Tampere rautatieasema – palvelut & pysäköinti

Katsaus Tampere rautatieasema palvelut ja liikkeet valikoimaan sekä parkki ja pysäköinti vaihtoehtoihin, tälle yhdelle Suomen vilkkaimmin liikennöidyistä juna-asemista, joka toimii päätypisteenä kaupungin pääväylälle, Hämeenkadulle.

Tampereen rautatieasema toimii vuodelta 1936 peräisin olevassa ja Eero Seppälän & Otto Flodinin suunnittelemassa rakennuksessa, joka edustaa arkkitehtuurityyliltään funktionalismia.

Ensimmäinen, puinen, Knut Nylanderin suunnittelema asemarakennus valmistui paikalle vuonna 1876, mutta uuden aseman tarve syntyi juna-liikenteen kasvun myötä.

Tampere rautatieasema

Tampereen rautatieasema ja sen pääsisäänkäynti rautatienkadulta.

Nykyinen versio asemarakennuksesta toimii yhtenä kaupungin silmiinpistävimmistä maamerkeistä sen 36-metriä korkean kellotorninsa ansiosta, joka lisättiin rakennukseen jälkikäteen.

VR juna.

Juna-asema toimii Hämeenkadun, kaupungin paraatikadun, itäisenä päätepisteenä, läntisen päätepisteen ollessa upea Aleksanterin kirkko.

Rautatieaseman asemaa keskeisenä junaliikenteen solmukohtana korostaa se, että sen kautta kulkee päivittäin noin 150 junaa, ja vuosittain 1,5 miljoonaa asiakasta, vilkkaimman osuuden ollessa väli TampereHelsinki.

Tampereen rautatieasema palvelut

Keskeisenä palveluna asemalla on luonnollisesti VR:n lipunmyynti ja palvelupiste, mutta voit ostaa junalippusi myös lippuautomaateista, jotka sijaitsevat sisällä asemarakennuksessa.

VR lippuautomaatti - Tampere rautatieasema.

Muita palveluita asemarakennuksessa ovat WC-tilat, käteisautomaatti, 24h avoinna oleva odotustila, autojunien lastaus, sekä avustamispalvelu, jonka piste sijaitsee rautatieaseman edustalla, ratapihan eteläisen alikulkutunnelin ovien edessä. Taksiasema sijaitsee rautatieaseman pääsisäänkäynnin vieressä.

Asemarakennuksen A-oikeuksin varustettu kahvila, Robert’s Coffee, joka on avoinna maanantai-perjantai 6-19 ja lauantai-sunnuntai 7:30-19, tarjoaa kahvit & erikoiskahvit, gelato-jäätelöt, virvoitusjuomat, sekä leipomotuotteita, menun signature-tuotteena ollessa korvapuustit.

R-kioski Tampere rautatieasema.

Aseman R-kioski, joka on avoinna maanantai-perjantai 5:30-23, lauantai 6:30-23, ja sunnuntai 7:30-23, palveluihin ja tuotteisiin kuuluvat erikoiskahvit, hodarit, HSL-matkakortit, Nysse-liput, paistotuotteet, paninit, R-pakettipalvelut, sekä Wolt-pisteen palvelut.

Asemamestari Tampere.

Asemamestari, osa Hemingway´s ketjun juomaravintoloita, on avoinna asemarakennuksessa päivittäin klo 10–23. Paikka panostaa erityisesti laajaan ja laadukkaaseen juomalistaan, mukana paljon paikallisia tuotteita ja pienpanimo-oluita, sekä huolellisesti mietitty viinilista ja laaja alkoholittomien juomien valikoima.

Aseman oheispalveluihin lukeutuu myös sen vuodelta 1989 oleva, 98 metriä pitkä Asematunneli, josta löytyy muun muassa Valokuvausliike Potrettipaja, Pitzeria La Gare, Silmäasema, Parturikampaamo Diva, Branderin kahvila, sekä Money Transfer Ria.

