Tallinnan kirkot nähtävyyksiin kuuluvat mm. Aleksanteri Nevskin katedraali, Kaarlen kirkko, sekä Olevisten kirkko.
Tallinnan tuomiokirkko, josta käytetään myös nimeä Neitsyt Marian kirkko, on kaupungin vanhin kirkko, vuodelta 1219, Toompean mäellä.
Ensimmäinen versio kirkosta vuonna 1219 oli tosin puinen kirkko, jonka vastikään Tallinnan vallanneet tanskalaiset rakensivat.
Rakentaminen kohti nykyistä kivikirkko muotoa alkoi Domikaanimunkkien myötä vuonna 1229. (osoite: Toom-Kooli 6)
KUVA: Tallinnan tuomiokirkko.
KUVA: Aleksanteri Nevskin katedraali on Toompean mäen julkisivua hallitseva Ortodoksisen kirkon rakennus, ja valmistui vuonna 1900 tsaari Aleksanteri III:n toimesta. Kirkko on pyhitetty novgorodin muinaiselle ruhtinaalle Aleksanteri Nevskille, joka johti joukkoja jotka pysäyttivät saksalaisjoukkojen hyökkäyksen itään Peipsijärven (joka on osa nyky-Viroa) jäätaistelussa vuonna 1242. (osoite: Lossi plats 10)
KUVA: Kaarlen kirkko (www.eelk.ee/tallinna.kaarli/), joka valmistui vuonna 1870, on nimetty Ruotsin kuningas Kaarle XI:n mukaan, ja edustaa uusromantiikan tyylisuuntaa. Rakennuksen tornikelloista vanhin on itse asiassa Kaarle XI:n lahjoittama, vuodelta 1696. (osoite: Toompea 10)
KUVA: Johanneksen kirkko (www.eelk.ee/tallinna.jaani), vuodelta 1867, on uusgotiikan tyylisuuntaa edustava Evankelis-Luterilainen kirkko joka sijaitsee upean Vabaduse väljak aukion kohokohtana Viron vapaussodan muistomerkin ohella. Kirkon kohokohtiin kuuluu mm. sen alttaritaulu “Kristus ristillä”, jonka on tehnyt Karl Wenig. (osoite: Vabaduse väljak 1)
KUVA: Pyhän Nikolaoksen kirkko (Nigulisten kirkko) (www.ekm.ee/niguliste) on 1200-luvulla rakennettu gotiikan tyylisuuntaa oleva rakennus, joka toimii nykyisin taidemuseona ja kirkkokonserttien pitopaikkana. Kirkon aarteista suurin on kappale lyypekkiläisen Bernt Notken teosta “Kuoleman tanssi” 1400-luvulta. (osoite: Niguliste 3)
KUVA: Pyhän Hengen kirkko (www.eelk.ee/tallinna.puhavaimu) on rakennettu 1300-luvulla, ja sen seinää koristaa yksi kaupungin kuvatuimmista kohteista, julkinen kello 1600-luvulta. Kirkon varsinaiset kohokohdat ovat kuitenkin sen sisätiloissa, josta löytyy Bernt Notken ainutlaatuinen alttarikaappi 1400-luvulta ja yksi maan vanhimmista saarnastuoleista, joka on vuodelta 1597. (osoite: Pühavaimu 2)
KUVA: Nikolai Ihmeidentekijän kirkko (www.stnicolas.ee) on ortodoksikirkko, joka rakennettiin vuosina 1820–27 pietarilaisen arkkitehdin Luigi Ruscan piirustusten pohjalta. Kirkon kohokohtiin kuuluu varsinkin sen ikonostaasi, mutta tarjolla on myös useita vaikuttavia maalauksia ja sivualttareita. (osoite: Vene 24)
KUVA: Olevisten kirkko (www.oleviste.ee) tunnetaan varsinkin sen Tallinnan vanhankaupungin siluettia hallitsevasta tornistaan.
Torni oli itse asiassa keskiaikaisen maailman korkein rakennus vuodesta 1549 vuoteen 1625.
Tornin näköalatasanne on avoinna päivittäin. (osoite: Lai 50)