Strasbourg Ranska nähtävyydet

Strasbourg Ranska nähtävyydet parhaimmistoa ovat Grande Île vanhakaupunki, Strasbourg katedraali, Palais du Rhin, Rohan palatsi, ja jokiristeily Ill joella.

Grande Île vanhakaupunki on saari Ill joella, joka on Strasbourgin historiallinen keskusta, ja osa UNESCO:n ihmiskunnan maailmanperintöluetteloa.

Grand Île on tunnettu varsinkin useista Euroopan merkittävimmistä kirkoista, joista viisi merkittävintä ovat Strasbourg katedraali, ja kirkot St. Thomas, St. Pierre-le-Vieux, St. Pierre-le-Jeune, ja St. Étienne.

Vanhakaupunki sisältää myös kuuluisat katetut sillat, kaupungin keskustan, ja Petite France kaupunginosan.

Strasbourg katedraali, joka sijaitsee vanhassakaupungissa, on monien kriitikoiden mielestä yksi hienoimmista esimerkeistä myöhäistä goottilaista arkkitehtuuria, ja sitä rakennettiin vuosina 1015-1439.

Kirkko on 142 metriä korkea, ja se oli maailman korkein rakennus vuodesta 1647 (kun St. Mary’s kirkon Stralsundassa torni paloi) vuoteen 1874, saakka, jolloin sen ohitti korkeudessa Pyhän Nikolain kirkko Hampurissa. Nykyään se on kuudenneksi korkein kirkko maailmassa.

Katedraalin kohokohtiin kuuluu mm. sen 18-metrinen astronominen kello, joka on yksi suurimmista maailmassa.

Palais du Rhin on muinainen keisarillinen palatsi, sijaitsee Saksalaisella osalla Strasbourgin kaupunkia, dominoiden Place de la République aukiota massiivisella kupolillaan.

Sen lisäksi että rakennus sinänsä on erittäin suuri, sitä ympäröivät laajat puutarhat sekä hevostallit ja ratsastusalueet, tehden alueesta yhden parhaiten säilyneistä 1800-luvun Preussilaisen arkkitehtuurin kokonaisuuksista.

Rakennus, joka on valmistettu uusrenesanssin arkkitehtuurin tyyliin, valmistui vuonna 1889, ja toimi keisarillisena kotina aina vuoteen 1914 saakka.

Strasbourg Ranska nähtävyydet parhaimmistoa on myös Rohan palatsi, joka on yksi merkittävimpiä rakennuksia Strasbourgissa, ja sitä pidetään yleisesti paikallisen barokkirakentamisen huipputyönä.

Arkkitehtuurin lisäksi rakennus tunnetaan siitä, että siellä on ollut kolme kaupungin tärkeintä museota 1800-luvun lopulta saakka: arkeologiaan keskittyvä Musée archéologique, pohjakerroksessa, koriste-taiteita esittävä Musée des Arts décoratifs sisäänkäyntikerroksessa, ja taidemuseo Musée des Beaux-arts, ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa.

Palatsin kuuluisiin asukkaisiin on kuulunut mm. Napoléon Bonaparte, joka asui rakennuksessa vuosina 1805, 1806 ja 1809, yhdessä vaimonsa Joséphinen kanssa.

Jokiristeily Ill joella on upea tapa nähdä tämä historiallisesti rikas kaupunki sen läpi virtaavalta joelta.

Opastettuja (englanninkielisiä) jokiristeilyjä lähtee esimerkiksi Rohan Palatsin (Palais des Rohan) satamalta.

Risteilyjen tyypillisesti tarjoama noin tunnin pituinen kierros tarjoaa risteilyn kaupungin kauniimpien goottisten kirkkojen ja historiallisten siltojen ohi, tyypillisesti ohittaen Petite France kaupunginosan ja joen varrella olevan Euroopan Parlamentti rakennuksen.


Jos haluat nähdä rakennukset mahdollisimman dramaattisessa valossa, voit osallistua yöristeilyihin, jolloin maamerkit joen varrella on nähtävissä yövalaistuksessa.