Tallinnan taksit

Tallinnan taksit valintaa kannattaa miettiä etukäteen, koska kukin taksiyhtiö määrittelee taksansa itse, eikä ylärajaa käytännössä ole.

Löydät taksipysäkkejä useimmiten Tallinnan alueella tärkeimmissä liikenteen solmukohdissa, tavaratalojen ja kauppakeskusten vierestä, sekä suurimpien hotellien yhteydestä.

Kun tulet taksipysäkille, voit valita mieleisesi taksin, joka on tärkeä huomata, koska jos epäilet jonossa ensimmäisenä olevan taksin olevan ns. pimeä taksi, voit sen sijaan valita jonkin tunnetun taksiryhmän taksin jonosta.

Tallinnan taksit

KUVA: Takseja jonossa Tallinnan sataman D-terminaalin ja City Hotel Porjuksenvieressä. Koska taksit ovat useimmiten keltaisen värisiä, ne on helppo bongata myös liikenteen seasta ja liputtaa vapaa taksi lennosta.

Voit ottaa Tallinnassa kadulta taksin myös lennosta jos lähellä ei ole taksipysäkkiä.

Parhaimman taksikokemuksen varmistaaksesi voit tilata taksin myös puhelimitse.

Tallinnassa taksien hinnat määrää kukin taksiyhtiö erikseen, joka toisaalta varmistaa toimivan kilpailun, mutta tarkoittaa myös sitä, että hinnat voivat vaihdella paljonkin taksista toiseen.

Taksihinnoille ei ole säädetty myöskään ylärajaa.

Voit erilaisten epäselvyyksien välttämiseksi kysyä kuljettajalta hinta-arviota haluamaasi kohteeseen jo ennen matkan aloittamista.

Taksien hinnaston näet keltapohjaisesta hinnastosta, joka on kiinnitetty kunkin taksiauton oikealle puolelle, takimmaiseen sivuikkunaan.

Taksien hintoihin kuuluvat Tallinnassa:

  • aloitusmaksu
  • kilometrihinta: päivätaksa on käytössä ajalla 6:00–23:00, ja yötaksa kello 23:00–6:00
  • odotushinta, joka on käytössä kun auto seisoo eikä ole ajossa

Kun astut taksiin, Tallinna turismitoimiston mukaan kullakin taksiluvan haltijalla tulee olla taksilupa näkyvillä keskellä kojelautaa. Taksilupa on kuljettajan kuvalla ja nimellä varustettu valkopohjainen muovikortti.

Kun matka alkaa, on hyvä katsoa että taksimittari on päällä, eikä kuljettaja saa pyytää enempää kuin mitä mittari näyttää.

Jos matkastasi löytyy valittamisen aihetta, voit ottaa yhteyttä Tallinnan kaupungin liikenneviraston taksilautakuntaan sähköpostitse (tta@tallinnlv.ee) tai puhelimitse.

Taksilautakunnalla on myös 24h neuvontanumero taksin käytöstä Tallinnassa.

Voit tutustua useimpien isojen taksiryhmien hintoihin jo etukäteen, halvimman löytääksesi, kunkin nettisivuilta.

Tarjolla on internetissä myös Taksod-niminen sivusto (joka on tarjolla myös suomeksi osoitteessa www.taksod.net/index.php?la=fi), jonka palveluihin kuuluu taksipalveluiden vertailu Virossa, myös hintojen suhteen.

Tulika Takso
www.tulikatakso.ee

Tulika Takso on yksi suurimmista taksiyhtiöistä Tallinnasta, ja tarjoaa noin 270 taksia kaupungin alueella.

Tallinnan Taksit – Tallink Takso
www.tallinktakso.ee

Tallink Takso on Tallink laivayhtiön tarjoama taksiyhtiö, jonka matkoihin usein saat alennuskortin matkustaessasi Tallinkin laivoilla Tallinnaan.

Tallink Takso tarjoaa taksipalveluja Tallinnassa noin 90 auton valikoimalla.

Sõbra Takso
www.sobratakso.ee

Sõbra Takso tarjoaa noin 40 taksiauton valikoiman Tallinnassa.

Laki Takso
www.lakitakso.ee


Laki Takso tarjoaa taksipalveluja Tallinnan alueella noin 80 auton valikoimalla.