Tammen Kultaiset Kirjat

Tammen Kultaiset Kirjat ovat vuodesta 1952 julkaistujen lastenkirja-klassikkojen uudelleenjulkaisuja, joita voi nykyisin kerätä erityisen kirjakerhon avulla.

Kultaiset Kirjat saivat alkunsa amerikkalaisista Little Golden Books kirjoista, joita julkaistiin vuodesta 1942, toisen maailmansodan pahimpaan pula-aikaan.

Tuolloin Yhdysvalloissa maanpaossa ollut, alunperin ranskalainen, Picasson oppilaanakin toiminut taiteilija Georges Duplaix kehitteli idean edullisista, kestävistä, iloisista, ja värikkäistä lastenkirjoista, joihin kaikilla olisi varaa.

Kirjoista tuli nopeasti suosittuja kotimaassaan ja pian myös ympäri maailmaa, ja tätä nykyä Kultaisia kirjoja on julkaistu jo 50:ssä eri maassa.

Suomessa Tammi alkoi julkaista kirjasarjaa vuonna 1952, ja kirjat saavuttivatkin nopeasti suuren suosion, varsinkin kun 50-luvun Suomessa ihannoitiin vaurasta ja kaunista amerikkalaista elämänmuotoa.

Kirjojen laatua valvoivat aikoinaan pedagogit ja lapsipsykologit, joiden ohjauksen myötä kirjoista tuli sekä kasvatuksellisesti moitteettomia että lasten mielikuvitusta rikastuttavia.

Sodan jälkeen syntyneille suomalaisille suurille ikäluokille kultaiset kirjat olivat usein ensimmäisiä saatavilla olleita nelivärikuvitettuja satukirjoja.

Nykyisin Kultaisia Kirjoja jälleenjulkaistaan, ja tarjolla on kaikkiaan 181:n kirjan kokoelma.

Voit liittyä mukaan keräämään Kultaisia Kirjoja Tammen nettisivujen kautta, osoitteessa

www.tammi.fi/sivut/5

josta selviävät myös kirjakerho muotoisen keräilyn säännöt.

Kirjakerho toimii siten, että saat liittymisen yhteydessä tulevien teosten jälkeen jatkossa neljän viikon välein kirjapaketin, joka sisältää aina kaksi Tammen kultaista kirjaa.


Voit lopettaa keräilyn milloin tahansa ilmoittamalla siitä kirjallisesti Tammen asiakaspalveluun.