Tallinna Lillefestival

Tallinna Lillefestival eli Tallinnan kukkafestivaali on vanhankaupungin tornien aukiolla järjestettävä kansainvälinen puutarhanäyttely.

Festivaali on tarkoitettu varsinkin kaikkien puutarhanhoidosta ja kukkien kasvattamisesta innostuneille Tallinnan kävijöille, ja festivaali-alueella käynti mahtuu helposti vanhankaupungin kierrokseen, sillä tornien aukiolle pääsee nopeasti vaikkapa raatihuoneen torilta.

Tallinna Lillefestival

KUVA: Tallinnan kukkafestivaalin sisäänkäynti ja esiintymisaukio, jolla järjestetään festivaalin aikana mm. iltakonsertteja.

Tallinn Flower Festival

KUVA: Festivaalin näyttelyt ovat puutarhakokonaisuuksia, joita voit kierrellä vapaasti Tornien Aukion alueella. Kuvan puutarhan on tehnyt Topiary Art Today (www.topiary.ee), vuoden 2009 festivaalia varten, ja teoksen nimi on “Medieval Garden “The Merry Maze””, jonka kohokohtiin kuuluivat punoskasveista tehdyt figuurit mm. norsusta.

Tallinna Lillefestival 2009

KUVA: Vuoden 2009 puutarhakokonaisuuksiin kuului myös kuvan teos “Medieval Memories”, jonka loi Gardener (www.gardener.ee).

Tallinna Lillefestival 2009 Helsingin Rakennusvirasto

KUVA: Suomea edusti vuoden 2009 Lillefestivaalissa Helsingin Kaupungin Rakennusviraston rakentamispalvelu (Kirsti Oksanen, Päivi Islander, Päivi Apajalahti, Pekka Engblom, Petri Arponen, Virpi Vertainen, ja Roy Koto), oheisella teoksella “Changeable Useful Garden”, joka oli kolmiosainen (Helsinki at the beginning of the 2000s, Helsinki in 2050, Helsinki in 2100) puutarhateos.

Näyttely järjestetään kesäkuun alusta ja se kestää aina lokakuun alkuun, ja tarjoaa perinteisiä sekä kokeilullisia moderneja puutarhoja, jotka tarjoavat esteettistä viihdykettä sekä tilaisuuden tutustua puutarha-alan yrityksiin jotka ovat luoneet näyttelypuutarhat.

Festivaalin aikana järjestetään myös erillisiä kukkamessuja, konsertteja, sekä erilaisia teemapäiviä.

Festivaali on luonteeltaan kansainvälinen, ja esimerkiksi vuonna 2009 festivaalin kukkatarhojen luonnissa oli mukana myös Helsingin kaupungin rakennusviraston rakentamispalvelu modernilla, Helsinki-teemaisella puutarhateoksella.


Tilaisuudella on omat nettisivut osoitteessa lillefestival.tallinn.ee, josta voit lukea mm. festivaalien tapahtumakalenterin, lisätietoja puutarhateosten luojista, ja nähdä kartan tapahtumapaikasta.