Star Ferry lautta Hong Kong

Star Ferry lautta Hong Kong tarjoaa panoramisen lautta linkin Hong Kongin laiturien Wan Chai, Central, ja Hung Hom välillä, ja tarjolla on myös turisteja varten suunniteltu satama-näköalaristeily.

Star Ferry lautta matkat Victoria Harbour sataman eri laitureiden väliä kuuluvat suosituimpiin Hong Kongin nähtävyyksiin, mutta ne ovat myös suosittu, edullinen, ja mukava tapa kulkea kaupunginosien Wan Chai, Central, ja Hung Hom väliä.

Star Ferry lautta risteilyt on nimetty National Geographic Traveler lehden arvostelussa yhdeksi 50:stä paikasta joka kannattaa nähdä elinaikana, ja monet tekevät risteilyn lautalla sekä päivällä että ilta-aikaan, joka mahdollistaa erilaiset näkymät upeaan Hong Kongin pilvenpiirtäjä taivaanrantaan.

Star Ferry Wan Chai Hong Kong

KUVA: Näkymä Star Ferry lautalle, joka kulkee Tsim Sha Tsui ja Wan Chai laitureiden välillä. Kuva on otettu Wan Chai laituri-alueelta.

Star Ferry view to Hong Kong Island

KUVA: Jos haluat nähdä Hong Kongin pilvenpiirtäjä siluetin parhaimmasta kuvauskulmastaan, Wan Chai – Tsim Sha Tsui lauttareitti kulkee kaikkien Hong Kong Central kaupunginosan korkeimpien pilvenpiirtäjien edestä, mukaanlukien rakennukset Central Plaza, Bank of China Tower, ja HSBC Main Building.

Two International Finance Centre skyscraper Hong Kong

KUVA: Matka läpi Hong Kong sataman läpi Star Ferry lautalla on kaikkein dramaattisimmillaan pimeyden laskeuduttua illan myötä kaupunkiin. Kuvassa oleva rakennus on Two International Financial Centre pilvenpiirtäjä, nähtynä Tsim Sha Tsui – Central väliä kulkevalta lautalta.

Star Ferry Hong Kong palvelu aloitettiin vuonna 1880 Dorabjee Naorojee Mithaiwalan toimesta, alunperin yhden höyrylaivan, nimeltään “the Morning Star”, voimin Victoria Harbour satamassa.

Palvelusta tuli nopeasti niin suosittu että jo vuonna 1890 Star Ferry yhtiöllä oli toiminnassa neljä yksikantista lauttaa.

Alunperin yhtiö toimin nimen “Kowloon Ferry Company” alla, mutta nykyinen nimi tuli käyttöön kun liikemies Sir Catchick Paul Chater osti yrityksen ja teki siitä vuonna 1898 julkisesti pörssissä noteeratun yhtiön.

Nykyään Star Ferry toimii 12 lautan voimin, tarjoten reittejä laitureiden Tsim Sha Tsui ja Central, Tsim Sha Tsui ja Wan Chai, sekä Hunghom ja Central, kuin myös Hunghom ja Wan Chai välillä.

Star Ferry on myös kuuluisa siitä, että se on ainoa lisensioitu satamaristeily (Star Ferry’s Harbour Tour) yritys turisteja varten, vuodesta 2003 alkaen.

Harbour Tour näköalaristeily on yhden tunnin kestävä turistiristeily, alkaen Tsim Sha Tsui laiturista, matkaten laitureihin Central, Wanchai ja Hunghom ennen palaamistaan Tsim Sha Tsui:hin.


Voit tutustua palveluun, reitteihin, ja Star Ferry yritykseen jo etukäteen heidän virallisten nettisivujensa kautta, osoitteessa www.starferry.com.hk.