Tallinnan tuliaiset

Tallinnan tuliaiset suosituimpiin tuotteisiin kuuluvat mm. Vana Tallinn liköörit, Kalev suklaarasiat, ja meripihkasta tehdyt korut.

Tuliaisten ostoon parhaita paikkoja kaupungissa ovat varsinkinvanhankaupungin putiikit, suuremmat kauppakeskukset, kuten Rocca al Mare sekä Ülemiste Keskus, eri puolilla Tallinnaa, sekä käsityötavaroiden suhteen myös torikauppapaikat kaupungin keskustan ympärillä.

Livonia Tallinnan tuliaiset

KUVA: Vanhakaupunki on alueena täynnä erilaisia tuliais-ja lahjatavara puoteja, jotka erottaa “Suveniir” merkeistä kaupan julkisivulla. Kuvassa “Livonia” matkamuistokauppa Pikk kadulla.

Tallinnan tuliaiset Eesti paidat

KUVA: Suosittuihin tuliais-tuotteisiin kuuluvat luonnollisesti erilaiset paidat “Eesti” tekstillä, joita myy esimerkiksi kuvan Suveniirid-puoti Viru kadulla.

Symphony of Amber Tallinnan meripihkatuliaiset

KUVA: Meripihka tuliaisista tarjoavista myymälöistä isoimmat löytyvät Toompean kukkulan alueelta. Kuvan Symphony of Amber myymälä sijaitsee osoitteessa Kohtu 5.

Kalev suklaakauppa Tallinna

KUVA: Suklaa on klassinen tuliainen Tallinnasta, ja aitoa Virolaista suklaata edustavat parhaimmillaan Kalev-suklaat, joita myyviä puoteja edustavat mm. Kalev marsipaanimuseo vanhassakaupungissa ja kuvan virallinen Kalev myymälä Rotermann ostoskeskuksessa.

Haarniska Tulli plats Tallinnan tuliaiset

KUVA: Erilaiset taontatuotteet ovat suosittuja tuliaisia Tallinnasta, mutta kokonaisen haarniskan hankkiminen voi olla liioittelua. Kuva on Lossi Plats aukiolta, Aleksander Nevskin katedraalin vierestä.

Alkoholi on luonnollisesti yksi suosituimmista tuliaistuotteista Tallinnasta, ja erilaisista virolaisista alkoholijuomista juuri Vana Tallinn likööri (liviko.ee/vanatallinn) edustaa paikallisten mukaan Tallinnalaista juomaperinnettä aidoimmillaan.

Vana Tallinn tuotteiden parhain valikoima myydään Liviko alkoholikaupoissa, koska yritys on tuotteen valmistaja, ja tarjolla on mm. suosittu nahkakukkaroinen Vana Tallinn pullo.

Meripihka tuotteet myös suosittu tuoteryhmä tuliaisiksi, ja tarjolla on erilaisia meripihkasta tehtyjä tuotteita, mukaanlukien koruja ja pikkupatsaita.

Meripihkan värit joita tuotteissa käytetään vaihtelevat tyypillisesti meripihkan eri oranssin vivahteista vihreästä aina valkoiseen ja syvään ruskeaan.

Keramiikka on pitänyt suosionsa Tallinnan tuliaisena yli vuosien. Eri keramiikan tuotteista yleisimmin tuliaisiksi valitaan pikkuiset keramiset talot, jotka ovat onttoja sisältä, mahduttaen vaikkapa kynttilän.

Kaikkein hinnoiltaan arvokkaimmat keramiset pienoistalot ovat tyypillisesti jäljennöksiä vanhankaupungin eri kuuluisista rakennuksista.

Tallinna tuliaiset listalta useimmiten löytyvä tuote on kuitenkin suklaa, jota Tallinnan suklaakulttuurin osalta parhaiten edustaa Kalev-suklaatehtaan (www.kalev.eu) tuotteet.

Eri Kalevin tuotteista tuliaispaketteihin otetaan tyypillisesti suklaarasiat, joissa on kuvia Tallinnasta.

Suklaan ohella Tallinna on yksi tunnetuimmista marsipaanituotteidenvalmistus-alueista, ja alueella on vanhat perinteet marsipaanikonvehtien suhteen jo 500 vuoden ajalta.

Kudotut tuliaistuotteet ovat myös suosittuja ja perinteisiä lahjoja, ja niitä myydään joka puolella Tallinnan vanhaakaupunkia.

Kudotuista tuotteista suosittuja ovat varsinkin

  • myssyt,
  • käsineet, ja
  • avosormiset sormikkaat.

Pellavatekstiilit, jotka tehdään perinteisistä materiaaleista vuosisatojen perinteiden mukaisesti ovat myös useiden tuliaislistoilla, ja varsinkin erilaiset pöytäliinat ovat helppo valintavaihtoehto näiden tuotteiden suhteen.

Erilaiset taontatuotteet, kuten tuhkarasiat sekä verhokoukut, ovat suosittuja tuliaistuotteita, ja sopivat Tallinnan keskiaikaiseen maineeseen.

Näitä tuotteita löytyy useimmista isommista tuliaiskaupoista vanhassakaupungissa.


Samaan keskiaikaiseen ja perinteiseen Tallinnan tuliaiset teemaan soveltuvat myös erilaiset puutavarat tuliaisina Tallinnasta, ja tarjolla oleviin lahjatavara puutuotteisiin kuuluvat esimerkiksi puiset syömisvälineet, nuket, ja olutmukit.