Tampere Lahti

Katsaus tapoihin matkustaa väli Tampere Lahti julkisilla liikennevälineillä, mukaanlukien bussit ja rautatie-yhteydet.

Tampereen ja Lahden välinen liikenne on yksi suosituimpia kaukoliikenteen reittejä molemmissa kaupungeissa, mistä johtuen voit esimerkiksi valita useista päivittäisistä pikavuoroista linja-autoliikenteen suhteen.

Bussiliikenne on usealle reittiä matkustavalle helpompi vaihtoehto juna-matkustamiseen verrattuna, koska junalla tarvitsee normaalisti vaihtaa junaa, tyypillisesti Riihimäellä, kun taas busseista suurella osalla perille pääsee suoraan.

Tampere Lahti ExpressBus bussi

KUVA: ExpressBussin (www.expressbus.fi) pikavuoro lähdössä matkalle kohtiLahden kaupunkia Tampereen linja-autoasemalta.

Matka-aikoina juna on parhaimmillaan hieman nopeampi, junan-vaihdosta huolimatta, VR.fi aikatauluhaun näyttäessä parhaimmillaan matka-ajaksi 1 tunti 47 minuuttia, kun viimeksi tarkistin palvelun.

Bussimatkaan puolestaan kuluu vähimmillään 2 tuntia 0 minuuttia, kun kyseessä on ns. “Pika” vuoro kaupunkien välillä. Pikavuoro yhteyksiä ajavat esimerkiksi ExpressBus (Väinö Paunu Oy) sekä Koiviston Auto Oy.

Jos haluat tarkistaa soveltuvimmat aikataulut juna-liikenteelle, VR.fi nettipalvelu tarjoaa ajan tasalla olevat tiedot suoraan netissä.


Samalla tavalla löytyvät myös bussiliikenteen ajan tasalla olevat tiedot, Matkahuollon virallisilta nettisivuilta, osoitteessa matkahuolto.fi.