stadtmuseum-online.de), tarjoaa yli 400 pysyvää näyttelyesinettä, joista tarjoavat katsauksen niihin historiallisiin syihin, jotka ovat tehneet Munchenistä yhden maailman suosituimmista kaupungeista.

Näyttely tarjoaa mm. katsauksen siihen, miten Munchenin maine maailmalla yhdistyy olueeseen ja miten paikan maine taidekaupunkina on syntynyt.

Stadtmuseum Munich Germany

KUVA: Näkymä Stadtmuseum rakennukseen osoitteessa St.-Jakobs-Platz 1.

Näyttelyt tarjoavat katsauksen alueen asemana “salaisena pääkaupunkina” Saksan Wirschaftswunder-ajan, eli sotien jälkeisen talouskasvun ajan, aikana.

Pysyvä näyttelyalue on jaettu viiteen alueeseen, jotka kukin tutkivat omalla tavallaan niitä asioista, jotka ovat tyypillisiä Munchenin kaupungille.

Mielenkiintoinen osio on myös varsinkin vanhan Munchenin näyttely, joka kertoo alueen historian herttuoiden, prinssien, ja kuninkaiden asuinpaikkana, ja Baijerin historiallisena pääkaupunkina.

Museo, joka on perustettu vuonna 1888, tarjoaa historiallisista esineistöstä esille Munchenin alueen kaivauksista löydettyjä muinaisesineitä.

Voit tutustua myös historiallisen Munchenin lisäksi “uuden” Munchenin historiaan, jona historioitsijat pitävät periodia noin vuodesta 1791, jolloin vaaliruhtinas Karl Theodor käski purkaa vanhat kaupunkia ympäröineet muurit.

Tuosta ajankohdasta alkoi Munchenin jälleenrakennus ja laajentaminen, varsinkin hallitsijoiden Maksimilian I Joosef, Ludvig I, ja Maksimilian II aikana, jolloin kaupungista tuli myös merkittävä yliopistokaupunki.

Pysyvät näyttelyt sisältävät myös valokuva kokoelman, nukkekokoelman, ja musiikillisten instrumenttien näyttelyn.

Näistä nukkekokoelma liittyy Munchenin kulttuurilliseen historiaan nukketeatteritaiteen keskuksena, ja tarjoaa nukketeattereissa käytettyjä nukkeja ympäri maailman.

Nukkekokoelman yhteydessä on myös Munchenin viihde-elämän kokoelma, joka dokumentoi paikan viihdykkeiden historiaa, mukaanlukien Oktoberfestin historian.


Musiikki-instrumenttien ja musiikin kokoelma puolestaan on koottu mm. eri kulttuurien soittimista, ja koostuu kaikkiaan noin 6 000 objektista, mukaanlukien 1500 musiikki-instrumenttia Afrikasta, muinaisesta Amerikan mantereen kulttuurista, ja Euroopasta.