Asematunneli poistuu palveluiltaan vuonna 2022, jolloin sen tilalle rakennetaan matkaterminaali.

Parkki & pysäköinti Tampere rautatieasema

Parkki & pysäköinti Tampereen rautatieasema alueella on mahdollista aivan asemarakennuksen vieressä.

Pysäköinti Tampere rautatieasema.

Aseman läheisyydessä olevia maksullisia parkki vaihtoehtoja ovat mm. 24h avoinna olevat Finnparkin P-Asema sekä Aseman kansi pysäköintitilat.

Rautatieasema Tampere pysäköinti - P-Asema.

Finnpark P-Asema.

Näistä 460 autopaikan Finnpark P-Asema sijaitsee aivan rautatieaseman vieressä Rautatienkadulla. Kyseessä on lipukkeeton pysäköintitalo, jossa pysäköinti käynnistyy automaattisesti rekisteritunnuksen avulla. Pääset kaksikerroksiselta P-Asemalta suoraan tunnelia pitkin Tampereen rautatieasemalle.

Finnparkin Aseman kansi on puolestaan P-Aseman pysäköintitalon päällä, tarjoten suoran yhteyden aseman 1-raiteelle. Aseman kansi on konseptina katupysäköintiin verrattava alue, jossa maksat pysäköinnin heti pysäköinnin alkaessa pankki- tai luottokortilla maksuautomaattiin.

Rautatieaseman parkki tampere - Aseman kansi- - Tampere rautatiesema pysäköinti.

Finnpark Aseman kansi.

Asemarakennuksen edustalla (Asema-aukio) on 30 maksullista asiakaspaikkaa.

Voit käyttää pysäköintiin myös 972 autopaikan P-Hämppi pysäköintitilaa (sisään/ulosajo Ratapihankatu 39C, Pellavatehtaankatu 6A), Tampereen laajinta pysäköintilaitosta, joka ulottuu Tullintorin reunalta aina Hämeensillalle asti ja joka on avoinna 24h vuorokaudessa. P-Hämpistä löytyy 6 sähköauton latauspistettä, joita operoi Parkkisähkö.

P-Hämppi Ratapihankatu 39C.

Finnpark P-Hämppi (Ratapihankatu 39C).

Toisen P-Hämpin sisäänkäynnin, Tullinrampin, yhteydestä löytyy 62-autopaikkainen P-Noutoparkki.

P-Noutoparkki, jonka asiakaskunnan painopisteenä ovat lyhytaikaiset junamatkustajien noudot ja tuonnit ja sisältää 50 kpl sähköauton latauspistettä (10 nopeaa (22 kW) ja 40 hitaampaa (1,8 kW)), on maksullista pysäköintialuetta kaikkina vuorokauden aikoina, hinnoittelun perusteena ollessa kaupungin pysäköintivyöhyke 2.

P-Noutoparkki on sijainniltaan kätevä, sillä juna-asemalta sinne pääsee suoraan Matkakeskustunnelin itäpäästä.

Tampere rautatieasema
Rautatienkatu 25
33100 Tampere
Aukioloajat (VR:n palvelupiste): maanantai-perjantai 9:30-17:30, lauantai 9:30–15:30, sunnuntai 11:30-17:30
Aukioloajat (Odotustila): maanantai-sunnuntai 24h
vr.fi/rautatieasemat/tampere

Saadaksesi lisätietoja Tampere rautatieasema palveluista, sen myymälät & liikkeet vaihtoehdoista, sekä pysäköintitiloista, voit seurata VR:n virallisia sosiaalisen median sivuja, kuten Facebookia osoitteessa facebook.com/VRmatkalla/.


Facebook-sivulle tulee päivityksiä muun muassa liittyen rautatieyhtiön matkatarjouksiin, uusiin palveluihin asemille, ja paljon muuta.