Stuttgart nähtävyydet

Stuttgart nähtävyydet kohokohtiin kuuluvat Mercedes-Benz museo, Neue Schloss linna, Altes Schloss linna, Ludwigsburgin palatsi, sekä Königstrasse ostoskatu.

Mercedes-Benz museo (museum-mercedes-benz.com) on autoilumuseo sekä Mercedes-Benz brandin koti, kuin myös Daimlerin kansainvälinen pääkonttori.

Museo tunnetaan autoilun historiaan liittyvän kokoelmansa, johon kuuluu mm. 160 autoa, lisäksi myös museorakennuksen arkkitehtuurista, joka on ainutlaatuinen ja muistuttaa kolmea päällekkäistä apilanlehteä.

Museo on ollut avoinna yleisölle vuodesta 2006, ja siitä on tullut kaupungin suosituin museonähtävyys.

Neue Schloss linna, eli “uusi linna”, on Schlossplatz aukion, joka on Stuttgartin kaupungin pääaukio, eteläisellä reunalla.

Linna on rakennettu myöhäisen barokin tyyliin, ja vuosina 1746-1797 sekä 1805-1807 linna oli myös Württembergin kuninkaiden virallinen asuinpaikka.

Sen rakennutti ruhtinas Carl Eugen of Wuerttemberg, tavoitteenaan rakentaa Stuttgartiin palatsilinnoitus, joka vetää vertoja Ranskan Versaillesille.

Linnaan tutustuminen vaatii osallistumisen järjestetylle kiertokäynnille, joka tulee varata hyvissä ajoin etukäteen.

Altes Schloss, eli “vanha linna” sijaitsee aivan Neue Schloss linnan vieressä, ja kuten sen nimikin kertoo, se oli alueen aikaisempi päälinnoitus ennen Neue Schloss linnan rakentamista.

Linnan ensimmäinen versio rakennettiin noin vuonna 950 jKr kun Stuttgart oli vielä asutusalue jolla kasvatettiin pääasiassa hevosia.

Linnaa rakennettin vuosisatojen varrella, ja siitä tuli mm. 1300-luvulla Württembergin herttuaiden asuinpaikka.

Nykyään linnoitus pitää sisällään Württembergin osavaltiomuseon, sekä Karlsplatzin puoleisella sivustalla museon, joka on omistettu Claus Schenk Graf von Stauffenbergille, joka yritti Adolf Hitlerin assasinaatiota 20 heinäkuuta 1944.

Ludwigsburgin palatsi (schloss-ludwigsburg.de) on yksi Saksan suurimmista barokkipalatseista ja sen tunnetuimpiin kohtiin kuuluvat sen massiivisen kokoiset barokkipuutarhat.

Palatsi sijaitsee Ludwigsburgissa, noin 12 km pohjoiseen Stuttgartin keskustasta.

Palatsi oli 1700-luvulla yksi mahtavimmista ja merkittävimmistä koko Euroopan alueella Giacomo Casanovan muistelmien mukaan.

Palatsia on rakennettu ja laajennettu läpi vuosisatojen, jonka perusteella voit nähdä sen eri rakennuksissa varsinkin barokin, rococon, sekä uusklassinen-tyylisuunnan yksityiskohtia.

Voit tutustua palatsiin mm. opastetulla kiertokäynnillä.

Königstrasse ostoskatu on Stuttgartin keskeisin ostoskatu ja liiketoiminnan keskus, sijaiten lähellä rautatieasemaa.


Kadun varrelta löytyy esimerkiksi Saksan puitteissa kuuluisia tavarataloja, luksustavaroita myyviä putiikkeja, joka kukkarolle sopivia ravintoloita, erikoismyymälöitä, sekä kahviloita.