Tallinna joulumarkkinat

Tallinna joulumarkkinat pidetään vuosittain marraskuun lopusta-tammikuun alkuun vanhankaupungin raatihuoneen torilla.

Joulumarkkinoiden tarkoituksena on tuoda Tallinnaan aitoa joulunhenkeä, upeaa viihdettä, ja hienoja vapaa-ajan viettotapoja vanhankaupunginraatihuoneen torilla.

Markkinoilla on tarjolla ostettavaksi 64:stä eri myyntikojusta varsinkin Virolaisia käsityötuotteita, joulukoristeita ja kortteja, joulumakeisia, ja paikallisia jouluisia ruokia.

Aukiolla on myös erilaisia viihdyttäviä esityksiä, varsinkin perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin markkinoiden aikaan.

Lasten iloksi aukiolla työskentelee iloittelun kohokohtana myös itse joulupukki, jolla on oma mökkirakennuksensa alueella.

Raatihuoneen tori, tai aukio, jolla tapahtuma pidetään, on kaupungin historiallinen sydän, jolla nykyään järjestetään läpi vuoden ulkoilma konsertteja, käsityöläis tapahtumia, ja keskiaikaisia markkinoita, kuten vanhankaupungin päivät festivaali keväällä, joulumarkkinoiden lisäksi.

Kunakin talvikautena raatihuoneen torille tuodaan kaupungin virallinen joulukuusi, joka traditiona on peräisin vuodelta 1441.

Joulumarkkinoilla on omat kotisivunsa internetissä, osoitteessa www.christmas.ee, josta voit tarkistaa mm. tarkat markkinoiden pitopäivät, tapahtumakalenterin, ja yrityksesi voi myös ilmoittautua myyjäksi sivujen kautta, jos tuotteisto soveltuu markkinoille.


Voit tarkistaa kaikki kaupungin tapahtumat Tallinnan virallisen tapahtumakalenterin avulla, osoitteessa www.tourism.tallinn.ee/fpage/events/eventus.