Taitokortteli Joensuu

Taitokortteli Joensuu on käsityöläiskortteli, jonka muodostavat pienet putiikit, Kauppaneuvos kahvila, ja mahdollisuus osallistua itse käsityöperinteisiin.

Taitokorttelin toiminta tukeutuu Taito Pohjois-Karjala yhdistyksen ja paikallisten käsityöläisperinteeseen ja toisaalta moderniin karjalaiseen designiin tukeutuvien yrittäjien osaamiseen, tarjoten ainutlaatuisen, elävän, ympärivuotisen kulttuurikorttelin.

Korttelin tarkoituksena on tarjota käsintekemiseen pohjautuvia ainutlaatuisia tuotteita, elämyksiä ja palveluita, joiden perinteet ovat hävinneet monelta paikkakunnalta Suomesta, mutta jotka ovat vierailija ystävällisesti tarjolla keskellä Joensuun kauneinta ydinkaupunkia.

Taitokortteli Joensuu

KUVA: Näkymä Taitokorttelin rakennukseen koskikadulla kuvattuna kansallisarkkitehti Eliel Saarisen suunnitteleman Joensuun kaupungintalon edestä.

Taitokortteli on ollut avoinna vuodesta 2006 saakka, ja vuosittain paikassa vierailee tutustumassa sen vaalimaan perinteiseen osaamiseen ja ostamassa hienoja, aitoja karjalaisia tuotteita, noin 85 000 kävijää.

Jos haluat oppia paikasta lisää ja tutustua paikallisen oppaan avulla historialliseen osaamiseen joita siellä vaalitaan ja moderniin muotoiluun jota paikka myös tarjoaa (esimerkiksi Taito Shopissa (www.taitoshop.fi/myymalat-joensuu.htm)), tarjolla on maksullisia (30 minuutin) kiertokäyntejä/opastuksia paikkaan, jotka tulee varata etukäteen.

Taitokorttelin aukioloajat ovat maanantai-perjantai kello 10-17 ja lauantai kello 10-14.

Joensuun Taitokortteli
Koskikatu 1
www.taitokortteli.fi

Korttelilla on viralliset nettisivut osoitteessa www.taitokortteli.fi, josta voit oppia paikan tarjonnasta lisää ja suunnitella paikalla käyntisi yksityiskohdat etukäteen.


Ajankohtaisia Taitokortteli kuulumisia voi seurata paikan Facebook sivujen kautta, osoitteessa www.facebook.com/group.php?gid=87320991383.