Tampere nähtävyydet

Tampere nähtävyydet parhaimmistoa ovat Särkänniemen huvipuisto, Näsinneulan torni, Tampereen tuomiokirkko, konsertti Tampere-talolla, sekä Tampereen keskustori.

Särkänniemen huvipuisto (www.sarkanniemi.fi) on yksi Suomen suurimmista ja suosituimmista huvipuistoista, joka avattiin vuonna 1975.

Särkänniemeen kuuluu yhteensä yli 30 laitetta, joista suosituimpiin kuuluvat “Troika” ja “Tornado” vuoristorata. Yhteensä huvipuistossa on kuusi vuoristorataa, joista pisin, “Tornado,” on 700 metriä pitkä.

Huvipuistoon kuuluu myös lasten oma huvilaitealue “Ipanaario” sekä kolme vesivuoristorataa, “Tukkijoki,” “Taikajoki,” sekä “Koskiseikkailu.”

Kokonaisuudessaan Särkänniemeen kuuluu myös akvaario, planetaario,delfinaario, lasten eläintarha sekä Sara Hildénin taidemuseo.

Näsinneulan torni (sarkanniemi.fi/www/sisalto.php?lang=fi&id=85) on 168 metriä korkea, Pohjoismaiden korkein, näköalatorni, joka kuuluu Särkänniemen huvialueeseen.

Torniin pääsee hisseillä (ylös menee myös 700 askeleiset portaat, jotka ovat käytössä vain hätätapauksessa), joiden pysähtymistasanteella, noin 120 metrin korkeudessa, on näköalatasanne sekä Kahvila Pilvilinna.

Näsinneulan ylemmässä kerroksessa 124 metrin korkeudessa sijaitsee Ravintola Näsinneula, joka kääntyy tornin ympäri kerran joka 45 minuutin välein.

Tampereen tuomiokirkko tunnetaan koko Suomen tasolla sekä arkkitehtuuristaan että kuuluisista freskoistaan.

Kirkon on suunnitellut arkkitehti Lars Sonck, ja se edustaa kansallisromanttista arkkitehtuurin tyylisuuntaa. Kirkko valmistui vuonna 1907.

Kuuluisin kohokohta kirkossa ovat sen freskot, jotka on maalannut taidemaalari Hugo Simberg kansallisromanttiseen tyyliin.

Teoksista kuuluisimmat ovat maalaukset “Haavoittunut enkeli” sekä “Kuoleman puutarha.” Simberg maalasi myös kirkon lehterin kaidetta pitkin kulkevan freskon “Köynnöksenkantajat.”

Freskokokonaisuutta pidetään yhtenä suomalaisen symbolismin mestariteoksista.

Konsertti Tampere-talolla kuuluu monen Tampereen kävijän kohokohtiin. Talo on Pohjoismaiden suurin konsertti- ja kongressikeskus, ja sen tiloissa toimivat niin Tampereen Ooppera kuin Tampere Filharmoniakin.

Rakennus on yksi Tampereen keskeisimpiä, sijaiten vastapäätä Tampereen Yliopiston päärakennusta sekä 500 metrin päässä Tampereen juna-asemasta.

Käynti Tampereella on helppo suunnitella konsertin tai muun tapahtuman oheen, sillä Tampere talossa järjestetään monenkirjavaa konsertti- ja show toimintaa moneen makuun sopivana viikoittain.

Tampereen keskustori (www.keskustori.fi) sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, Hämeenkadun vieressä, ja sitä ympäröivät useat Tampereen tärkeimpiin kuuluvista rakennuksista.

Näihin rakennuksiin kuuluvat mm. Tampereen Raatihuone, Tampereen Vanha kirkko, Sumeliuksen talo, Palanderin talo, ja Tampereen teatteri.


Näistä rakennuksista varsinkin Raatihuone on Suomen historiassa merkittävä, sillä sen parvekkeelta luettiin vuoden 1905 Tampereen punainen julistus.